Focus Sat App – Televiziune de buzunar

"Focus Sat App este clar o opțiune importantă pentru devoratorii de conținut media, fie el de la TV sau on-demand și care călătoresc sau umblă mult și ajung rar în preajma televizorului."

0
942
Ascultă acest articol


Înainte de a trece să vorbim despre aplicație, e bine de știut că Focus Sat este un furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit care activează din 2004 și este parte din familia M7 Canal+ Group din septembrie 2019, când și-a lansat o nouă identitate vizuală. Sub tag-line-ul „Aici ne întâlnim” – care vorbește despre experiența televiziunii ca punct de întâlnire al tuturor, familie, prieteni, cunoștințe, un loc în care toți suntem mai aproape unul de celălalt, oricât de departe am fi, chiar și dincolo de granițe, Focus Sat a făcut un pas mai în față și a lansat o aplicație dedicată care aduce practic televiziunea în buzunarul abonaților.

“Aici ne întâlnim”

Prin Focus Sat App ai acces la o televiziune interactivă care se aliniază tendințelor tot mai diversificate de pe piața de televiziune smart din România și care permite repornirea, reluarea programelor TV preferate sau acces la servicii video premium tip on demand. Aplicația multi-screen care poate fi accesată de pe orice dispozitiv fix sau mobil, oriunde în casă sau în afara acesteia, conferă libertate utilizatorilor pentru care mobilitatea este foarte importantă.

Unde este disponibilă aplicația

Aplicația Focus Sat poate fi instalată pe orice dispozitiv smart: Smart TV, laptop, telefon sau tabletă și este necesar accesul la Internet, acesta fiind un serviciu de streaming online. Poți urmări posturile/materialele online pe trei dispozitive simultan, iar aplicația este compatibilă cu o varietate mare de sisteme de operare pentru mobil sau TV Smart.

Ce include aplicația

Prin aplicația Focus Sat urmărești live programele preferate, ai 40 de canale care includ funcția Restart și Replay și poți să repornești emisiuni și programe pe care vrei să le vezi de la început. Poți chiar și re/vedea emisiuni difuzate cu până la 7 zile în urmă.

Conținut media

Cu TV online și aplicația Focus Sat ai acces la peste 100 de canale TV live de știri, filme, sport, documentare, reality show-uri și acces gratuit la platformele premium de conținut video, HBO Max, AntenaPLAY, FilmBox+, National Geographic și acces la cataloage VOD cu seriale premium Canal+, filme, seriale, documentare, programe pentru copii de la furnizori de conținut TV.

Televiziune Online

Aplicația este gratuită pentru clienții Focus Sat care au abonament la serviciul TV Satelit (DTH), dar cine dorește poate să-și cumpere unul dintre cele două pachete “TV Online” Play TV (32 lei/lună) și Play TV Extra (63 lei/lună) și are acces la toate menționate mai sus. Bineînțeles, între cele două tipuri de abonament sunt câteva diferențe, abonamentul mai ieftin neavând Acces la extraopțiunea MaxPak (suita HBO și Cinemax) și nici la platforma HBO Max, Filmbox Premium și Extra HD. Se pot urmări peste 60 de canale (față de 100 pe Extra), iar conținutul poate rula simultan pe doar 2 dispozitive (față de 3 pe Extra). De asemenea, se poate utiliza opțiunea de Restart & Replay la numai 20 canale (40 pe Extra), iar cine dorește acces la Play TV Adult va trebui să achite alți 4 lei/lună, în cazul ambelor opțiuni de abonamente.

Hands-On

Acum că am aflat ce este Focus Sat App și ce oferă, să trecem la un Hands-on!

Am instalat aplicația pe o tabletă, un smartphone și pe Smart TV – acestea fiind accesibile gratuit prin magazinele de aplicații ale sistemelor de operare de pe device-uri, în cazul nostru fiind vorba de Google Play (Android) respecitv webOS. Înainte de a porni aplicația este necesară introducerea datelor abonatului pe toate dispozitivele pentru a putea avea acces la setările personalizate. De menționat ar fi și că aplicația primește update-uri permanent, atât pe Smart TV cât și pe dispozitivele mobile smart și acest lucru este bine pentru că înseamnă că dezvoltatorii țin pasul cu evoluția sistemelor de operare pe care rulează aplicația lor și că se corectează și se adaugă elemente noi, în funcție de feedback-ul clienților.

Setările (Settings)

În primul rând, după accesarea aplicației mergem o fuguță pe la setări (Setting) de unde aflăm ce versiune a aplicației este instalată (8.1.4 pe Android – tabletă și smartphone, build 91170 pe Smart TV (webOS). Pe aplicația de pe TV, la Settings, putem modifica ca interfața să fie în limba română sau engleză, putem verifica dacă totul funcționează conform parametrilor prin Run Diagnostics și aflăm informații despre sistem. Putem, de asemenea, să testăm calitatea conexiunii, vedem lista device-urilor noastre pe care este aplicația/contul nostru activ și avem chiar și o opțiune de Parental Control, dacă ne dorim să blocăm/gestionăm accesul celor mici. La Setting-ul de pe device-urile mobile, ne putem gestiona profilurile – poți face mai multe profiluri pentru diferiți membri ai familiei sau prieteni (ex. eu am făcut unul Family și câte unul pentru mine, soție și fetiță); poți modifica limba interfeței (include și română); avem și aici Parental Control și afișarea device-urile pe care este aplicația și contul activ. Poți împerechea (Pair) printr-un cod QR cu TV-uri pentru a putea reda de pe device-ul mobil pe TV, la nevoie; poți seta calitatea redării streaming-ului în mai multe trepte la nivel de calitate, atunci când folosești aplicația prin datele mobile, și ai parte de ajutor prin opțiunile de FAQ, Tutorial și Reset Tips – dacă dorești să readuci aplicația la setările din fabrică (opțiunea e disponibilă și pe aplicația de TV).

“Pentru toți cei care nu vor să piardă niciodată nimic”

Interfața aplicației

Ambele aplicații – și cea de TV și cea pentru device-uri mobile sunt asemănătoare ca aspect și funcționalitate, interfața fiind întunecată, aerisită, cu pictograme – afișe sau capturi din materialul video plus titluri, iar în partea de jos (mobil), respectiv în stânga (TV) fiind bara de categorii. Există ecranul Home, unde apar recomandările Focus Sat, lista cu conținutul la care ai întrerupt vizualizarea plus recomandările personalizate în funcție de conținutul tău preferat. Îți poți face o listă a ta cu tot ce prezintă interes pentru tine și ai chiar și un Reminder, dacă este vorba de seriale/emisiuni cu apariții episodice. Fiecare film/serial/emisiune conține informații despre acestea, vârsta maximă a celor care pot urmări și calitatea imaginii (SD/HD), anul de producție și genul din care face parte. În cazul serialelor/emisiunilor, apar informații despre sezoane și episoade.

Avem acces la funcție de căutare în caz că dorim să căutăm ceva anume, categoria de Live TV unde putem urmări în direct transmisiuni, și totul este împărțit pe genuri – în caz că ești interesat de conținut media dintr-un anumit gen (Ex. Acțiune, Comedie, Sport etc). Tab-ul Discover îți aduce la cunoștință materiale media care pot prezenta interes pentru tine, iar la Library găsești conținut de tip on-demand – filme, seriale care pot fi urmărite oricând. La Guide (Ghid), ei bine, vezi programul televiziunilor și poți bifa cu Reminder ce prezintă interes. Există disponibile și o opțiune de alegerea subtitrărilor (engleză, română, etc) dar cel mai des în cazul conținutului media on-demand.

Aplicația este destul de rapidă, accesul este aproape instant și navigarea este oarecum user friendly (durează puțin la început, dar te obișnuiești repede), dar tind să cred că este nevoie și de TV/device-uri mobile cu specificații mai bune și sisteme de operare rapide. Fonturile utilizate sunt mari, citețe și culorile închise scot în evidență mai bine conținutul. LIVE TV se încarcă rapid și calitatea imaginii și a sunetului sunt bune având opițiuni de redare SD/HD, în funcție de transmisiunea canalului respectiv, dar și calitatea conexiuni de care dispui. Adică, dacă ai o conexiune slabă, prin date mobile, imaginea și sunetul nu vor mai fi la o calitatea așa de bună și posibil să intervină acel “Buffer” necesar, în cazul Focus Sat App este o rotiță mică.

De ce Focus Sat App?

Ce găsești pe Focus Sat și nu mai găsești altundeva este acces la bibliotecile VOD cu seriale premium Canal+, iar Focus Sat App aduce avantajul că poți vedea reluare, timp de 7 zile, emisiunile/filmele/serialele preferate dacă nu apuci să le vezi la TV. De asemenea, accesul la câteva posturi de TV LIVE iarăși mi se pare ceva interesant pentru că poate vrei să urmărești emisiunea preferată și nu te afli în fața televizorului. Eliminând opțiunea de a vedea reluare, deschizi aplicația Focus Sat App – fie că te afli în metrou, în parc sau la pub și urmărești LIVE ce te interesează, bineînțeles atât timp cât există acoperire internet. Mai mult de atât, ai acces și la conținut din alte aplicații de streaming precum AntenaPLAY, ceea ce reprezintă un alt atuu al Focus Sat App.

Ca un fel de concluzieFocus Sat App este clar o opțiune importantă pentru devoratorii de conținut media, fie el de la TV sau on-demand și care călătoresc sau umblă mult și ajung rar în preajma televizorului. Conținutul exclusiv Canal+, ghidul, posibilitatea de a urmări TV Live și accesul la bibloteca media, împreună cu o interfață aerisită și ușor de utilizat, fac din Focus Sat App o aplicație care nu ar trebui să-ți lipsească din telefon/tabletă sau laptop/PC.

Vizionare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.