Lucrează mai inteligent, nu mai mult cu NVIDIA Studio: Accelerare AI avansată pentru aplicații creative

0
520
Ascultă acest articol


Noi funcționalități AI în aplicații creative de top, cu ajutorul plăcilor video NVIDIA RTX îmbunătățesc și schimbă modul în care creăm.

Aceste noi funcționalități îmbunătățesc calitatea imaginilor, înlocuiesc timpii lungi de randare și elimină sarcini lungi, dar necesare, prin care trecem înainte de terminare.

Super Resolution de la Adobe – acum disponibil în Adobe Camera Raw și ureamză să vină în Lightroom și Lightroom Classic în această vară – este unul dintre modurile prin care putem vedea imagini mai clar.

Îmbunătățiri aduse pentru DaVinci Neural Engine, în DaVinci Resolve 17 împreună cu noi unelte precum Magic Mask care selectează și elimină oamenii din fundal.
Aceste funcționalități și aplicații sunt doar câteva dintre update-urile care vin cu cel mai nou NVIDIA Studio Driver, disponibil acum.

Să intre AI

80% dintre taskurile creative sunt repetitive, de fiecare dată. Momente întâlnite zilnic precum eliminarea manuală a fundalului dintr-o serie de imagini sau ajustarea subiectului pentru un video, cadru cu cadru.

Pentru artiști 3D există de asemenea multe momente de grabă și așteptare. Momente când trebuie să termine modelul rapid, iar apoi să aștepte să se randeze în decurs de minute, poate chiar ore, făcând laptopul inutilizabil.

Iar aici intervine inteligența artificială…

AI poate ajuta la tipul acesta de încărcare și se poate ocupa de sarcini plictisitoare, oferind artiștilor mai mult timp în procesul de creație. Cu AI care grăbește fluxurile creative, utilizatorii își pot atinge termenele limită mai ușor, salvând timp și bani în proces.

Luna aceasta sărbătorim AI în toate formele sale cu funționalități care ajută creatorii să-și realizeze viziunile artistice.

Imagistică avansată

Să începem cu una dintre cele mai mari priorități pentru fiecare fotograf și designer grafic, calitatea imaginii.

Enhance Images, o funcționalitate în Adobe Lightroom folosește machine learning pentru a face imaginile mai sharp și pentru a îmbunătăți calitatea imaginii de 5 ori mai rapid pe plăcile grafice NVIDIA.

Super Resolution este acum disponibil în Adobe Camera Raw și vine în Lightroom și Lightroom Clasic în această vară. Această funcționalitate îmbunătățește calitatea imaginii prin mărirea acesteia în mod inteligent, în același timp păstrând margini clare și păstrând detalii importante. Prin apăsarea unui singur buton, Super Resolution mărește și îmbunătățește o imagine de 10 megapixeli într-o imagine de 40 de megapixeli care este gata de printat pentru display-uri mari.

Mai mult, testele arată că Super Resolution procesează imagini de 27 de ori mai repede prin intermediul unei plăci video NVIDIA GeForce RTX 3070 pentru laptop prin comparație cu un laptop cu placă video încorporată în procesor.

Ai nevoie de mai multe recomandari pentru Lightroom? Verifică canalul de YouTube Studio unde noi video-uri apar în fiecare săptămână, printre care tutoriale și tips & tricks de la artiști mari din industrie. Puteți accesa acest link pentru un tutorial despre editare foto în Adobe Lightroom Classic și scurtături pentru Auto Mask, Image Rating și funcționalități de opacitate.

Impresionant automat

Utilizatorii de Photoshop beneficiază acum de funcționalități AI în timp real.

Filtrele neurale sunt un set de funcționalități AI care permit artiștilor să exploreze idei creative și să facă ajustări complexe asupra imaginilor în doar câteva secunde. Cu Smart Portrait în Photoshop, artiștii pot experimenta cu ușurință și pot face editări asupra caracteristicilor faciale, precum direcția în care subiectul se uită și unghiurile de lumină doar prin mișcarea unui slider.

Făcute manual, aceste ajustări pot dura și câteva ore, iar inteligența artificială permite artiștilor să facă aceste schimbări aproape imediat.

Acest lucru le oferă o flexibilitate asupra imaginilor la mult timp după ce ședința foto s-a terminat și pot păstra control total asupra muncii lor în timp ce efectele se îmbină natural în imaginea originală.

Inspirație automată

DaVinci Resolve 17 al celor de la Blackmagic Design este o lansare masivă, cu o serie de noi funcționalități palpitante, printre care unelte AI care ajută utilizatorii să câștige timp.

Magic Mask, bazat pe AI se folosește de motorul neural DaVinci pentru a crea automat măști pentru o persoană sau pentru anumite trăsături, precum fața sau mâinile. Creatorii pot beneficia de unelte de finisaje mate, posibilitatea de a adăuga și de a scoate strokes și urmărire automată.
Smart Reframe editează rapid înregistrări 16:9 HD sau Ultra HD în versiuni pătrate sau verticale prin detectarea și urmărirea automată a obiectelor, păstrându-le în cadru, înlocuind nevoia de a face acest lucru manual.

Scene Cut Detection analizează conținutul din timeline și aplică editări de tip blade pentru a izola fiecare scenă în loc să aplice editările individual.

Să spunem că Adobe Premiere Pro este aplicația pe care o folosești cel mai des.
Scene Edit Detection, introdus recent în Premiere Pro public beta este optimizat de plăcile video NVIDIA pentru a detecta și a aplica tăieri rapid în varianta finală de video; eliminând sesiuile de editare manuală.

Auto Reframe ține în mod automat cel mai important element din cadru centrat atunci când se reformatează raportul de aspect pentru diferite dimensiuni de social media.

Iar atunci când vine momentul de export, NVIDIA hardware encoder aflat pe plăcile video NVIDIA GeForce exportă fișiere video la rezoluție înaltă de până la 5 ori mai rapid decât folosind doar procesorul.

Toate aceste lucruri ajută în ceea ce privește timpul petrecut pentru editare.

Instrumental artistic

Poate fi dificil să modifici și să detaliezi scene 3D mari fără a pierde mult timp.
Denoising bazat pe AI în Blender este un proces care prezice imaginile finale din rezultate randate parțial în timp ce lucrezi la design în viewport. Acest lucru permite utilizatorilor să exploreze noi idei și să itereze rapid pe alegerile de design cu încredere totală.

AI va juca un rol important în viitorul multor industrii, dar este foarte prezent în fluxuri de lucru creative acum. Încearcă aceste funcționalități chiar acum și bucură-te de rezultate.

Optimizează-ți AI-ul cu driverele Studio din martie

Driverele NVIDIA Studio sunt construite diferit pentru creatori și testate extensiv în aplicații creative de top și fluxuri de lucru. Driverul Studio din martie (varianta 461.92) este disponibil astăzi și adaugă support pentru cele mai recente update-uri ale aplicațiilor care includ funcționalități bazate pe AI. Driver-ul poate fi descărcat prin GeForce Experience sau de pe pagina de descărcări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.