Sarah Bolger e de origine irlandeză, are 26 de ani și a jucat în multe seriale și filme precum Once Upon a Time, Agent Carter, The Lazarus Effect, The Spiderwick Chronicles, In America și și-a împrumutat vocea personajului Eleanor Lamb din jocul video Bioshock 2, asta să enumerăm doar câteva din proiectele sale. Ea va juca în Halal Daddy și A Good Woman Is Hard to Find, aflate acum în pre-producție, dar cel mai important rol este probabil cel al lui Jade din serialul AMC, Into The Badlands.

„Into the Badlands” este un serial, de mai multe genuri, de arte marţiale inspirat din clasica poveste chinezească „Journey to the West” (Călătorie spre Vest). Într-un ţinut condus de baroni feudali, „Into the Badlands” spune povestea unui tânăr băiat care se îmbarcă la o călătorie printr-un teritoriu periculos pentru a găsi iluminarea.

Proiectul a fost creat de: scenariştii/showrunner-ii Al Gough şi Miles Millar (“Shanghai Noon”, “Smallville”), ei vor fi producătorii executivi alături de Wu, producătorii nominalizaţi la Oscar, Stacy Sher şi Michael Shamberg (“Django Unchained”, “Contagion”) şi cineastul de filme cu arte marţiale, Stephen Fung.

“Into the Badlands” este produs de studiourile AMC, primul sezon a avut câte şase episoade de câte o oră și a avut premiera în toamna anului 2015, iar cel de-al doilea sezon va debuta din 20 martie, iar Sarah Bolger (Jade) ne spune, într-un interviu în exclusivitate pentru MovieNews.ro, la ce să ne așteptăm de la noul sezon plus câteva detalii despre personaj, improvizație, Comic-Con și multe altele. Mulțumită AMC România, vă prezentăm transcriptul interviului telefonic:

Vreau să încep acest interviu punând una dintre cele mai arzătoare întrebări la care par să se gândească toți fanii, deși îmi dau seama că nu poți dezvălui prea multe. Toată lumea o suspectează pe Lydia, dar ne-ai putea spune dacă Jade e genul de persoană care să riște să se otrăvească doar ca să o alunge pe Lydia din Fort?

(râde) Da, da, cred că ar risca chestia asta. Nu s-ar da în lături de la nimic ca să-și atingă scopul final. Ăsta, până la urmă, e un factor recurent în întreaga serie. Nici nu prea ai cum s-o dai de cap cu ea, și cred cu tărie că, aflându-se în Badlands, e pregătită să facă orice. Fără îndoială, nu e singura femeie puternică ce încearcă să-și facă loc prin lumea asta dură a bărbaților, plus că pe toate le vezi, mai devreme sau mai târziu, mânuind un cuțit sau o sabie, testându-și atât intelectul, cât și condiția fizică.

Ai avut modele de actorie încă din copilărie? Figuri din filme/de la TV la care aspirai?

Ei bine, nu am pornit cu visul ăsta – cel de a fi actriță – chiar de când am început să practic această meserie – la vârsta de șase ani. E doar ceva ce mi s-a întâmplat și m-am îndrăgostit pe parcurs de acest lucru. A ajuns să fie organic, natural, a devenit un obicei minunat. Sunt foarte norocoasă. Oricum, pentru mine, Meg Ryan a fost un exemplu relevant. Rar mai dai peste un astfel de model de delicatețe, feminitate, dar și ambiție și putere. Îmi plăcea la nebunie să o privesc. E tot ceea ce am aspirat și eu să fiu vreodată. M-am uitat mereu la filmele ei când eram adolescentă. Era o adevărată plăcere.

Deci poți spune că e un vis împlinit.

Da, fără îndoială. Orice zi. Fiecare zi. Sunt o persoană norocoasă.

Nu auzim asta prea des în prezent, în special din partea actorilor. Pari o persoană foarte modestă.

(râde) Da, doar sunt din Irlanda.

Am auzit că o parte din colegii tău au fost trimiși în diverse tabere unde trebuiau să se antreneze. A fost la fel de greu să „devii” Jade?

De fapt, am fost toți despărțiți în aceste cinci luni de antrenament. Puteți să vedeți și pe YouTube, AMC ne-a lăsat să facem niște making-of-uri. Inevitabil, am devenit mult mai buni după cinci luni de antrenament intens, câte nouă ore pe zi. Puteți să vă dați seama din clipuri că la început nu eram deloc bună la asta, însă, din fericire, timpul și cei care ne-au coordonat și-au făcut magia. Mi-a plăcut foarte mult și cum noi, actorii, ne-am susținut pe final, a devenit muncă de echipă în adevăratul sens al cuvântului. Aproape că-mi doresc ca treaba asta să facă parte din orice rol pe care-l voi mai primi.

Ai putut improviza pe platou?

M-a bucurat foarte tare faptul că mi s-a permis să improvizez mult cu personajul meu, în special când a venit vorba de scenele de luptă, doar serialul are focus pe partea de arte marțiale.

Cum au fost Comic Con-urile la care ai participat până acum?

Am fost de mai multe ori la convenții și de fiecare dată mă simt la fel de bine, asta în mare parte datorită fanilor și interacțiunii cu aceștia, care variază de la convenție la convenție. Îmi place să văd cum se costumează și ideile simpatice pe care le au. E grozav să le vezi reacțiile față de serial și cum se distrează odată cu tine, până la urmă. Mă fac fericită și îmi dau seama că pentru ei fac ceea ce fac, iar convențiile îmi oferă privilegiul să mă bucur de munca mea alături de niște oameni care știu să aprecieze.

Următoarea va fi una dintre întrebările la modă: având în vedere Noul Val feminist și trecutul tău în fantasy/acțiune/aventură cu Once Upon A Time, The Spiderwick Chronicles și chiar și Agent Carter, crezi că genul acesta oferă femeilor reprezentate pe micul ecran roluri de personaje care depășesc fațadele superficiale cu care s-a obișnuit publicul?

Cu siguranță. Bine, eu fost foarte norocoasă și am făcut parte numai din producții de acest fel care au avut grijă ca toate personajele să fie pe picior de egalitate. Creatorii au făcut atât din Jade, cât și din Veil sau Lydia niște personaje feminine bine conturate, independente, care nu se învârt în jurul personajelor masculine, ci își exercită drepturile și abuzează de putere ca oricine altcineva într-o situație pe viață și pe moarte. (râde) Sunt extrem de mândră că fac parte dintr-un show care reprezintă atât de bine figurile feminine.

Care a fost cea mai distractivă parte a rolului tău și care a fost cea mai grea?

Cea mai distractivă – artele marțiale, clar. Să lucrezi cu armele – zile lungi de muncă, însă la finalul lor nu rămânea decât satisfacția asta imensă după ce-ți zici ”Dumnezeule, chiar am făcut asta! Tocmai eu!„ Nu am niciun fel de experiență în dans sau alt tip de activități ce implică coregrafia sau artele marțiale, și tocmai de-asta e atât de important pentru mine că am reușit acum, prin serialul ăsta, să iau ceva de la 0 și să ajung la un nivel acceptabil. (râde) E așa o bucurie să-ți revezi scenele și să poți recunoaște că ai făcut o treabă bună. Primul sezon a fost filmat în New Orleans, atât de departe de familia mea și mi-a fost greu din această cauză în perioada respectivă; însă sezonul acesta a fost filmat în Irlanda și am putut merge acasă (în Dublin) pentru prima dată ca doar să joc un rol.

Deci sezonul ăsta e special pentru tine.

Nu-mi doream nimic altceva decât să mă-ntorc acasă și… ca să vezi.

Cum o vezi pe Jade acum, în cel de-al doilea sezon? Ce ai putut explora din ițele personajului ei?

S-a schimbat mult de la primul sezon încoace, iar eu am avut privilegiul să o joc făcând asta. Trebuie să aibă grijă de cămin, trebuie să fie stăpână peste un domeniu, este a doua soție a Baronului, însă este la fel de puternică și pe cont propriu, fără să fie asociată cu vreun titlu. E o frumusețe tăcută, dar foarte periculoasă.

În ultimul episod, Veil îl citează pe Baron spunând că orice om este sclavul naturii sale. Crezi că acest lucru este valabil și pentru Jade?

Cred că Jade e maleabilă, într-un fel sau altul. Dar ce se află la baza ei, emoțiile de seamă, ambițiile ei – dacă stai să o analizezi cu atenție, e chiar nemiloasă. În contextul dat, e imperativ să te protejezi pe tine însuți. Poate că toți suntem sclavii naturii noastre.

Ce mesaj ai pentru fanii din România? La ce ar trebui să se aștepte de la al doilea sezon din Into the Badlands?

În primul rând, le sunt recunoscătoare că urmăresc serialul și că le place; suntem tare mândri că am ajuns până în acest punct, iar datorită încurajărilor venite din partea lor putem înainta. Noul sezon va fi exploziv, va da dependență și… pe alocuri, fanii vor sfârși șocați de toate întorsăturile și meandrele acțiunii. Le  mulțumim fanilor din România că se bucură alături de noi și sperăm să o facă în continuare!

Sezonul 2 pentru “Into the Badlands” va debuta din 20 martie pe AMC România.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.