Ascultă acest articol


Xiaomi a dezvăluit cel de-al șaselea raport privind integrarea principiilor de mediusociale și de guvernanță (ESG) în activitățile companiei. Documentul descrie progresele pe care Xiaomi și filialele sale le-au făcut în domeniul implementării, gestionării și strategiei ESG în 2023. Acest raport extins este împărțit în 4 secțiuni principale: Tehnologia pentru o viață mai bună, Filosofia zero emisii de carbon, Succesul comun pentru parteneri și Guvernanță și conformitate.

Tehnologia pentru o viață mai bună

Sub misiunea de a permite „tuturor să se bucure de o viață mai bună prin tehnologie inovatoare”, Xiaomi își confirmă dedicarea de a face tehnologia accesibilă și incluzivă pentru toți. În 2023, o inovație în acest sens a inclus ochelarii cu identificare AI, prezentați de inginerii Xiaomi în cadrul celei de-a patra competiții tehnologice Hackathon a Grupului. Cu tehnologia de detectare a sunetului ambiental și tehnologia inteligentă de interacțiune prin gesturi, acești ochelari îi ajută pe utilizatorii cu dizabilități să își desfășoare eficient viața de zi cu zi.

Mai mult, numeroase funcții de accesibilitate au fost încorporate în noul sistem de operare al companiei, Xiaomi HyperOS. Acestea includ recunoașterea sunetului ambiental, feedbackul haptic și un asistent de apelare AI, subliniind angajamentul Xiaomi față de tehnologia incluzivă și accesibilă.

HyperOS servește ca un sistem de operare unificat, conceput pentru a se integra perfect cu ecosistemul inteligent „Human x Car x Home” și își propune să ofere o securitate mai mare, să favorizeze o conectivitate eficientă între numeroasele dispozitive și să optimizeze performanța fiecărui dispozitiv în parte.

În același timp, compania a lucrat la îmbunătățirea proceselor sale inteligente de fabricație, considerate un mijloc pentru o utilizare mai eficientă a resurselor și reducerea deșeurilor. Această mișcare strategică a facilitat progrese ulterioare în sectoare emergente precum robotica, vehiculele electrice inteligente și fabricile automatizate, reflectând dedicarea Xiaomi față de inovație tehnologică și sustenabilitate.

Filosofia zero emisii de carbon

Adoptând o filosofie zero emisii de carbon, Xiaomi prioritizează practicile cu emisii reduse de carbon în toate operațiunile sale și oferă sprijin furnizorilor pentru a adopta măsuri prietenoase cu clima. Angajamentul companiei față de neutralitatea carbonului este evidențiat odată cu introducerea primului său White Paper privind acțiunea climatică la COP28 din Dubai, în iarna anului 2023, care a prezentat filosofia și abordarea față de zero emisii de carbon. Pe parcursul anului, compania și-a anunțat angajamentul pentru electricitate 100% regenerabilă în operațiunile sale până în anul 2035 și neutralitate a carbonului plus 100% energie regenerabilă în propriile operațiuni până în anul 2040.

De asemenea, serviciul său de trade-in a fost actualizat pe anumite piețe europene, inclusiv Spania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia și Polonia, ducând mai departe angajamentul față de practicile sustenabile și consumul responsabil.

Ca recunoaștere a progreselor sale în materie de sustenabilitate în 2023, Xiaomi a primit o certificare Gold de la Alianța pentru gestionarea apei, făcând din Xiaomi Science and Technology Campus prima clădire comercială din lume care aplică la o astfel de certificare.

Mai mult, la începutul acestei săptămâni, de Ziua Pământului (22 aprilie 2024), dedicarea Xiaomi pentru minimizarea deșeurilor și protecția mediului a fost prezentată în anunțul unui parteneriat cu organizația Professional Association of Diving Instructors (PADI). Printr-o serie de activități online și offline captivante, inclusiv curățarea plăjilor în anumite părți din Asia de Sud-Est pe 27 aprilie alături de fanii Xiaomi și crearea de produse ediție limitată Xiaomi și PADI realizate din plase de pescuit reciclate, Xiaomi își propune să crească gradul de conștientizare a conservării marine și să inspire acțiunea colectivă.

Succes comun pentru parteneri

Xiaomi se angajează nu numai la creșterea și bunăstarea propriilor angajați, ci și la asigurarea transparenței pe întregul său lanț de aprovizionare, contribuind în același timp la societate și la comunitatea globală.

Prin eforturi concertate de a crea un mediu de lucru confortabil, Xiaomi a câștigat un loc pe lista Forbes a celor mai buni angajatori din lume în 2023, clasându-se printre primii 3 din lista Universum a celor mai atractivi angajatori din China și a fost recunoscută de Forbes China drept cel mai bun angajator din China în ceea ce privește practicile inovatoare ale anului.

Cu o concentrare fermă pe cercetare și dezvoltare, Xiaomi promovează activ implicarea angajaților săi în proiecte inovatoare de cercetare, prin intermediul Fundației Xiaomi. De remarcat sunt colaborările cu peste 150 de universități și colegii care au dus la inovații revoluționare precum Xiaomi AIoT Box, ce prezintă abilitatea companiei de a integra perfect hardware și software pentru a simula diverse scenarii prin aplicația Mijia.

Pe lângă dezvoltarea talentului intern, de o importanță principală este asigurarea funcționalității și sustenabilității lanțului de aprovizionare. În acest sens, compania a introdus un cadru de gestionare a riscurilor pentru a identifica și gestiona riscurile ESG. Prin utilizarea unor mijloace precum audituri la fața locului și chestionare de evaluare și prin colaborarea strânsă cu furnizorii săi, Xiaomi urmărește să obțină o înțelegere completă a potențialelor probleme, pentru ca măsurile necesare să poată fi luate în concordanță. De asemenea, există un mecanism strict de evaluare pentru furnizorii noi, iar conformitatea ESG rămâne o prioritate de top în acest proces.

Dincolo de protejarea lanțului de aprovizionare, Xiaomi își extinde impactul asupra societății prin eforturi filantropice. Pe parcursul anului, Fundația Xiaomi a facilitat numeroase donații pentru ajutor în caz de dezastre naturale și inițiative de asistență socială, subliniind angajamentul companiei față de responsabilitatea socială corporativă.

Guvernanţă şi conformitate

Între timp, Xiaomi Group a continuat să ridice standardul sistemului său de management ESG, cu o convingere fermă că este un pilon cheie în sănătatea și dezvoltarea companiei. În acest scop, consiliul de administrație este informat periodic despre progresele înregistrate în acest domeniu. În recunoașterea eforturilor sale din 2023, Xiaomi a primit mai multe premii și distincții, inclusiv Best ESG în sectorul Tehnologie Hardware de către Institutional Investor și Compania ESG de urmărit de către Bloomberg Green.

Mai mult, angajamentul ferm al companiei față de egalitate și diversitate a culminat cu numirea primei sale directoare în consiliu, în ianuarie 2024, o piatră de hotar care evidențiază abordarea progresistă a Xiaomi față de incluziune.

De asemenea, consolidându-și dedicarea față de inovare și protecția proprietății intelectuale, Xiaomi a încheiat perioada de raportare 2023 cu peste 37.000 de brevete obținute la nivel global, un testament al focusului pe dezvoltarea tehnologiilor de cel mai înalt nivel și al respectului pentru drepturile de proprietate intelectuală.

Publicarea raportului privind integrarea principiilor de mediusociale și de guvernanță din 2023 reflectă angajamentul Xiaomi de a-și juca rolul pentru a îmbunătăți lumea în care trăim și progresul în acest sens. Prin eforturile depuse în domeniul tehnologiei inovatoare, al unei filozofii zero emisii de carbon, al unui impuls pentru dezvoltarea întregului lanț de aprovizionare și al unei guvernări și conformități stricte, compania a făcut pași semnificativi către un viitor durabil.

Documentul curent prezintă o vedere de ansamblu a raportului integral. Versiunea integrală este disponibilă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.