A fost o dată ca niciodată… o fetiță, Sofia, care locuiește cu mama ei blândă și iubitoare într-un castel imens. Ea nu este un copil model așa cum ar vrea, spre deosebire de prietenele sale Camille și Madeleine. Sofia este în căutare de aventuri extravagante, adoră să facă lucruri interzise și  de cele mai multe ori intră în bucluc, spre disperarea celor din jur.  Mereu pusă pe șotii, mama ei încearcă să îi tempereze comportamentul, arătându-i cu blândețe ce este bine și ce este rău. Într-o zi, părinții ei au un accident, iar Sofia rămâne în grija mamei sale vitrege, madame Fichini. O femeie rea și cu o inimă de piatră care îi face viața sărmanei fetițe un calvar. Dar Sofia va conta pe ajutorul prietenilor săi să scape din ghearele acestei femei.

Caroline Grant, tânăra care interpretează rolul Sofiei, a fost aleasă din 800 de persoane când avea doar 5 ani. Regizorul filmului, Christophe Honoré, a afirmat că „ tânăra actrița a fost suficient de puternică pentru un astfel de film și și-a dat seama din prima clipă că o să fie un partener puternic pentru nivelul de muncă ce trebuie depus”. Actrița interpretează imaculat rolul Sofiei, care îi vine ca o mănușă.

Vă mai amintiți de Kevin McCallister jucat de Macaulay Culkin din „Singur acasă”? Sofia e la fel de năzdrăvană și adorabilă, doar că acțiunea nu se defășoară în SUA, ci  în perioada în care existau castele, calești și acele deosebite costume specifice epocii napoleoniene.

Aventurile Sofiei se bazează pe scrierile Contesei de Segur, fiind o ecranizare pentru toate vârstele. Pe lângă activitatea cinematografică, regizorul a scris numeroase romane pentru copii și o consideră pe Contesa de Segur un ideal de precizie și eleganță.

Din 4 noiembrie vă așteaptă pe marile ecrane o producție plină de fantezie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Ce spune presa internațională?

„ Sofia este o prezență absolut solară…” (  The Hollywood Reporter)

„O adaptare extrem de reușită, plină de prospețime și elan.” ( Femme Actuelle)

„Filmul lui Honoré arată ca un imens teren de joacă, unde experminetarea este regină.”(Studio Cine Live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.