WarnerMedia readuce legendarul nume Hanna-Barbera în regiunea EMEA

Hanna-Barbera Studios Europe se alătură grupului de studiouri de animație WarnerMedia ce include Studiourile Cartoon Network și Warner Bros. Animation

0
735
Ascultă acest articol


WarnerMedia revitalizează unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria animației, înființând Hanna-Barbera Studios Europe (anterior Studiourile Cartoon Network Europa, care operează de la Great Marlborough Productions) ca studioul său de animație de televiziune principal în cadrul EMEA. Noul nume de studio a fost anunțat săptămâna aceasta de Tom Ascheim, președinte, Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Sam Register, președintele Warner Bros. Animation (WBA) și Cartoon Network Studios (CNS) și Vanessa Brookman, șefa Kids EMEA, vor conduce împreună studioul din Londra.

Tom Ascheim a spus: „La începutul acestui an, am aliniat două dintre cele mai puternice studiouri de animație din industrie, Warner Bros. și Cartoon Network, iar colaborarea lor dă deja rezultate foarte interesante. Acum, cu Hanna-Barbera Studios Europe, aceste trei mărci reprezintă unii dintre cei mai talentați artiști, personaje iconice și proprietăți din întreaga istorie a animației, făcându-ne mai mult decât formidabili în peisajul media global din ce în ce mai competitiv.”

Studioul original Hanna-Barbera Productions a fost fondat în 1957 de William Hanna și Joseph Barbera și a devenit primul studio care a avut un succes semnificativ cu animația de televiziune. Multe dintre stilurile artistice, dispozitivele de povestire, tehnicile de producție și efectele sonore pe care studioul le-a creat cu mai bine de 60 de ani în urmă sunt încă utilizate în prezent. Sute de personaje legendare au fost create de studio, inclusiv Scooby-Doo, Familia Flintstone, Familia Jetson, Ursul Yogi și multe altele.

Alături de liderii din industrie, WBA și CNS, Hanna-Barbera Studios Europe va continua strategia globală de conținut pentru copii a WarnerMedia. Combinând talentele creative extraordinare ale comunității de animație din Marea Britanie și din întreaga EMEA cu expertiza și resursele grupului general de studiouri, Hanna-Barbera Studios Europe este pregătită să fie o entitate unică în lumea animației. Studioul va continua să dezvolte producții locale deja premiate, inclusiv Uimitoarea Lume a lui Gumball, Aventurile Bravului Prinț Ivandoe și Elliott Pământeanul, și caută, în același timp, noi oportunități de producție. Studioul se va concentra pe dezvoltarea și producerea de noi seriale originale, valorificând în același timp spiritul iubitei sale biblioteci de personaje și îmbrățișând același aspect de înaltă calitate, capricios și clasic, care încântă publicul Hanna-Barbera de zeci de ani.

Studioul lucrează în prezent la Uimitoarea Lume a lui Gumball – Filmul – viitorul lungmetraj TV bazat pe seria de succes Cartoon Network cu același nume, care urmărește trăsnăile amuzante ale lui Gumball Watterson și ale celui mai bun prieten, Darwin.

Sam Register a spus: „Există puține nume în industria animației care atrag o asemenea venerație și bucurie precum Hanna-Barbera. Sâmbăta dimineața și animația de serie nu ar fi la fel fără munca care a ieșit din acel studio și, întrucât televiziunea evoluează din nou, este de cuviință ca Hanna-Barbera să revină. Abia aștept să încep și sunt onorat de ocazia de a crea din nou desene animate sub această titulatură.”

Vanessa Brookman a adăugat: „Este un privilegiu enorm să ne extindem studioul EMEA în numele uneia dintre cele mai prestigioase și îndrăgite mărci din istoria animației. Sam și cu mine împărtășim o viziune ambițioasă pentru creșterea volumului nostru european de conținut, alimentat de echipa talentată din spatele succesului premiat al producțiilor noastre existente din regiune. Așteptăm cu nerăbdare să le aducem audiențelor noastre de copii și familii din întreaga lume conținut excepțional pe măsură ce începem acest nou capitol în strategia noastră globală de animație.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.