Alb-Negru – The Transporter

0
1601
Ascultă acest articol


The Transporter –  Frank Martin este un curier diferit faţă de oricare alt curier pe care îl cunoaşteţi.

Filmul The Transporter/Curierul îl prezintă pe Frank Martin (Jason Statham, Snatch) este cel mai bun în domeniul său de activitate, adică transportă pachete ilegale fără să le deschidă şi tot timpul ajunge la timp şi in locul stabilit. În timpul unui transport el observă ceva ciudat în legătură cu pachetul pe care terbuia să îl ducă. Când îl deschide de curiozitate să vadă ce este neînregulă cu acel pachet el descoperă cu stupoare că el trebuia să transporte o tânără frumoasă răpită de traficanţi internationali de carne vie. De aici începe acţiunea pentru spectatori, Statham porneşte într-o cursă pe viaţă şi pe moarte contra traficanţilor pentru a-şi salva afacerea, dar în acelaşi timp el este bănuit de către poliţie că face ceva ilegal. Frank este prins între traficanţi de carne vie care o vroiau pe tânăra Lai (Qi Shu, So Close) şi poliţia care îl suspectează tot mai mult pentru fapte ilegale, în paralel cu acestea Frank se simte atras de Lai şi atunci când îi află povestea el încearcă să o ajute doar că o face în felul său cu multe explozii, urmăriri de maşini într-un cuvânt multă acţiune.

Jason Statham fostul membru al echipei britanice la Jocurile Olimpice s-a descurcat foarte bine în acest film, pot să zic chiar că rolul lui Frank Martin este cel mai bun din cariera sa.

Acţiunea foarte bine dozată şi actingul foarte bun din partea lui Statham ridică acest film la un alt nivel. Practic îl scoate din anonimat, nu vreau să ştiu ce se întâmpla cu acest film dacă în locul lui Statham era distribuit un alt actor… cred că ajungea un film de categorie B şi era mare păcat.

Ce am remarcat pe lângă jocul foarte bun al lui Statham este sinceritatea, simplitatea cu care a jucat Qi Shu o actriţă relativ necunosută, dar care a jucat foarte convingător.

[rating:4.5/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.