American Independent Film Festival oferă publicului bucureștean încă o întâlnire de neratat cu unul dintre cei mai promițători tineri regizori americani. Cinefilii din București vor avea ocazia să intre în dialog prin Skype cu regizorul Sean Baker, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, care va avea loc mâine seară, 3 mai, după proiecția filmului „The Florida Project” programată la ora 18:00, la CinemaPRO.

„The Florida Project” are premiera în România pe 2 mai, de la ora 20:00, la CinemaPRO, în cadrul American Independent Film Festival și va fi introdus de Kent Jones, iar pe 3 mai, după cea de-a doua proiecție a filmului de la CinemaPRO (18:00), regizorul Sean Baker va avea o intervenție prin Skype moderată de Kent Jones, iar publicul va avea ocazia să-i adreseze întrebări.

După succesul mondial al lui „Tangerine”, filmul anterior realizat de Sean Baker cu un simplu iPhone 5S, regizorul își continuă ascensiunea construind în „The Florida Project” o fabulă realistă despre nevinovăție, fericire și iubire familială în comunitățile de la marginea parcului de distracții Disney World. Prezentat în 2017 la Festivalul de la Cannes în Directors’ Fortnight și aclamat de critica americană, filmul „The Florida Project” i-a adus lui Willem Dafoe o nominalizare la Oscarul din acest an și la Globurile de Aur.

Din distribuție face parte și starul Instagram Bria Vinaite. Bria interpretează o mamă tânără, Halley, care își petrece zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin împreună cu fiica ei în vârstă de șase ani, Moonee (Brooklynn Prince). Protectorul lor iubitor este și managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.

Continuă evenimentele speciale introduse de Kent Jones

După ce ieri a fost gazda unor proiecții speciale la Cinema Muzeul Țăranului (The Shooting, de Monte Hellman – 1966) și la Macaz (ICE, de Robert Kramer – 1970), Kent Jones va introduce astăzi filmul „A Woman Under the Influence”, la ora 17:00, Cinema Muzeul Țăranului. Iar joi, începând cu ora 18:30, va prezenta selecția de scurtmetraje regizate de Bruce Conner, care include filmele „Report” (1967), „Crossroads” (1976) și „Looking for Mushrooms” (1996). Conner este un regizor non-conformist și atipic – cunoscut pentru stilul său de lucru cu found-footage. Filmele sunt prezentate în cadrul secțiunii „American Independent Cinema curated by Kent Jones“. Intrarea la toate filmele din aceasta secțiune care vor rula la Cinema Muzeul Țăranului este liberă. Rezervări la aceste proiecții pot fi făcute prin Eventbook.

Programul proiecţiilor, noutăţi despre filmele şi evenimentele din festival pot fi accesate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival şi Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete şi rezervări la proiecţiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.