The House with a Clock in Its Walls – Recenzie

0
2877
Ascultă acest articol


Carismaticul Jack Black şi superba Cate Blanchett revin pe marile ecrane din 28 septembrie cu aventura fantastică „Misterul Ceasului din Perete”.

Regizor: Eli Roth

Scenariu: Eric Kripke, John Bellairs

Gen: Comedie, Familie, Fantastic

Lansare: 28 septembrie

Durata: 1h 45min

Studio: DreamWorks

Distribuitor: Vertical Entertainment

Clasificare: A.P.

Actori:

Jack Black … Jonathan Barnavelt
Cate Blanchett … Florence Zimmerman
Owen Vaccaro … Lewis Barnavelt
Kyle MacLachlan … Isaac Izard

Sinopsis:

Carismaticul Jack Black şi superba Cate Blanchett revin pe marile ecrane din 28 septembrie cu aventura fantastică „Misterul Ceasului din Perete”. O poveste plină de magie şi mister, filmul îl urmăreşte pe Lewis (Owen Vaccaro), un băieţel de 10 ani, care este nevoit să se mute la unchiul său, într-o casă neobişnuită în care se aude mereu ticăit de ceas. Însă noul oraş ascunde sub atmosfera liniştită o lume secretă plină de magi şi vrăjitoare care se vor dezlănţui după ce Lewis îi aduce la suprafaţă fără să-şi dea seama.

Recenzie:

The House with a Clock in Its Walls este o adaptare a unul roman pentru tineri scrisă de John Bellairs și ilustrată de Edward Gorey, roman care este foarte de calitate, în special a ilustrațiilor, dar adaptarea… aici este total altă poveste. Într-un moment în care chiar avem nevoie de noi filme fantasy de calitate, din păcate suntem năpădiți cu filme multe din acest gen și foarte slabe. Deși The House with a Clock in Its Walls are trimiteri la filme de succes precum Casper, acesta dispune de zero imaginație în momentul în care trebuie să pună în valoare cartea. Este pur și simplu un film care nu trebuia să existe.

În cazul ăsta, adaptarea devine un film total fără suflet și nici nu-l avantajează deloc regizorul, Eli Roth, care a turnat numai filme horror submediocre, printre care și Hostel. Amestecul acesta de horror cu fantasy poate speria ușor copii de vârste mici, dar eu nu pot decât să-l văd prin prisma unei persoane care are totuși un ochi critic asupra filmelor. Acțiunea se petrecere într-o zonă fictivă din Michigan în jurul anului 1955, unde Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), un orfan, se mută în casa unchiului său, jucat oribil și caricatural până la extreme de către Jack Black. Actorul are câteva scene absolut scârboase și se comportă ca în majoritatea rolurilor sale, apogeul fiind atins de un moment în care efectele speciale, care și ele sunt absolut fade, crează o scenă de dacă nu m-aș fi înhămat să văd filmul ăsta, cu siguranță aș fi plecat din sala de cinema.

Sincer, ceea ce m-a atras să merg la acest film a fost ideea de a vedea ceva ușor și sperând, văzând recenzii mixte, că măcar rolul lui Cate Blanchett mă va distra. Da, Blanchett are momente amuzante dar nici măcar asta nu ajută ținând cont de scenariul scris pe genunchi cât să lase un gust amar în gură pentru că nici măcar nu încearcă să beneficieze de talentele actoricești ale lui Cate Blanchett. Pe aceasta o înțeleg, s-a băgat într-un film de studio pentru a se distra, pentru că poate la calibrul său, dar din păcate filmul în sine este probabil cel mai slab pe care l-am văzut anul ăsta la cinema. Nu vă pot minți că nu este așa, fanilor horror sau fantasy le va lăsa, cum am zis mai sus, un gust amar în gură

Vă invităm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. The House with a Clock in Its Walls / 
“Misterul ceasului din perete” rulează din 28 septembrie la cinema și este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.