Noul univers imaginat de James Gunn și Peter Safran. Există un nou Univers DC în oraș

„Vom anunța câteva lucruri în curând, dar distribuția pentru Superman nu se va număra printre acestea."

0
715
Ascultă acest articol


Această nouă serie de filme și emisiuni TV cuprinde nume de top din Liga Dreptății, precum și alți eroi și răufăcători care nu au mai beneficiat de o asemenea atenție până acum, fiind deja confirmate primele două vedete ale seriei.

James Gunn s-a alăturat Universului DC prin munca sa de regizor și scenarist al filmului „The Suicide Squad” în 2021. De atunci, el și-a construit încet-încet portofoliul cu Warner Bros. înainte de a prelua întreaga franciză DC împreună cu partenerul său Peter Safran. Capitolul 1 va începe cu două spectacole unice la HBO Max înainte ca studioul să revină în cinematografe cu „Superman: Legacy”, scris de Gunn însuși.

Munca lui Gunn la „The suicide Squad” și „Peacemaker” a primit recenzii pozitive din partea criticilor și a fanilor, astfel că nu este o surpriză să îi vedem atât pe Viola Davis, cât și pe Sean Gunn revenind în distribuție. Fanii sunt deja intrigați să vadă cum se va descurca Nevăstuica după ce a supraviețuit atacului de pe plajele din Corto Maltese în „The Suicide Squad”.

Această nouă serie de filme și emisiuni TV promite să aducă un conținut nou și interesant în universul DC, iar fanii abia așteaptă să vadă ce ne rezervă viitorul. James Gunn a dezvăluit că Shazam! 2 duce la The Flash, care „resetează totul“. Apoi intră într-un film Blue Beetle, în mare parte fără nicio legătură, care apoi Aquaman 2 „care duce la Superman, primul nostru mare proiect”, conform celor dezvăluite de Gunn recent.

Dar, pentru că există un mare dar aici. Majoritatea fanilor DC au fost revoltați de faptul că Henry Cavill nu mai este Superman, dar atenție!

James Gunn a afirmat că nu l-a concediat pe Henry Cavill, ci doar că nu era Superman pe care și-l dorea pentru DCU-ul său:

„Îl iubesc pe Henry. Este un tip bun și nu l-am concediat. Henry a jucat într-un cameo într-un film care nu era al nostru, iar povestea noastră nu includea Superman-ul lui. Este important pentru noi să existe un Superman potrivit pentru povestea noastră și, din păcate, acesta nu este Henry. Cred că Henry a fost ironizat de o mulțime de oameni, inclusiv de unii foști directori Warner.”

Ulterior, James Gunn pare să fi negat că Jacob Elordi este în curs de a candida pentru rolul lui Superman, spunând că potențiala distribuție va începe abia când scenariul va fi gata: „Vom anunța câteva lucruri în curând, dar distribuția pentru Superman nu se va număra printre acestea.”

În același timp au apărut alte zvonuri care îl implicau pe actorul Wolfgang Novogratz, care și-a închis contul de Instagram fără niciun motiv aparent. Deși motivele nu sunt foarte clare, se speculează că actorul a fost atacat de „fanii” toxici care consideră de la sine înțeles că el va fi următorul Superman, lăsând în urmă prestația lui Henry Cavill.

Când viitorul lui Superman în live action era incert, zvonul că Wolfgang era unul dintre favoriții pentru a fi noul Superman din DCU plănuit de James Gunn a devenit viral, până într-acolo încât James Gunn însuși a comunicat prin intermediul rețelelor că distribuția este încă departe de a fi prezentată publicului.

Ceea ce este cert este că următorul actor care îl va interpreta pe Omul de Oțel va avea multe de înfruntat, nu doar pentru pantofii pe care va trebui să îi umple, ci și pentru angajamentul pe care trebuie să îl aibă față de fanii acestui personaj emblematic.

James Gunn despre copilăria sa și benzile desenate

„Eram un copil cam ciudat, care nu prea avea mulți prieteni și care iubea benzile desenate. Iubea benzile desenate DC, iubea benzile desenate Marvel. Nu mă înțelegeam bine cu colegii de clasă, iar părinții mei m-au trimis la un psihiatru când aveam 11 ani pentru a încerca să afle ce era în neregulă cu mine, pentru că nu mergeam niciodată la școală.

Stăteam acasă, citeam benzi desenate, scriam și desenam benzi desenate. Iar psihiatrul i-a spus tatălui meu: De ce nu te interesează ce face fiul tău? Și tata a făcut-o. Și a fost de fapt cel mai minunat lucru pe care l-a făcut tatăl meu când a început să mă întrebe despre benzi desenate.

Mi-am luat weekendul la Creation Comic-Con din Chicago, care a fost probabil cel mai bun weekend din viața mea, chiar și până în ziua de azi pot spune, pentru că soția mea nu este aici. Dar a fost incredibil. L-am întâlnit pe Ernie Chan și am vorbit cu toți acești oameni creativi și a fost cel mai tare. Am cumpărat o grămadă de benzi desenate. Cele mai fericite momente din viața mea sunt când am urcat la etaj și l-am văzut pe tatăl meu citind o bandă desenată cu Superman.

Și nu m-am gândit cu adevărat la asta ca la o provocare [comanda DCU], dar cred că este o posibilitate de a crea ceva cu adevărat minunat cu aceste personaje. Nu pot intra în politică, nu pot face nimic cu știința. Așa că tot ce pot face pentru această planetă este să creez povești despre dragostea pe care o am pentru aceste personaje. Și asta cred că putem face în următorii opt-zece ani.”

James Gunn critică, directorii WB se supără

Directorii WB sunt supărați pe James Gunn și Peter Safran după declarațiile acestora despre regimul DCU anterior. Aceștia au spus, practic, că nu au avut niciodată un plan, că totul a fost o mizerie cu filmele și cum l-au făcut pe Henry Cavill să pară prost ani de zile cu Superman, iar mulți dintre acești oameni încă lucrează la WB, în același timp James Gunn și Peter Safran au dezvăluit, de asemenea, că The Batman – Part II va fi lansat în cinematografe pe 3 octombrie 2025.

Diferențele dintre Marvel și DC

„Mulți oameni cred că acesta va fi Marvel 2.0 și, cu siguranță, am învățat multe lucruri la Marvel. Cred că avem multe diferențe. Cred că unul dintre motivele pentru care iubesc DC este că este cu adevărat un alt univers. O lume alternativă. La Marvel, de obicei este vorba de New York, Chicago, San Francisco… aici, în #DCU avem Metropolis, Gothic, Themyscira, Bialya, Atlantis și toate astea. Este o lume imaginară și asta este lumea pe care o creăm.

Ajungem la o lume în care supereroii există și au existat de ceva timp, într-un fel sau altul, iar acesta este universul. Și apoi spunem o mare poveste centrală. Doar că, cred, suntem mult mai planificați decât Marvel la începuturile sale, pentru că am alcătuit un grup de scriitori care să lucreze la această poveste în întregime.

Dar creăm, de asemenea, un univers asemănător cu Războiul Stelelor, în care există momente diferite, locuri diferite, lucruri diferite, și cu Game of Thrones, unde personajele sunt puțin mai complexe din punct de vedere moral.”

Concluzie

Deși James Gunn și Peter Safran au anunțat resetarea întregului univers DC, mulți sunt cei care așteaptă să vadă cum se va desfășura planul pe 10 ani anunțat de ei. Cu toate astea toți sperăm să iasă ceea ce toți fanii DC își doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.