A Star is Born – Recenzie

0
3349
Ascultă acest articol


“[…] dacă există ceva rău despre filmul ăsta am trecut complet cu vederea pentru că experienţa în sine este mult prea bună pentru a da importanţă micilor detalii.”

Regizor: Bradley Cooper

Scenariu: Eric Roth, Bradley Cooper

Gen: DramăRomantic, Muzical

Lansare: 19 octombrie

Durata: 2h 16min

Studio: Warner Bros. Pictures

Distribuitor: Vertical Entertainment

Clasificare: A.P.13

Actori:

Lady Gaga … Ally
Bradley Cooper … Jack

Sinopsis:

„S-a Născut O Stea” aduce împreună pe marile ecrane doi dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului: pe actorul Bradley Cooper şi superstarul Lady Gaga, în povestea impresionantă a lui Jack şi Ally, doi interpreţi talentaţi care îşi unesc destinele atât pe scenă, cât şi în spatele reflectoarelor. Relaţia lor tumultoasă parcurge momentele minunate, dar si problemele dureroase ale unui cuplu, dornic să răzbată.

Recenzie:

Cu mari aşteptări de la recenziile venite din America, această nouă reinterpretare (a 4-a deja) a unei poveşti deja clasice, m-a dus la cinema cu speranţe de un film bun dar ce am primit depăşeşte chiar şi orice filme făcut pentru Oscar în ultimii ani. Deşii ca şi celelalte variante este un film al timpului său, o combinaţie de joc actoricesc cu un talent de regie fantastic şi o muzică pe care încă o ascult în maşină. Acestea fac ca A Star is Born să fie unul din filmele alea pentru care merită să laşi toate problemele la o parte şi să te bucuri de o poveste, indiferent de drama pe care o oferă.

În rolurile principale îi avem pe Bradley Cooper, care de altfel şi regizează filmul şi Lady Gaga, iar chiar dacă primul este deja un actor cunoscut, aş putea să spune că e pe drumul de a devenii unul consacrat, scepticismul apărea cu Lady Gaga, care deşi a mai avut câteva foarte mici roluri în filme şi o apariţie destul de bună într-un sezon din American Horror Story, nimeni nu cred că se aştepta să o vadă strălucind în aceste fel într-un rol care i se potriveşte perfect. Indiferent dacă ar fi fost scris pentru ea rolul, nu putem trece cu vederea faptul că interpretarea ei este una absolut fantastică, de la momentele fericite şi pozitive la cele mai dramatice, reuşeşte să pună în scenă şi în muzică emoţii pe care nu le vezi de multe ori în actorii care sunt la primul lor feature film. De fapt cam tot filmul le cere actorilor să joace nu doar prin vorbe ci şi prin emoţii și chiar priviri. Este o scenă, la un moment dat, în care Bradley Cooper şi Sam Elliott sunt în maşină. Scena se termină doar cu o privire. Trebuie văzută pentru a înţelege că omul ăla, Sam Elliott, care îl interpretează pe fratele lui Bradley Cooper, trăieşte acel rol.

Plot-ul, întradevăr, se învârte în jurul muzicii şi a faimei, alcoolismului, dragostei şi deciziilor, dar Bradley Cooper a reuşit să pună pe marile ecrane, într-un mod excepţional în 2018, un film care deja există de încă 3 ori. Sunt anumite scene, anumite cadre, care arată într-un fel cum n-am mai văzut într-un film de mult. Încerc să îmi aduc aminte măcar o scenă pe care să o dau ca exemplu, dar sunt atâtea, aşa că o să rămân la una care este în trailer şi care a devenit şi memă pe internet. Este vorba despre cea în care Lady Gaga se întoarce către Bradley Cooper, care este în maşină şi zâmbeşte, când acesta îi spune că vrea să o mai vadă încă odată. Este o scenă ca multe altele din film care se simt autentic, pure şi nepătate fără nici un fel de influenţă externă. Transmit sentimente şi senzaţii pe care multe filme doar îţi spun din vorbe. Sunt momente filmate cu priviri, culori şi muzică, care fac că A Star is Born să fie o dramă aproape perfectă despre famă şi dragoste.

La nivel muzical, piesele sunt şi ele excepţionale, în cap rămânându-mi cea cu care a fost promovat şi trailer-ul iniţial, Shallow, pe care nu doar o ascult în maşină ci și în momentul ăsta, în care scriu recenzia de față şi mă gândesc, revăd în cap filmul şi cum m-a făcut să mă simt. La fel, nu mă aşteptam ca Bradley Cooper să fie atât de talentat din punct de vedere muzical, ca voce şi ca interpretare a unui cântăreţ de muzică Country. La fel, sunt piese memorabile ca Maybe It’s Time cântată de Bradley Cooper sau Look What I’ve Found de Lady Gaga sau I’ll Never Love Again.

În concluzie, dacă există ceva rău despre filmul ăsta am trecut complet cu vederea pentru că experienţa în sine este mult prea bună pentru a da importanţă micilor detalii. Trebuie să îţi doreşti să vezi aşa ceva, o poveste ca cea din A Star is Born, pentru a savura în totalitate, ceea ce pentru mine personal, în momentul de faţă, este un instant classic și master-piece al filmelor de dragoste sau dramă. Şi aşa, în ultima vreme, nu cred că am mai avut parte de ceva mainstream semi-blockbuster de calibrul ăsta prin sălile de cinema din moment ce lumea nu prea serveşte atât de mult film european şi artistic cum ar trebui. Măcar cele bune de la Hollywood să fie recunoscute, văzute şi lăudate.

Vă invităm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. A Star is Born / “S-a născut o stea” rulează din 19 octombrie la cinema și este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.