Regizorul Ion Ionescu revine pe marile ecrane cu o producție inedită, VALEA ORBILOR, filmul ce aduce în prim-plan evenimente istorice tragice ale anilor 1940, moment în care Ungaria Horthystă preia o parte din Transilvania.

VALEA ORBILOR subliniază subiecte și timpuri istorice prin prezentarea unei povești de dragoste și moarte, punand accent pe fragilitatea existenţei umane. Odiseea unui bărbat care se luptă din răsputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeşte, se desfășoară în mijlocul crimelor teribile din satele transilvănene. În cinematografele din întreaga țară, începând cu 18 octombrie, veți putea urmări filmul distribuit oficial de Vision P.M., primul lungmetraj artistic în care sunt redate evenimentele tragice din Ip, Treznea și Nușfalău.
Scenariul urmăreşte periplul unui ungur evreu, Șandor (Andrei Stan) şi al româncei Rozalia (Ela Prodan), care, în încercarea lor de a evada şi a ajunge pe teritoriu românesc, sunt martorii acestor masacre. Evenimentele ilustrate nu au fost prezentate pe larg nici în perioada comunistă, nici în cei aproape 30 de ani de democraţie, fiind oarecum date uitării. Un moment istoric de asemenea tragism nu poate fi trecut cu vederea, astfel, trebuie făcut cunoscut atât tinerilor din ţara noastră, cât şi lumii intregi, pentru a pune o cărămidă la evitarea repetării istoriei.

Regizorul Ion Ionescu, actorii Ela Prodan, Andrei Stan, Irina Noapteș, Anca Similar și o bună parte a numeroasei echipe artistice, vor fi prezenți la proiecția de gală din București, pe 17 octombrie, ora 19:00 la Cinema City Cotroceni, pentru a împărtăși experiența din timpul filmărilor într-o sesiune de Q&A.

VALEA ORBILOR va fi lansat în România de VISION P.M. începând cu 18 octombrie și va putea fi văzut în București, Cluj Napoca, Sibiu, Botoșani, Ploiești, Timișoara, Târgu – Mureș, Petroșani, Craiova, Pitești, Reșița și Caransebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.