Ascultă acest articol


Când spui “Genesis” te gândești imediat la gaming, periferice și accesorii și la combinația de culori negru și roșu și suport RGB. Tastaturile sunt unele dintre elementele cele mai importante din portofoliul Genesis, iar de această dată ne vom îndrepta atenția către tastatura de gaming RHOD 400 RGB pe care am avut-o la butonat mai bine de o săptămână. Deși este o tastatură lansată de aproximativ 4 ani, potențialul ei se simte chiar și în zilele de astăzi, haideți să vedem cum am ajuns la concluzia asta.

Pachet

Ambalajul menit să protejeze produsul pentru transport și să ofere informațiile necesare potențialului client, atunci când se află la raft, este din carton tare, cu imagini cu produsul, pe un fundal gri închis și cu logo-ul Genesis cu roșu, lângă care se află și denumirea produsului respectiv două dintre elementele de highlight ale acestui produs: Prismo Effect și 19 Keys Anti-Ghosting. Asta este afișat pe partea din față, lateralele mici fiind de culoare roșie cu o imagine a produsului dintr-o parte, respectiv cu un cod de bare plus, încă o dată, afișate acele highlight-uri ale produsului. Lateralele lungi sunt gri și au imprimate logo-ul și denumirea produsului. Pe spate avem, din nou, o imagine cu tastatura de această dată cu o mică prezentare a ei și o schemă a mecanismului membranei tastaturii sub care se află specificațiile tehnice și o mică descriere.

Deschidem cutia și într-un ambalaj moale avem tastatura și un quick installation guide.

Aspect

Am deschis articolul cu precizarea acelei combinații de culori roșu și negru, dar în cazul acestui produs avem negru și o nuanță de roșu-portocaliu interesantă și nuanțe de gri-argintiu prezente în niște cadre de aluminiu fixate pe lateralele tastaturii.

Tastatura QUERTY cu Numpad inclus are, pe lângă tasta “FN” cu care se pot face combinații de apăsări cu tastele F1-F12 și o tastă adițională pentru iluminare. Observăm și logo-ul Genesis și avem 3x LED-uri de stare deasupra Numpad-ului și bineînțeles, tastele sunt iluminate RGB. Tastele se pot scoate destul de ușor în spatele lor tastatura având un plastic alb care se poate curăța la nevoie.

Lateralele, după cum spuneam, au câte un cadru de aluminiu prins de tastatură în șuruburi pe partea de dedesubt care este în întregime de culoarea aceea roșie. Acolo avem 4 piciorușe de cauciuc și două care se pot rabata pentru a înclina puțin tastatura spre utilizator.

Tehnic

Dimensiunile RHOD 400 sunt de 30 x 168 x 463mm și o greutate de 873 g, iar firul, în capăt cu USB, are o lungime de 180 cm.

Tastatura este Full Size, are 104 taste (19 dintre ele cu suport anti-ghosting) și include Numpad și este dedicată gaming-ului, are iluminare RGB (împărțită pe 6 zone) cu Prismo Efect și cu 8 jocuri de lumini disponibile în culorile Albastru, Roșu, Violet, Galben, Bleu, Verde și Alb, iar 12 dintre taste se pot utiliza în funcții multimedia. Avem posibilitatea să schimbăm și funcția săgeților cu WASD și să blocăm tasta Windows.

Mecanismul tastelor este unul pe membrană stratificată, materialul folosit este plasticul și acele laterale din aluminiu care conferă și un pic de greutate și stabilitate tastaturii și are o construcție rezistentă la stropirea cu apă.

Testare

RHOD 400 are ceva vechime de când a fost lansată și așteptam parcă o “bătrânică” pe bancul de teste fiind pregătiți să o tratăm ca atare, dar nu a fost cazul. Tastatura de față, la prima vedere, în mână, pare rezistentă datorită construcției bine făcută și acele laterale de aluminiu menite să ransforseze totul și să ofere și o mai bună stabilitate a tastaturii pe birou și este și elementul diferit față de acea combinație de culori roșu și negru. Dimensiunile sunt potrivite pentru mâinile mele și spațiile dintre butoane sunt generoase. De asemenea, conform detaliilor tehnice oferite de Genesis, tastele au fost printate cu literele și cifrele, iar butoanele decupate cu laser.

Tastatura nu este nici prea mare, nici prea grea, dar nici prea groasă, s-a găsit o combinație foarte bună de a nu exagera în niciun aspect, ceea ce mi-a dat o impresie bună. Îmi place destul de mult că sa optat pentru întreaga parte de jos de acea culoare roșu spre portocaliu, iar acele mânere laterale argintii, de aluminiu, fac să arate și mai bine totul.

Tastele se scot ușor, iar sub ele e un mare plastic alb pe care-l poți curăța cu grijă dacă-ți intră mizerie pe acolo și acela are și scopul de a opri stropii de apă să ajungă la componentele electronice. Din nefericire nu am avut pe mână destul timp să văd dacă se șterge scrisul literelor/cifrelor de pe taste, dar pot să vă spun că experiența de tastare este foarte mișto datorită acelui mecanism pe membrană. Apăsarea se face ușor, tastele nu sunt zgomotoase și e plăcută experiența de testare.

RHOD 400 nu vine cu o aplicație dedicată, așadar trebuie să răsfoiești acel ghid din cutie și să te convingi cum poți bloca acea tastă Windows și care sunt combinațiile de butoane pentru a putea schimba culorile/jocurile de lumini RGB – care, apropos, sunt foarte simpatice și sunt împărțite în 6 zone ale tastaturii.

Conectarea la PC/laptop se face prin USB, iar cablul este destul de lung, dar din păcate nu este protejat de material textil. Tastatura e stabilă pe birou și piciorușele acelea rabatabile vin în ajutor atunci când ai nevoie să o mai înclini puțin spre tine.

Pentru utilizarea în regim office, sau browsing, respectiv social media, tastatura poate fi utilizată fără probleme mai ales dacă ești obișnuit cu tastaturile mecanice de acest gen, avantaj fiind apăsarea ușoară a butoanelor respectiv nivelul de zgomot scăzut. În caz de utilizarea în scopuri de multimedia combinația de taste FN și F1 – F12 îți va aduce modificările preferate în acest scop.

Hai să trecem la scopul primordial al acestei tastaturi și anume jocurile! Pentru că tot am comparat RHOD 400 cu o băbuță ca apoi să fiu convins că se ține bine chiar și în zilele noastre, am zis să începem cu o probă de foc… Mortal Kombat 11! Dacă tastatura trece de acest test în seamnă că poate rezista la orice. Așa și a fost, ne-am bucurat și apoi am pus la treabă câteva jocuri precum Death Stranding, God of War, Forza Horizon 4 și 5, Horizon Zero Dawn, Tomb Raider și Control, fie direct pe PC, fie prin GeForce NOW, o parte dintre ele. Tastatura s-a comportat foarte bine de-a lungul sesiunilor de gameplay și chiar a reușit să-mi intre rapid în obișnuință dând randament în toate aceste jocuri.

RHOD 400 nu necesită un Palm Rest pentru că nu este atât de înaltă cât să fii nevoit să-ți modifici poziția mâinilor/palmelor atunci când o folosești, ceea ce mi s-a părut avantajos pentru că, spre deosebire de alte tastaturi mecanice mai masive, după o perioadă simțeai discomfort datorită acestui aspect. După o perioadă continuă de sesiuni de gaming cu tastatura de față nu am simțit mâinile obosite și asta spune destule.

Concluzie

RHOD 400 este o tastatură de gaming la care să apelezi cu încredere pentru gaming-ul casual chiar și în ziua de astăzi cu toate că aceasta are ceva vechime de când este pe piață. Tastele pe membrană sunt plăcut de utilizat, nu sunt zgomotoase, tastatura e drăguță la aspect și include și acel RGB care să aducă și iluminare pentru cei care se bucură de așa ceva.

Genesis RHOD 400 RGB Gaming Keyboard se comercializează la un preț de aproximativ 130 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.