Marțea artelor marțiale la Filmcafe

0
1150
Ascultă acest articol


În fiecare marți din septembrie, Jackie Chan și Bruce Lee fac echipă și vă prezintă filme în care artele marțiale, acțiunea și suspansul sunt în rolurile principale: „Nașul din Canton”, „Armura Divină”, „Pumnul de Fier”, „Armură Divină” (I și II), „Pământ și Apă”.

De la ora 19:35, pe 5 septembrie, „Nașul din Canton” spune povestea lui Cheng Wah Kuo (Jackie Chan)care este prins în conflictul a două clanuri de mafioți. Ajuns șeful uneia dintre ele, Jackie schimbă modul lor de a face bani și de a-și desfășura activitatea. Când află că femeia de la care cumpăra trandafiri are probleme cu banii și nu are posibilitatea să-i organizeze nunta fiicei sale, se hotăraște să o ajute.
De la ora 22:00, urmează un alt film cu Jackie Chan în rolul principal, „Armura Divină”. După ce fosta sa iubită este rapită, Jackie și Alan pornesc în căutarea unor antichități foarte valoroase pentru călugării unei secte ciudate care ceruseră această răscumpărare. O parte din obiecte le este pusă la dispoziție de un colecționar bogat, care însă le cere să îi aducă înapoi nu numai o parte ci întreaga colecție și le-o încredințează pe fiica sa, May, care dorește să îi însoțească în această aventură.

De la ora 23:43, în 5 septembrie, Bruce Lee intră în acțiune în filmul „Pumn de Fier”. În timp ce cetățenii din Shanghai tremură de teama ocupației japoneze, Chen Jun se înscrie la cursurile Academiei de Arte Marțiale Jin Wu, sperând să-și îmbunătățească abilitățile de luptător și să dea lovitura de grație tiraniei, organizând rezistența subterană. Când maestrul lui Chen (Eddy Ko) este ucis de liderii japonezi, Chen este orbit de furie și dornic să se răzbune.

„Pământ și apă” est filmul în care Jackie Chan este și actor și regizor. In secolul 19, în orașul Hong Kong britanicii dominau uscatul, dar pirații dominau apele. Paza de coastă primește bani pentru lupta împotriva piraților, dar și pirații la rândul lor, au mituit oameni din guvern pentru a dejuca încercările pazei de coasta de a-i elimina. Nu ratați acest film plin de acțiune, în 12 septembrie de la ora 20:00.

În aceeași zi, de la ora 22:00, Jackie Chan joacă rolul unui agent cu experiență folosit în misiunile sub acoperire periculoase. Însă el acum are o misiune specială. Guvernul îl însărcinează să găsească o mare cantitate de aur despre care sunt informații că ar fi fost lăsată de naziști în nordul Africii, cu 40 de ani în urmă. Dar Jackie descoperă că nu e singurul în căutarea comorii: în cursă apar o mulțime de indivizi dubioși, iar aceștia sunt în stare să ucidă pentru a-și atinge scopul. Nu ratați „Armură Divină 2”

În 19 septembrie, Jackie Chan revine îna doua parte a filmului „Pământ și apă: corupție în suburbii”, de la ora 20:00. Dragon Ma s-a întors după ce a scăpat mările de groaznicul pirat Lo. Înapoi pe uscat, acesta are o nouă misiune: să curețe o suburbie de corupție și crimă. El este prins în mrejele unor patrioți chinezi ce încearcă să câștige simpatie și susținere pentru cauza lor. Guvernul chinez este pe urma revoluționarilor și oricine s-ar afla în calea lui este în pericol.

Începând cu ora 22:00, Bruce Lee alături de Chuck Norris prezintă „Drumul Dragonului”, film în regia lui Bruce Lee. Tang Lung (Bruce Lee) sosește în Italia, pentru a-și ajuta vărul să pună pe picioare un restaurant. Ei sunt presați să își vândă proprietatea, iar sindicatul care dorește să facă achiziția apelează la orice mijloc pentru a-și atinge scopul. Sosirea lui Tang pune în pericol planurile sindicatului, prin urmare șeful grupării angajează doi luptători de arte marțiale pentru a-l lichida pe Tang. Dupa ce aceștia eșuează lamentabil, în scena își face apariția un luptator american, Colt (Chuck Norris), care-l va înfrunta în lupta decisiva pe Tang, în ringul faimosului Colosseum.

Pe 26 septembrie, de la ora 20:00, „S-a născut o legendă: Ip Man”, prezintă împotrivirea lui Ip Man în fața străinilor invadatori și relațiile sale romantice în timp ce este ucenicul celor trei maeștri Wing Chun.

Apoi de la ora 22:00, revine pe micul ecran Bruce Lee, în filmul „Bruce Lee:Legenda”, omagiul oficial adus de compania de producție cinematografică Golden Harvest, maestrului filmelor de arte marțiale, Bruce Lee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.