Două Lozuri la Festivalul de Film de la Salonic

0
1402
Ascultă acest articol


Comedia românească “Două Lozuri” a fost selectată să participe la cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Salonic în cadrul secțiunii “Balkan Survey”, unde a fost invitată să participe alături de alte trei lungmetraje românești: “Sieranevada” de Cristi Puiu, “Câini” de Bogdan Mirică și “Inimi Cicatrizate” de Radu Jude. Filmul va fi proiectat în datele de 8 și 10 noiembrie în prezența actorului Alexandru Papadopol, a regizorului Paul Negoescu și a directorului de imagine Ana Drăghici. Participarea echipei la festival are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român din Istanbul.

Filmul spune povestea comică a trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie care câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp, biletul câștigător nu mai e de găsit, așa că cei trei sunt nevoiți să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze.

Inspirat de nuvela lui I. L. Caragiale, “Două Loturi”, filmul a fost lansat în cinematografe pe 7 octombrie și, în două săptămâni de la lansare, a fost văzut de mai bine de 83.000 de oameni, devenind unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimii ani.

Filmat în regim independent (fără finanțare de la stat) în numai 15 zile și cu un buget de numai 30.000 de euro (aproximativ de 20 de ori mai mic decât bugetul mediu al unui film românesc), “Două Lozuri” a devenit unul dintre puținele filme românești care și-a acoperit investiția din încasările de bilete. Distribuția filmului îi numără pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în rolurile principale, alături de cursanții școlii de actorie a acestora și de invitații speciali Andi Vasluianu sau Șerban Pavlu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.