Ascultă acest articol


O adaptare a benzilor desenate omonime (create de Garth Ennis și Steve Dillon și publicate între 1995 și 2000), „Preacher” este o poveste plină de adrenalină despre pastorul texan Jesse Custer (Dominic Cooper), fosta lui iubită, Tulip (actrița nominalizată la Oscar Ruth Negga) și un vampir irlandez pe nume Cassidy (Joseph Gilgun). Cei trei pornesc într-o călătorie în căutarea lui Dumnezeu, de-a lungul căreia sunt prinși între Rai, Iad și nu numai.

Sinopsis:

În sezonul 3, călătoria inițiatică a lui Jesse Custer spre divinitate îl duce înapoi la origini: acasă, locul pe care l-a evitat toată viața. Jesse, Tulip și Cassidy se întorc în Angelville, plantația din Louisiana unde a crescut Jesse și unde acum îi așteaptă dușmani vechi și obligații mortale. Ajutat de prietenii lui (și de câțiva inamici), Jesse trebuie să scape de trecut… pentru că viitorul întregii lumi depinde de asta.

Recenzie:

Preacher aparține noului val de adaptări serializate pentru TV ale benzilor desenate, aceasta alegând Preacher a lui Garth Ennis și Steve Dillon, care împart creditul de producător executiv împreună cu Seth Rogen. Rogen încearcă de mulți ani să pună acest proiect pe picioare, declarându-se fan al benzii de câte ori are ocazia și iată că acum am ajuns în punctul în care începe al treilea sezon. La fel ca și banda desenată, Preacher este un western cu elemente supranaturale puțin zis neortodoxe, pun intended. Personajul principal este un preot care îl caută pe Dumnezeu, dar vorbim aici de o serie nebună unde îl întâlnim pe Hitler în Iad, avem o organizație asemănătoare Illuminati și o progenitură a lui Iisus cu probleme mentale. Ce pot să zic, serialul ăsta este un icosaedru.

Până acum, serialul a suferit de aceeași problemă tipică programelor de pe AMC, și anume faptul că se întinde mai mult decât permite povestea, creând din păcate o grămadă de momente moarte sau episoade de umplutură. Sezonul 3 va fi mai scurt, deci poate nu va exista aceeași problemă. Primul episod reia acțiunea de unde a rămas și în paralel aflăm mai multe despre copilăria din nou folosita locație Angelville a lui Jesse Custer, preotul. Personajul principal al acestui episod este totuși Tulip, iubita sa, care pentru mine este cel mai de urmărit personaj din serie. Ruth Negga a reușit să redefinească personajul care nu m-ar mai impresiona în mod normal, dar încă de când a obținut rolul știam că Negga este o actriță în ascensiune. Cassidy, vampirul irlandez, este o caricatură stereotipică și atât, dar și acesta primește niște momente amuzante.

Scenele violente și amuzante m-au ținut, sincer, să văd serialul până la zi. Episodul doi beneficiază de o scenă superb coregrafiată, iar violența nu este gratuită, singura hibă a scenei fiind faptul că este inspirată dintr-o scenă memorabilă din Kingsman și este poate puțin prea devreme pentru a referenția acel film. În afară de asta, scenele coregrafiate frumos sunt delicioase în contextul păgân al universului acestui serial. Tulip își face arme din ce apucă și mă hăhăi puternic la asta. Scenaristic vorbind, serialul urmărește și nu urmărește firul benzii desenate, punând în scenă momente târzii ale benzii încă din al doilea sezon. Firește că nu tot ce e în bandă va ajunge în serial, desenul este mult mai ofertant imaginației și anumite lucruri din Preacher nu pot fi adaptate sau dacă ar fi adaptate ar fi excesiv de ofensatoare.

Preacher este un serial în care stilul depășește substanța. Recunosc că este regizat frumos și o grămadă de cadre sunt picturale, dar nu-i suficient pentru un serial. Are momente, niște interpretări bune și pentru cine vrea să vadă vechiul vis american îmbrăcat în straie schismatice, poate fi serialul ideal. Eu încă mă distrez cu el uneori, înainte de culcare.

Așadar, „Preacher” revine la TV cu sezonul 3 (10 episoade), de astăzi, 19 iulie, începând cu ora 22:00 la AMC România!

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.