De vorbă cu Scott Derrickson, regizorul Doctor Strange, despre lansarea filmului pe micile ecrane (EXCLUSIVITATE)

0
2286
Marvel's DOCTOR STRANGE L to R: Benedict Cumberbatch (Doctor Stephen Strange) and Director Scott Derrickson on set. Photo Credit: Jay Maidment ©2016 Marvel. All Rights Reserved.
Ascultă acest articol


De la Marvel Studios vine Doctor Strange, care spune povestea faimosului neurochirurg Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), a cărei viață se va schimba pentru totdeauna după un accident grav. El încearcă să se vindece, dar posibilitățile îi sunt limitate ajungând tocmai în Kamar-Taj în căutarea leacului. Acolo el descoperă artele mistice și devine un vrăjitor puternic care va lupta împotriva unor forțe întunecate ce vor să distrugă realitatea așa cum o știm noi.

Filmul va fi disponibil în format Digital HD/3D, Disney Movies Anywhere, Blu-ray 3D™, Blu-ray, Digital SD, DVD și On-Demand și vine împreună cu 80 de minute de material bonus. Fanii vor primi imagini din culise, scene șterse la montaj, gaguri, partea a doua dintr-un așa-numit mockumentary amuzant, Team Thor, un comentariu audio și câteva informații în exclusivitate despre viitorul Marvel Cinematic Universe.

Pentru a sărbători momentul lansării, am discutat cu regizorul Scott Derrickson despre cum a fost să realizeze unul dintre cele mai magice filme Marvel de până acum…

 Erai un fan al Doctor Strange înainte de a fi ales să-l regizezi?

 Mi-au plăcut dintotdeauna benzile desenate Doctor Strange. În universul din benzile desenate, Doctor Strange este diferit de celelalte personaje. Mai spiritual și vizual impresionant, Doctor Strange aduce un aer fresh universului și am dorit ca acest lucru să se reflecte și în Marvel Cinematic Universe.

Cum evoluează viziunea ta despre lumea din Doctor Strange?

Lumea începe cu o reprezentare artistică a lui Steve Ditko din primele benzi desenate; comics-urile Stan Lee/Steve Ditko au fost ca o Biblie pentru acest film. Am început prin a căuta modalități de a aduce ceva din acea reprezentare pe marele ecran, știind că este important și va fi ceva fresh, dar am ținut cont și de celelalte benzi desenate. Am preluat și dinThe Oath pentru lupta astrală și am dat frâu liber imaginației. Ce alte lucruri să mai fi făcut pe care nu le-am mai văzut într-un film până acum? Acesta era scopul: ca totul să fie original și nemaivăzut până acum.

Lansarea aceasta include multe scene șterse din Doctor Strange. De ce au fost acestea scoase de pe marele ecran? 

Sunt câteva motive pentru care scenele acelea au fost scoase din film. Sunt două scene cu Kaecilius și zealots pe care le-am scos; una dintre ele a fost cu prima întâlnire în care Kaecilius ucide unul dintre zealots, dar excluderea sa nu a afectat narativa.

Fanilor le place să pună pauză când urmăresc filmele acasă și să caute Easter Eggs și chestii ascunse. Ce vor descoperi dacă vor face asta la Doctor Strange?

Odată cu lansarea în acest format fanii vor putea să pună pauză și să analizeze scenele cu efecte vizuale pentru că sunt multe informații acolo. Sunt o mulțime de detalii pe care le pierzi la prima sau chiar și a doua vizionare, dar ne-am dorit ca acele scene să fie atât de dense încât să-ți dorești să le revezi din nou. Nu am făcut asta pentru box office și încasări ci pentru că sunt multe informații și nu pot fi asimilate dintr-o singură vizionare a filmului. Atunci când am arătat preview-ul de 15 minute în cinematografe, înainte de premiera filmului la cinema, audiența a început să vocifereze “Mai rulați o dată! Mai rulați o dată!” pentru că îți dorești să mai vezi odată.

Cât de lungă a fost prima editare a filmului?

 Doctor Strange nu a fost niciodată un film lung. Primul etapă a fost mai lungă cu 15 minute decât versiunea finală care cred ca a fost 2 ore și 10 minute. Au fost doar trei scene întregi la care am umblat. Nu este multă acțiune în film în termeni de cantitate. Dacă măsori scelele de acțiune din acest film cu orice alt film Marvel, pun pariu că filmul de față are cele mai puține, dar nu se simte asta pentru că scenele sunt ciudate și intense. Mereu întâlnești păreri ale audienței precum “Scena aia e grozavă, dar e prea lungă”, dar atunci când o scenă este diferită și încărcată vizual, audiența își dorește chiar s-o revadă.

Dar acțiunea nu te dezorientează… 

E foarte pe subiect. Când vine vorba de acțiune, nu ne-a dorit ca prin ea să debusolăm și să se piardă personajele, ceea ce s-a întâmplat în filme precum Saving Private Ryan sau Black Hawk Down. Cred că frații Russo au făcut o treabă grozavă legat de asta în Winter Soldier – dar pentru acest film și stilul meu regizoral, tind să fiu foarte disciplinat și orientat. Vreau să controlez ce experiență trăiește audiența.

Când ai decis cum va arăta scena de la final în care Thor se întâlnește cu Doctor Strange?

Nu am făcut asta până nu am terminat cu filmul. N-am avut nicio conversație despre acele scene până nu a fost gata filmul. După acel punct am discutat care vor fi acele două scene de la filnal.

Când îți reamintești de experiența de lucru la Doctor Strange, care moment îți revine cel mai des în minte? 

Acele momente magice din film; secvențele cu efecte vizuale și toate nebunille care le-am făcut pentru Doctor Strange. Pentru mine cel mai magic moment dintre toate rămâne legătura dintre actori; momentele acelea când doi actori creează și evoluează într-o scenă și iese la iveală ceva foarte emoționant, uman.

Cu acest lucru în minte, care dintre scenele din film de acest gen ți-au plăcut cel mai mult? 

În Doctor Strange, cred că au fost două astfel de scene, mai exact prima și ultima scenă din film în care Benedict [Cumberbatch, care intepretează rolul lui Doctor Strange] lucrează cu Tilda [Swinton, care intepretează rolul Ancient One] și scena din apartament cu Benedict și Rachel [McAdams, care o intepretează pe Christine Palmer]. Scena când Strange o întâlnește pe Ancient One a fost incredibil s-o văd că prinde viață. A fost pentru prima oară când am văzut-o pe Tilda în rolul Ancient One și a fost incredibil. Amândoi au fost incredibili în acea scenă.

Spune-ne și despre scena din apartament… 

Scena de luptă din apartament dintre Rachel și Strange e preferata mea pentru că este una intensă. De fiecare dată când văd acea scenă pare că face parte dintr-un film indie. E încărcată cu atâta dramă umană când Benedict explodează în cel mai urât mod și totul e învăluit într-o adevărată suferință. E incredibil de urmărit. Și apoi scena când Ancient One reușește să treacă de ultima piesă a magiei care deblochează adevărul pentru el. Acel moment a fost foarte impresionant, de asemenea. Atunci când ești pe platou și urmărești actori de un asemenea calibru făcând ceva de genul acesta… e sublim.

Doctor Strange va sosi pe DVD în România din 7 martie fiind distribuit de ProVideo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.