Încep înscrierile pentru Transilvania Pitch Stop (TPS), cel mai amplu program dedicat industriei la Festivalul Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021).

Ajunsă la cea de-a opta ediție, platforma internațională de co-producții TPS este dedicată proiectelor semnate de cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia. Aplicațiile pot fi depuse online până pe 3 iunie 2021, fiind necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu: https://vp.eventival.com/tiff/2021

În cadrul platformei de co-producții TPS, juriul va selecta până la 10 proiecte în dezvoltare ale unor cineaști aflați la debut sau la al doilea lungmetraj. Programul va include prezentarea proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori, între 29 și 31 iulie, întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiecte.

Proiectele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecții. Totodată, cel puțin 20% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja. Limba oficială a programului este engleza. Selecția proiectelor va fi anunțată nu mai târziu de 15 iunie 2021.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul tiff.ro.

De la lansarea programului, în 2014, peste 70 de proiecte au fost selectate în cadrul Transilvania Pitch Stop (platforma de co-producții și workshop), printre care și Apples, în regia lui Christos Nikou (Orizzonti – Veneția 2020, propunerea Greciei la Oscar), The Man Who Surprised Everyone, de Natasha Merkulova & Aleksey Chupov (premiat la Veneția, în secțiunea Orrizonti), Monștri., regizat de Marius Olteanu (Premiul Publicului Taggespiegel, secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, 2019), sau Soldații: Poveste din Ferentari, al Ivanei Mladenovic (Mențiune Specială, Locarno IFF 2017).

Premiile oferite anul acesta la TPS vor fi anunțate în perioada următoare.
Pentru alte detalii: tps@tiff.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.