Creativitate fără limite: Canon anunţă primul obiectiv hibrid fix şi un nou bliţ Speedlite

0
260
Ascultă acest articol


Canon Europe prezintă astăzi RF 35mm F1.4L VCM, primul obiectiv hibrid creat atât pentru filmare, cât şi pentru fotografiere, alături de noul bliţ Speedlite EL-10, pentru portrete deosebite cu lumină care poate fi controlată.

Canon prezintă obiectivul RF 35mm F1.4L VCM

Obiectivul hibrid le oferă utilizatorilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a atinge un nou nivel de creativitate la filmare şi fotografiere. Făcând parte dintr-o gamă nouă, acest obiectiv oferă performanţele a două obiective dedicate şi este singurul obiectiv RF fix cu inel pentru controlul irisului la filmare1. De asemenea, obiectivul foloseşte o diafragmă cu 11 lamele, cu ajutorul căreia utilizatorii pot scoate în evidenţă subiectul pe un fundal estompat, iar fenomenul de „focus breathing“ este redus la minim pentru a ajuta videografii să evite distorsiunile vizuale atunci când schimbă focalizarea de la un subiect la altul. Fie că este folosit la evenimente, precum nunţi, sau pentru un documentar de artă stradală, acest obiectiv hibrid oferă o experienţă incredibilă atât la fotografiere, cât şi la filmare.

Indiferent de spaţiul sau de mediul de utilizare, orice idee creativă este posibilă. Pentru momentele în care este nevoie de un unghi grandangular – fie la fotografierea unui grup la un eveniment sau pentru fotografii de stradă în stil de reportaj – distanţa focală de 35mm oferă utilizatorilor o perspectivă excelentă. Difragma f/1.4 poate fi folosită pentru a controla profunzimea câmpului, garantând imagini deosebite chiar şi în condiţii de luminozitate redusă, precum momentele „golden hour“, fotografierea cerului noaptea sau un eveniment cu lumini discrete. În plus, design-ul de obiectiv fix al modelului RF 35mm F1.4L VCM include posibilitatea de a folosi atât un filtru frontal, cât şi un filtru montat în spate, oferind mai multă flexibilitate creatorilor.

Obiectivul a fost proiectat pentru fotojurnalişti şi creatorii de conţinut, astfel încât aceştia să nu rateze niciun moment important. Motorul de focalizare rapidă Nano USM, împreună cu tehnologia Voice Coil Motor2 (VCM) oferă şi mai multă viteză şi precizie la focalizare, pentru o reacţie rapidă la o scenă spontană – ideal atât pentru surprinderea acţiunilor cu ritm alert sau a subiectelor în continuă mişcare, precum copii sau animale de companie, cât şi pentru filmări dinamice clare. În plus, inelul dedicat pentru controlul obiectivului şi butonul personalizat pentru funcţii permit fotografilor şi videografilor să rămână concentraţi pe momentul pe care îl înregistrează, chiar şi atunci când modifică setările.

Cei care doresc să înregistreze în medii mai dificile se pot baza pe designul specific
seriei L. Stratul de protecţie cu fluor nu permite prafului şi nisipului să se lipească pe lentila frontală, iar design-ul uşor (mai uşor decât cel al obiectivului EF anterior) permite utilizarea confortabilă pentru perioade lungi de timp. În plus, datorită lentilelor asferice şi UD, cu straturi de protecţie Super Spectra şi ASC, utilizatorii vor obţine imagini extrem de clare, fără artefacte şi reflexii, chiar şi în condiţii de luminozitate puternică.

Canon prezintă bliţul Speedlite EL-10

Canon a adăugat gamei EL un nou bliţ Speedlite uşor, compact şi accesibil, pentru a ajuta fotografii să devină şi mai creativi. Cu un timp de reîncărcare de 1,5 secunde – foarte rapid pentru categoria din care face parte – SPEEDLITE EL-10 este perfect compatibil cu funcţii precum moduri personalizate corelate şi controlarea bliţului de la distanţă.

Fotografierea cu bliţ este acum mai simplă, datorită interfeţei cu patină multifuncţională care îmbunătăţeşte comunicarea. Modurile de înregistrare personalizate corelate pot fi folosite în scenarii cu condiţii schimbătoare, precum trecerea de la soare la umbră când fotografiaţi în exterior sau schimbarea tonurilor de culoare în timpul şedinţelor foto de modă. Setările pot fi modificate de la distanţă atât pentru aparatul foto cât şi pentru bliţ, cu ajutorul aplicaţiei Camera Connect pentru smartphone.

Acoperirea zoom de 24-105mm şi intervalul versatil îi ajută pe creatorii de conţinut începători să preia controlul iluminării şi să obţină imagini cu aspect profesional, fie că evidenţiază strălucirea din ochii unui subiect sau folosesc în mod creativ bliţul pentru a crea un portret de atmosferă. Speedlite EL-10 cântăreşte doar 284g şi este alimentat de patru baterii AA, fiind perfect pentru utilizare zilnică.

Oferind versatilitate, flexibilitate şi funcţii excelente cu ajutorul noului obiectiv RF 35mm F1.4L VCM şi al bliţului Speedlite EL-10, Canon continuă să susţină creatorii de conţinut care doresc să atingă noi niveluri de creativitate. Ca dovadă a angajamentului de a extinde gama de obiective profesionale RF, Canon confirmă că dezvoltă şi alte obiective cu zoom şi obiective fixe din seria L, cu inel pentru iris şi design asemănător şi care folosesc acelaşi concept hibrid pentru fotografiere şi filmare ca modelul RF 35mm F1.4L VCM.

Pentru mai multe informaţii despre aceste produse, accesaţi: 

RF 35mm F1.4L VCM: https://www.canon.ro/lenses/rf-35mm-f1-4l-vcm/

Speedlite EL-10: https://www.canon-europe.com/cameras/speedlite-flash-el-10/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.