Sony lansează noua cameră de vlogging cu obiectiv superangular cu zoom, ZV-1 II

Obiectivul integrat și camera compactă ce fac parte din gama ZV deschid noi orizonturi pentru un public mai larg de creatori de conținut

0
473
Ascultă acest articol


Sony completează seria de camere ZV dedicate vlogging-ului și lansează astăzi ZV-1 II, cea de-a doua generație a camerei ZV-1, care include caracteristici foarte solicitate și populare pe piață. Cu un unghi de vizualizare mai larg decât cel al modelului anterior ZV-1, camera ZV-1 II ajută vloggerii să realizeze povești mai interesante și mai captivante, la o calitate ridicată a imaginii.

Cu senzorul de imagine Exmor RS™ de tip 1.0 (aproximativ 20.1 megapixeli efectivi), motor de procesare a imaginii BIONZ X™ și obiectivul ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50mm F1.8-4, camera ZV-1 II le permite creatorilor aflați în diferite stadii ale drumului lor în lumea creativă să se bucure de capabilități sofisticate. De la obiectivul superangular de 18-50mmii care poate cuprinde toată scena,  de la selfie-uri de grup până la interioare înguste sau înregistrări dinamice ale scenelor de zi cu zi, până la funcția Multiple Face Recognitioniii care poate recunoaște mai multe chipuri și se ajustează automat pentru a reda clar toate fețele în selfie-uri care includ două sau trei persoane, ZV-1 II este camera de vlogging performantă, de dimensiuni reduse, perfectă pentru călătorii.

„ZV-1 II reprezintă un capitol interesant pentru creatori și va fi camera de referință pentru mulți, inclusiv pentru vloggeri, influenceri și creatori de conținut video. Cu cea mai nouă cameră de vlogging adăugată seriei ZV, am luat în considerare solicitările diferiților utilizatori și am inclus funcționalitățile care contează cel mai mult pentru vloggeri”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe. „Ne străduim să luăm în considerare feedback-ul comunității noastre, pentru a continua să extindem și să ridicăm nivelul seriei ZV, iar ZV-1 II face exact acest lucru.”

Caracteristici complexe dedicate vloggerilor și creatorilor de conținut video

 ZV-1 II dispune de o serie de funcții noi și populare care le vor permite creatorilor să capteze conținut mai bun. Obiectivul superangular cu zoom – unghiul de vizualizare de 18mmii facilitează captarea de imagini atractive care să cuprindă întreaga scenă– mai ales atunci când sunt realizate selfie-uri din mână. Zoom-ul optic de 18-50mm și funcția Clear Image Zoom măresc fără probleme imaginile, minimizând în același timp pierderea calității pentru a crea  varietate în videoclipuri prin schimbarea unghiului de vizualizare.

 • Senzor de tip 1.0 cu Bokeh Switch, care oferă efect bokeh frumos prin defocalizarea fundalului, cu o singură atingere.
 • Microfon inteligent cu 3 capsule – În modul Auto, camera recunoaște chipurile umane sau obiectele și comută automativ direcția microfonului încorporat ([Front] sau [All Directions]). În modul Manual, utilizatorii pot selecta opțiunea [Front] pentru selfie-uri, [Rear] atunci când înregistrarea este însoțită de narațiune vocală din spatele camerei sau [All Directions]. Paravântul inclus în pachet asigură o înregistrare clară a sunetului atunci când utilizatorii se află în aer liber. Atașarea fără cablu, ușor de utilizat, la Multi Interface Shoev  și o mufă jack pentru microfon de 3.5 mm facilitează conectarea microfoanelor externe.
 • Funcția Cinematic Vlog Setting răspunde cerințelor de a realiza cu ușurință imagini ambientale cu ajutorul unei camere de vlogging. Aceasta permite realizarea de imagini impresionante printr-o simplă atingere. Este suficient ca utilizatorii să atingă pictograma atribuită funcției de pe ecran și camera va seta automat o dimensiune de tip CinemaScope (2.35:1) vi și o rată de cadre de 24 cadre pe secundăvii, la fel ca pentru un film de cinema. Utilizatorii pot finaliza procesul cu ajutorul butoanelor de pe ecran pentru a selecta dintre cinci LOOK-uri și patru MOOD-uri.
 • Creative Look, care acceptă 10 aspecteviii prestabilite, pentru a se potrivi preferințelor creative ale utilizatorilor și funcțiilor de imagine de nivel profesional.
 • Face Priority AE și efectul Soft Skin detectează automat și imediat fețele și ajustează expunerea pentru a optimiza luminozitatea facială, indiferent de condițiile externe de iluminare. Efectul Soft skin netezește pielea și trăsăturile feței în timpul filmărilor.
 • Sistemul Fast Hybrid AF – Chiar și la înregistrarea în high-definition 4K, unde este necesară o focalizare precisă, camera va păstra imaginile clare cu același sistem Fast Hybrid AF (autofocalizare) întâlnit la camerele din seria α. Camera integrează funcția AF Transition Speed pentru a controla viteza de focalizare în timpul înregistrării video și AF Subject Shift Sensitivity pentru a controla focalizarea în funcție de mișcarea subiectului și de mediul înconjurător. În plus, funcția Real-time Eye AF poate menține cu precizie focalizarea pe oameni sau animale atât pentru imagini statice, cât și pentru videoclipuri.
 • Setarea Product Showcase – care oferă posibilitatea de a filma în mod convenabil videoclipuri de prezentare a produselor, cu tranziții ușoare de focalizare de la față la articolul prezentat.
 • Modvix de filmare S&Q, care permite o selecție de până la 5x slow motion  (cu încetinitorul) sau mișcare accelerată până la 60x pentru a adăuga impact scenelor de zi cu zi. Combinația dintre filmare și ratele înregistrare a cadrelor poate fi acum setată de pe același ecran.
 • Sensibilitate ISO cuprinsă între 125 și 12800– permite camerei să înregistreze imagini clare cu mai puțin zgomot, chiar și în condiții de iluminare scăzută.
 • Stabilizare electronică a imaginii cu Active Mode – conținutul poate fi captat în timpul mersului sau în mișcare și este deosebit de util pentru înregistrareax din mână. Util pentru filmarea din mână și pentru filmarea Slow & Quick.
 • Filtru ND încorporat – pentru a reduce expunerea cu trei stopuri și pentru a permite obținerea unui efect bokeh frumos chiar și în condiții de lumină abundentă

Design compact și ușor pentru portabilitate, operabilitate și conectivitate facile

 Camera ZV-1 II este perfectă pentru deplasări; design-ul său compact și ușor permite transportarea acesteia cu ușurință în buzunar sau într-o geantă mică, chiar dacă are un obiectiv superangular cu zoom. ZV-1 II suportă diferite stiluri de filmare cu ajutorul ecranului cu unghi rabatabil în unghi variabil potrivit pentru selfie-uri, grip-ul ușor de manevrat (sau cu un grip opțional GP-VPT2BT), dispunerea intuitivă a tastelor și comenzilorxi și indicatorul de înregistrare de pe partea frontală a corpului. Afișajul monitorului a fost reproiectat cu o ramă roșie îngroșată, foarte vizibilă, care evidențiază faptul că înregistrarea este în curs de desfășurare. Poate fi încărcată cu ușurință prin intermediul unui conector USB Type-C®.

Utilizatorii se pot conecta unii cu ceilalți și pot partaja conținutul cu ușurință cu ajutorul platformei Creators’ Cloud de la Sony și a conexiunii ușoare cu un smartphone. Aplicația Creators’ App poate fi utilizată pentru a controla ZV-1 II de pe un smartphone, pentru a monitoriza starea bateriei camerei și a suportului media, pentru a edita data și numele camerei și pentru a transfera cu ușurință fotografiile și videoclipurile filmate, chiar și în fundal. Aplicația Creators’ Appxii oferă, de asemenea, o modalitate convenabilă de a actualiza software-ul camerei.

Pentru live streaming facil și de înaltă calitate, utilizatorii trebuie doar să conecteze camera ZV-1 II la un PC sau la un smartphone xiii cu un cablu USB disponibil în comerț (nu este inclus) pentru a-l utiliza ca o cameră web. Utilizatorii pot realiza clipuri mai atractive în cadrul întâlnirilor online și al transmisiunilor în direct, utilizând Creative Look pentru a îmbunătăți aspectul pielii și a ajusta tonurile de culoare. Fețele vor avea un aspect mai clar și mai luminos (Face Priority AE), iar ochii vor fi tot timpul focalizați (Real-time Eye AF).

Design ecologic și accesibil

În plus față de angajamentul Sony față de un viitor sustenabil prin inițiative globale precum Road to Zero și obiectivul 2030 privind energia regenerabilă, ZV-1 II a fost dezvoltat în mod special cu gândul la grija față de mediul înconjurător. Materialele reciclate, inclusiv SORPLASTMxiv, sunt utilizate în mod activ pentru corpul camerei, reducând impactul asupra mediului fără a sacrifica funcționalitatea.     Pentru ambalajele individuale se folosește hârtia reciclată unică de la Sony, „Original Blend Material”, care nu conține plastic și este ușor de reciclat. Utilizând materiale precum bambusul, fibra de trestie de zahăr și hârtia reciclată colectată de pe piață, camera este atât ecologică, cât și calitativă.

ZV-1 II include caracteristici de accesibilitate care facilitează operarea în mai multe moduri, inclusiv o funcționalitate de cititor de ecran pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Caracteristicile de accesibilitate permit oricui să se bucure de fotografiere și de redarea conținutului. Atunci când funcțiaxv de cititor de ecran  este activată, textul meniurilor camerei este citit cu voce tare. Funcția de cititor de a ecran poate fi activată prin comutarea funcției [Screen Reader] din fila [Setup] în ON. Volumul cititorului de ecran poate fi ajustat prin intermediul setărilor [Sound Options]. În plus față de cele de mai sus, ZV-1 II include o serie de funcții care ajută la obținerea unei focalizări precise pentru o varietate de subiecți. Funcția Real-time Eye AF poate recunoaște și focaliza automat pe scenariile [Om] sau [Animal] sau urmări subiecții în timp real. Funcțiile de mărire a zonei de focalizare și Peaking facilitează focalizarea manuală, iar funcții precum Touch Focus, Touch Tracking și Touch Shutter permit utilizatorului să focalizeze, să urmărească și să fotografieze prin simpla atingere a subiectului de pe ecranul monitorului. Caracteristicile de accesibilitate ale ZV-1 II (elemente enumerate în specificații) sunt: Screen Reader, Touch AE, Touch AE, Focus Magnifier, Peaking Display, Eye AF în timp real, Real-time Tracking, Touch Focus, Touch Tracking, Touch Shutter, ecran LCD rabatabil în unghi variabil și funcție Custom.

Preț și disponibilitate

Noua cameră ZV-1 II va fi disponibilă în iunie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 4900 LEI.

Pentru informații detaliate despre produs, accesați https://www.sony.ro/electronics/camere-digitale-compacte/zv-1m2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.