Ascultă acest articol

„Un joculeţ destul de interesant pe care mai multă lume ar trebui să îl încerce.”

Gen: RPG, Simulation

Lansare: 17.09.2023

Studio: Weather Factory

Distribuitor: Weather Factory

Platforme: Steam PC

Clasificare: 7+

Sinopsis:

Restaurează o bibliotecă ocultă de lângă o mare pe timp de iarnă. Construiește cea mai importantă colecție de grimoire și arcana din lume. Stăpânește arta invizibilă. “BOOK OF HOURS” este un RPG de construcție de narațiune, plasat într-o lume a zeilor ascunși și a istoriilor secrete, în anii 1930. Ce fel de bibliotecar vei alege să fii?

Recenzie:

De la cei care ne-au adus Cultist Simulator, un joculeţ destul de interesant pe care mai multă lume ar trebui să îl încerce a apărut Book Of Hours şi este ceva special. Nu este pentru toată lumea dar nici Cultist Simulator nu a fost însă cum am zis, este necesar încercate.

Despre cărţi

Povestea începe cu jucătorul naufragiat pe o plajă din UK, inconștient şi fără amintiri. Câteva obiecte care le ai pe tine îţi vor dezvăluia un pic despre cine eşti, care îţi este scopul şi ce ai de făcut în Brancrug, locul unde ai naufragiat. Prin informaţie, skill-uri şi ceva puzzleuri vei descoperii încet încet adevărata identitate a personajului în timp ce vei devenii un bibliotecar si un consătean destul de bun.

Este genul de joc de rol care bate spre clasic. Dacă ai jucat un CRPG nimic din ce se întâmplă în Book Of Hours nu te va surprinde însă dacă eşti nou vei fi luat cu asalt de foarte multe elemente pe ecran. Trebuie să îţi foloseşti atât imaginaţia cât şi iscusinţă să avansezi în povestea jocului şi asta cere un pic mai multă imersiune de la jucător decât ai avea impresia de la un simplu joculeţ cu cărţi si texte.

Drag and Drop

Da, sistemul de jocul este cu cărticele pe care le tragi pe ecran în spaţii goale. Făcând o mișcare avansează povestea și dar și credința ta sau legaturile cu cei din jur, asa ca prin urmare, uneori trebuie să te oprești, să te gândești la rezultat și apoi să faci o mișcare. În Cultist Simulator de exemplu nu aveai chestia asta, dar în Book Of Hours poţi să salvezi şi să încerci din nou transformând unele decizii în trial and error în caz că ceva s-a făcut greşit. Şi Book Of Hours la rândul său este un fel simulator care imită viața reală aşa că totul este setat pe un cronometru și, dacă nu faci o mișcare la momentul potrivit s-ar putea să ratezi ocazia de a adăuga informații în memorie sau de a învăța o abilitate. Informațiile, abilitățile și amintirile sunt importante pentru dezvoltarea personajului iar ele dezvaluie si contribuie la personalitatea acestuia.

Curba de dificultate pentru Book of Hours este una de fapt destul de mare dacă nu eşti familiarizat cu genul ăsta de jocuri. Lipsa unui tutorial sau instrucţiuni clare, faptul că ai deschis o lume despre care nu ştii nimic şi existenţa unui cronometru crează o senzaţie confuzie şi amplifica dificultatea de la 1 la 100 în 0 secunde. Pe nevăzute sau neștiute acțiunea jocului implică glisarea cărților sau a obiectelor în spații goale și așteptarea ca acestea să funcționeze. Dacă eşti nu obișnuit cu CRPG-urile, ce trebuie sa știi este ca titlul prezintă o abordare interesantă în genul acesta de jocuri.

Narație

Cel mai mult din Book of Hours mi-a plăcut modul în care totul a fost povestit. Cu siguranță te va face să simți că citești ori viața cuiva ori printr-o carte cu detalii excesive, cu un pic de sarcasm și ceva speranță în timp ce îți urmărești personajul prin oraș. Este uimitor cum un joc atât de simplu, dar cu foarte multă profunzime, poate avea o narațiune atât de atent creată care te pune în perspectiva protagonistului în timp ce tu îi hotărăşti soarta.

exact ceea ce caută un fan adevărat CRPG

Per total Book Of Hours reuşeşte să fie exact ceea ce caută un fan adevărat CRPG. Nici prea mult, nici prea puţin, cu un design simplu, foarte plăcut vizual, o hartă enormă şi personaje diverse dar şi aceea libertate pe care o cauţi de la un joc de rol, acest titlu îţi oferă câteva sesiuni destul de interesante de joc dacă decizi să îl încerci.

Librăria

Nu este genul de joc care să aibă puncte negative dar nu este nici genul de joc care să fie pentru toată lumea. Este, cum am zis la început, de încercat pentru că nu ştii dacă o să îţi placă până nu îl pornești însă dacă reuşeşte să te prindă, fie datorită sistemului de joc, fie cu povestea sa misterioasă, te vei cufunda într-o lume deosebită care așteaptă să fie explorată.

Disclosure: I received a free review copy of this product from https://www.keymailer.co  #keymailer #BOOKOFHOURS

Book of Hours este disponibil din 17 august 2023 pe PC via Steam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.