Ascultă acest articol


“Plimbă-te prin Bricklandia pe ecran divizat local pentru doi jucători sau alătură-te prietenilor tăi cu până la șase jucători online!”

Gen: Racing

Lansare: 15 iunie 2023

Studio: 2K Games

Distribuitor: CD Media

Platforme:  Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X și PC

Clasificare: 7+

Sinopsis:

Plimbă-te prin Bricklandia pe ecran divizat local pentru doi jucători sau alătură-te prietenilor tăi cu până la șase jucători online!

SINGLE PLAYER & MULTIPLAYER

Construirea de vehicule în Garaj este la fel de simplă că și cum ai pune cărămizi laolaltă. Construiește mașini și ambarcațiuni noi de la zero, modifică orice vehicul din colecția ta sau relaxează-te cu construcții ghidate, apoi ia-ți creația la o plimbare și împărtășește-o cu lumea!

DAȚI FRÂU LIBER CREATIVITĂȚIi

Lumea vastă și vibrantă din Bricklandia este a ta, pe care o poți explora după cum crezi de cuviință, plină de personaje inedite și misiuni ciudate. Treceți pe lângă câmpuri luxuriante pe asfaltul din Turbo Acres, mergeți în off-road în deserturile din Big Butte County, navigați pe căile navigabile pitorești din Prospecto Valley și multe altele.

EXPLORARE OPEN-WORLD

Story Mode îți urmărește călătoria de la pilot începător la campion celebru, în timp ce concurezi împotriva unei serii de rivali carismatici. Cu fiecare victorie, îți vei croi drum în ierarhie pentru a-l înfruntă pe infamul Shadow Z.

LUPTA PENTRU SKY TROPHY

Urcă-te la volan și pregătește-te pentru tone de explorare în lumea deschisă și curse palpitante! Abordează incitantul mod Poveste, sări într-o singură cursa sau în turneele Cup Series și da-ți frâu liber în mini-jocuri deocheate. Stăpânește artă drift-ului, a boost-ului și a folosirii de power-up-uri pentru a învinge adversarii!

THE ULTIMATE LEGO DRIVING EXPERIENCE!

În LEGO 2K Drive, vehiculul tău minunat care se transformă îți oferă libertatea de a accelera fără probleme pe piste de curse fascinante, pe teren off-road și în ape deschise. Explorează lumea vastă din Bricklandia, arată-ți abilitățile de șofer și construiește vehicule cărămidă cu cărămidă!

Bine ați venit în Bricklandia, locul unei vaste aventuri de condus open-world LEGO. Condu oriunde, joacă-te cu oricine, construiește-ți mașinile de vis și învinge o distribuție de rivali sălbatici pentru râvnitul Sky Trophy!

Recenzie:

Cunoscuții mei știu că am o slăbiciune pentru LEGO – ba chiar am avut un job care a implicat direct acest brand. Construind ceva cu piesele de plastic sau în forma lor digitală, nu numai că mă întorc puțin la copilărie dar ies din cotidian în cea mai relaxantă formă.

LEGO Racers 2 și LEGO Stunt Rally sunt două dintre jocurile copilăriei mele, în care m-am întrecut cu toate soiurile de personaje colorate și am construit mașini trăsnite sau trasee și mai și 2K Drive a reușit să-mi trezească o parte din simțirile de atunci: uluirea pe care o aveam când deblocam o zonă cu totul nouă de explorat, curse cu asemenea adrenalină de sar piesele de pe mașină, sau satisfacția construirii unei mașinuțe pe cinste.

LEGO 2K Drive (cred că putea să aibă un titlu mai inspirat, mai puțin sec) reconstruiește o parte din elementele unui racing arcade clasic și lejer, cu funcționalități moderne.

Instalarea jocului pe Xbox Series X are 9.3GB, practic o nimica toată în ziua de azi. Sunt demo-uri de titluri AAA recente care ocupă mult mai mult de atât. 2K Drive este plin de activități, e aproape uluitor cum încap atâtea piese într-un pachet atât de mic de date.

Lumea jocului nu e neapărat uriașă dar ai loc oricum să te joci în toate orașele care funcționează ca niște hub-uri. Spațiul mic ocupat pe SSD pare să se justifice și prin ecranele de încărcare relativ lungi de la bootarea jocului și din transferul între aceste hub-uri. Altfel mă așteptam, la cât de fluid rulează jocul în rest și la ce grafică modestă are, să se încarce orice secvență într-o clipită pe consolele curente.

Grafica viu-colorată este încântătoare însă nu te aștepta la detalii cum ai văzut în LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, și mă refer aici mai ales la modelele de piese LEGO. Jocul excelează vizual mai degrabă la peisajele mai îndepărtate. Zonele open world diferă de la orășele pline de viață la cascade, păduri, râuri și alte zone off-road la care să caști gura.

Asul din mâneca gameplay-ului este funcția de schimbare a vehicului în funcție de mediu, similar cu The Crew 2. Doar că aici nu ai avioane, iar transformarea are loc instant și automat. Fără să apeși niciun buton, in secunda în care intri pe teren neasfaltat mașina se schimbă în cea dedicată off-road, iar cum dai de apă se transformă în șalupă. Aproape că te ia pe nepregătite transformarea, are loc fluid și fără erori. Parcă te și sâcâie să se tot schimbe mașinile între ele când ieși din greșeală 2 secunde de pe asfalt.

Cursele sunt îndulcite cu power-ups clasice – rachete de tras în inamici, scuturi, pânze de păianjen pe care să le arunci în spate și încă câteva. Destul de rudimentare dacă mă întrebi pe mine, însă măcar fac cursele mai palpitante.

Povestea este una destul de standard pentru orice joc de curse: ai un mentor cu experiență care să te ghideze, un rival faimos și o cupă de câștigat. Ca să te înscri la marea cursă trebuie să câștigi treptat altele mai mici și să aduni stegulețele de la rivali. Câștigând cursele deblochezi noile zone, mașinile rivalilor dar și piese noi. În stil specific LEGO, numele personajelor și replicile acestora sunt pline de jocuri de cuvinte și aluzii la lumea curselor și a mașinilor.

Hub-urile explorabile îmi plac mai mult decât cursele în sine: sunt îndesate cu activități haioase, treci prin mașinile NPC-urilor sau prin decorurile construite din piese ca prin brânză și practic ai loc să accelerezi ca un nebun. Să ai un spațiu stil sandbox prin care să alergi poate fi terapeutic. Mai ales că jocul te tot încurajează să faci drifting folosind butonul de luat curbe strânse. Mă distrează total să izbesc piese LEGO cu laterala mașinii.

Multe personaje ce populează lumea fie au ceva de zis despre lumea jocului fie îți dau misiuni secundare care de multe ori sunt un soi de fetch quests contratimp, adesea amuzante. Unele funcționează chiar ca mini games ce le poți accesa și din meniul principal, separat. Invazii de schelete, roboți sau clovni dubioși, unde trebuie să distrugi inamicii înainte să distrugă ei turnurile pe care trebuie să le protejezi, sau în alte misiuni trebuie să culegi cât mai mulți civili neajutorați și să-i conduci către siguranță.

Garajul îți permite să-ți construiești mașina LEGO la care ai visat din copilărie, având tone de opțiuni de piese și culori la dispoziție, fie că îți asamblezi propria mașină de stradă, teren sau șalupă. Cred însă că ar trebui să urmeze și update-uri sau DLC-uri cu noi piese. Nu sunt niciodată suficiente piese!

un arcade racing relaxant

LEGO 2K Drive este un arcade racing relaxant, care teoretic conține cam tot ce ți-ai dori de la acest gen de joc făcut din LEGO, însă în ciuda acestor opțiuni parcă tot în reprize scurte îl joc, altfel mă plictisesc.

LEGO 2K Drive este disponibil acum pe Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X și PC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.