Classic for Pleasure 2020: Începe a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure pe 13 august!
Classic for Pleasure 2020: Începe a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure pe 13 august!

În perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO vă invită la Classics for Pleasure – 10 years of enchantment. Un simbol cultural al  Ardealului, festivalul îi așteaptă pe melomani cu 3 concerte de muzică clasică și o expoziție inedită. Anul acesta festivalul sărbătorește pe lângă cei 10 ani de existență și 250 de ani de la nașterea legendarului compozitor Ludwig Van Beethoven.

 Festivalul se va deschide pe data de 13 august cu un concert original în Piața Mare care va avea în program reorchestrații clasice ale celor mai cunoscute piese pop și rock din istoria muzicii. Pe data de 14 august melomanii vor fi răsfățați cu un concert deosebit, dedicat lui Ludwig Van Beethoven, ce face parte din tematica #BTHVN2020 – un adevărat regal pentru toți iubitorii de muzică și de frumos. Închiderea va avea loc pe data de 15 cu tradiționalul concert Proms of Delight ce va aduce pe scena din Piata Mare o formulă rar întâlnită, de trei tenori și o soprană.

Classic for Pleasure 2020: Începe a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure pe 13 august!
Classic for Pleasure 2020: Începe a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure pe 13 august!

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi Bianca Ionescu-Ballo, Gheorghe Costin, Florin Budnaru, Adrian Dumitru, Mihai Urzicana, Alexandru Ilie, Constantin Adrian Grigore și bineînțeles Orchestra Filarmonicii din Sibiu. Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Programul festivalului va fi următorul:

13 august ora 20.00, Piața Mare

Enchanting Classics

Dirijor: Alexandru Ilie

Vibe Orchestra

Soliști: Ovidiu Anton, Ayona, Daniel Vots, Cosmin Stanciu

14 august ora 20.00, Piața Mare

Beethoven Forever

Dirijor: Gheorghe Costin

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Solistă: Mădălina Pașol

15 august ora 20.00, Piața Mare

Proms of Delight

Dirijor: Constantin Adrian Grigore

Philarmonia Elite Orchestra

Soliști: Mihai Urzicana, Florin Budnaru, Andrei Dumitru, Bianca Ionescu-Ballo

 13 – 15 august, Piața Mare

Sibiu Art Manifest on Wheels

 

Expoziție de artă vizuală

În cadrul festivalului vor fi respectate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. În Piața Mare din Sibiu se vor implementa următoarele măsuri:

  • Perimetrul de desfășurare a festivalului va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de 2 metri.
  • Locurile disponibile sunt limitate iar accesul publicului se va face în ordinea venirii, între orele 18.00 – 20.00. La punctul de intrare, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C.
  • Purtarea măștii este obligatorie. Distanțarea socială este obligatorie.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO, acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în randul publicului. Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Spectacolul din prima seară a festivalului face parte din proiectul HITSORAMA și este co- finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.