Alb-Negru – Liar Liar

0
1588

Un film care ne învață pe toți cât de rău este când minți, într-un mod amuzant.

Fletcher Reede este un avocat de succes care câștigă toate procesele și așa a devenit foarte căutat, dar ce nu știu ceilalți este că principalul atu al său este minciuna care o exploatează la maxim, dar acest viciu l-a îndepărtat foarte mult de soție și de fiul său. Reede a promis că va ajunge la aniversarea de 8 ani a fiului său, dar ocupat cu munca uită și într-un târziu sună și inventează o scuză atât de penibilă încât și Max în vârstă de 8 ani își dă seama că tatăl său minte cu nerușinare.

Când a sosit momentul de a suflă în lumânări, Max își pune o dorință simplă: tatăl sau să nu mai poată minți o zi întreagă. A doua zi dorința lui Max se îndeplinește și Fletcher descoperă cu stupoare că nu mai poate minți chiar în ziua când are un proces care nu își permite să îl piardă.

Viața sa ia o turnură complet neașteptată la firma de avocatură unde lucrează. Acest film arată o altă față a lui Jim Carrey (The Mask), o față pe care nu am mai văzut-o până acum și care m-a amuzat foarte mult.

O capodoperă a lui Jim Carrey în care era în perioada sa de glorie și pentru care a primit și o nominalizare la premiile Golden Globes.

După ce am citit câteva articole legate de acest film am descoperit că scenele în care Reede se dă cu capul de pereții unei toalete sunt adevărate și nu s-a folosit efecte speciale. Acest fapt îmi dovedește că Jim Carrey este un actor foarte devotat muncii sale.

Recomand acest film mai ales pentru naturalețea cu care Jim a reușit să dea viață personajului său și mai ales pentru faptul că este o comedie spumoasă cu multe momente de ținut minte.

[rating:5/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.