Ascultă acest articol


Cu ajutorul agenților federali care-i amenință familia, fostul bandit John Marston este nevoit să vâneze banda de criminali pe care cândva îi numea prieteni. Experimentează călătoria lui Marston prin expansiunile întinse ale Vestului american și Mexic, în timp ce luptă să-și îngroape trecutul pătat de sânge în predecesorul aclamat de critică al blockbuster-ului din 2018, Red Dead Redemption 2. De asemenea, este inclus și Undead Nightmare, povestea iconică de groază care transformă lumea Red Dead Redemption într-o luptă apocaliptică pentru supraviețuire împotriva unei hordă de zombi.” – Red Dead Redemption

Rockstar Games, da, poate că mulți îi cunosc ca fiind producătorii unora dintre cele mai mari francize globale, Grant Theft Auto, care a debutat în 1997 – un joc dintr-o perspectivă foarte interesantă, în care violența e la ea acasă și controlezi atât personajul cât și mașina în care se urcă, libertatea de mișcare din acea perioadă (necunoscută încă precum “Open World” la acea perioadă) fiind ceva foarte interesant care a atras mulți fani și succesul a dus la apariția altor 5 jocuri ale seriei, cu un al 6-lea în lucru pentru o dată viitoare (2024 poate). Dar, în 2010, Rockstar Games a dus acea libertate de mișcare în vestul sălbatic într-un third person la fel de violent, ca și franciza GTA. Este vorba de Read Dead Redemption care-l are pe fostul bandit Marston pornit să se răzbune pe banda de criminali din care a făcut parte și care i-au tras clapa și cu agenții federali pe urmele sale.

Red Dead Redemption a devenit rapid preferatul multor jucători care căutau o poveste bună și care-și doreau să tragă cu arme de foc, să călărească și să aducă dreptatea-n vestul sălbatic. De dezvoltarea sa s-a ocupat Rockstar San Diego jocul fiind lansat în mai 2010 exclusiv pentru Xbox 360 și PlayStation 3 și a căștigat și ceva premii printre care și premiul VGX pentru jocul anului. Fast-forward până în octombrie 2018 dată la care Red Dead Redemption a primit o continuare al cărui succes avea să întreacă cu mult și cel al titlului original, Rockstar Games aducând încasări de peste 55 de milioane de exemplare vândute clasându-se printre cele mai bine vândute jocuri, dar și multi-premiat și multe note maxime luate la recenziile site-urilor de specialitate.

Experience the epic western adventures that defined a generation

Vestea că primul joc, RDR, va sosi pe Nintendo Switch – o platformă portabilă foarte populară în zilele noastre, nu a fost o surpriză și toți fanii și posesorii de console Switch îl așteptam cu pintenii lustruiți și setea de răzbunare alimentată, dar și cu armele pregătite să ne facem loc printre hoardele de zombii.

L-am primit și noi și l-am pus repede pe un Switch Lite și i-am dat drumul la treabă. Cu promisiunea de 30fps reali și cu o lacrimă dată pentru lipsa multiplayer-ului, după atâția ani povestea și umorul din misiunile secundare au același efect ca și la lansarea titlului original. Personal, multiplayer-ul nu m-a atras și nu i-am simțit lipsa, dar am avut surpriza să avem inclus DLC-ul Undead Nightmare și conținutul Game of the Year Edition ceea ce e mai mult decât de ajuns.

Meniurile și controlul au fost adaptate pentru Switch și gândite foarte bine (exemplu multiple apăsări ale aceluiași buton pentru a mări viteza la călărie) și toate butoanele îți au roluri bine pus la punct, astfel te obișnuiești rapid cu totul încă din primele minute de joc. Touch-ul este și el responsive, dar este oarecum inutil căci din butoane totul se controlează foarte bine.

Jocul arată vizual la fel ca și cel din 2010, și arată bine chiar și-n zilele noastre, de la animații și până la efectele speciale audio/video, RDR este jocul pe care-l știm de pe Xbox 360/PlayStation 3 și câteodată te vor suprinde apusurile de soare, sau nopțile înstelate și asta spune multe, fiind totuși un joc cu o vechime de 13 ani! Nici un rabat la grafică și cei 30 de fps promiși s-au menținut fără probleme, chiar și în Undead Nightmare unde body count-ul este câteodată destul de aglomerat, față de poveste.

Acțiunea se simte la fel de dur și nu degeaba este clasificat ca fiind M (Mature) datorită execuțiilor, dezmembrărilor și a sângelui care stropește praful vestic.

La o fugă online să văd oare ce părere au fanii jocului despre această portare, nesurprinzător, majoritatea s-au bucurat de joc la fel ca în 2010, de această dată având posibilitatea să-și joace titlul preferat oriunde s-ar afla în lume, mulțumită consolei portabile. Însă… precum unisonul avut legat de jocul în sine pe Switch, la fel majoritatea spun că prețul nu este unul “corect” – $49.99 în eShop.

Red Dead Redemption for Nintendo Switch a sosit din 17 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.