Noul film documentar regizat de Pavel Cuzuioc , SECONDO ME, a fost recent finalizat și a fost deja selectat în secțiunea oficială Semaine de la Critique a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Locarno (3-13 august 2016). SECONDO ME se concentrează pe viețile unor omeni obișnuiți, pe emoțiile și grijile lor și modul în care trecerea timpului îi afectează.  Filmul va fi proiectat în data de 10 August, ora11:00 AM în Cinema Teatro Kursaal și pe 11 August la ora 6:30 PM in L’altra Sala.Festivalul de Film de la Locarno este un festival de categoria A, alături de festivalurile de film de la Cannes, Berlin sau Veneția și este considerat unul dintre cele mai avangardiste din Europa. Lungmetrajul lui Radu Jude, Inimi Cicatrizate, este prezent la Locarno anul acesta în Competiția Internațională a Festivalului. Secțiunea Semaine de la Critique este o secțiune independentă, înființată în 1990 și  organizată de asociația jurnaliștilor de film din Elveția în colaborare cu Președintele și organizatorii Festivalului Internațional de film de la Locarno. Anual sunt selectate 7 titluri care au premiera internaționala la Locarno. Alături de documentarul lui Pavel Cuzuioc, mai sunt selectate în aceeași secțiune 6 documentare din Olanda/Tunisia, Polonia, Elveția, Mexic, Kazahstan.

Sinopsis:

Filmul urmărește viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odessa.

Documentarul lasă în plan secund Opera și toate acțiunile care se desfășoară pe scenele celebre și se concentrează pe oamenii din personal, aparent nesemnificativi, dar ale căror povești de viață sunt încărcate de esență.

Întotdeauna m-au fascinat meseriile neobișnuite sau oamenii care nu se văd și sunt undeva în umbră. De obicei ei trec neobservați și chiar dacă interacționăm cu ei, rar ne preocupă existența lor. Activitatea de zi cu zi a unui garderobier de la Operă e aparent simplă și monotonă, dar viețile lor sunt uneori mai pline de dramatism și de intensitate decât evenimentele care au loc pe scenă.“,

a declarat Pavel Cuzuioc, regizorul filmului.

Documentarul de 79 minute este o producție independentă (Austria) realizată cu sprijinul Departamentului de Film al Cancelariei de Stat din Austria și Departamentul de Cultură al Orasului Viena. Filmările pentru SECONDO ME s-au desfășurat între anii 2013-2105 în locații din Italia, Ucraina și Austria.

Post-producția filmului a fost realizată în Viena, Austria.

Despre regizor:

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Republica Moldova. Studiază dreptul la București, iar în 2000 se mută la Viena, unde urmează cursurile Post-Universitare la Academia Diplomatică. În 2003 se reprofilează și studiază regia si producția de film la Academia de Film din Viena.

Din filmografia sa amintim documentarul Trois Femmes de Moldavie (2006) și Doina Groparilor/Digging for life, un proiect finalist al Concursului naţional de scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2010, secţiunea documentar. Doina Groparilor a fost selecționat la numeroase festivaluri internaționale. În prezent, cel mai recent proiect al lui Pavel, scurtmetrajul RAISA, a fost selecționat la peste 20 de festivaluri internaționale, unde a obținut premii importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.