The Medallion ne prezintă povestea lui Eddie Yang (Jackie Chan, Rush Hour) un poliţist din Hong Kong şi a partenerului său Arthur Watson (Lee Evans, Mousehunt). În timpul unei operaţiuni Eddie este cât pe ce să îşi piardă viaţa pentru un medalion misterios. 

Totul începe în Hong Kong acolo unde Eddie este atras de o lumină care parcă venea din canal, el merge şi cercetează. Într-o cameră retrasă dă peste Cap de Şarpe, un periculos criminal care se pare că vroia să răpească un copil. Dar nu orice copil, ulterior se dovedeşte că respectivul copil este posesorul unui medalion care îţi poate da puteri inimaginabile. Deci este clar de ce a vrut Cap de Șarpe să răpească respetivul copil. Acum… cum de a ajuns Eddie exact acolo la momentul potrivit? Asta pot să vă spun chiar eu. Deci să recapitulăm, Eddie si partenerul său Arthur, un irlandez super-activ, au plecat într-o investigaţie la un templu budist, locul unde s-au intalnit prima dată cu Cap de Şarpe.  Cap de Şarpe reușește să scape spre disperarea lui Watson care este reprimit la Interpol deoarece este singurul care l-a văzut pe Cap de Şarpe la faţă. Celor doi i se alătură şi Nicole (Claire Forlani, Meet Joe Black) o veche cunoştinţă a lui Eddie.

Aşadar cei trei îl caută pe Cap de Şarpe atât prin Hong Kong cât şi prin Irlanda, într-un final medalionul trebuie să îşi arate adevăratul destin. Un blestem pentru unii sau o binecuvântare pentru alţii.

Combinaţia între artele marţiale ale maestrului Jackie Chan şi efectele vizuale alături de stângăciile lui Lee Evans au făcut din acest film unul agreabil, digerabil sau cum vreţi să îi spuneţi. În concluzie pot spune că a fost un film care merită o vizionare mai ales când nu aveti nimic mai bun de văzut, vă asigur eu… merită dar să nu porniţi cu mari sperante. Este un film mediu, nu o să rămâneţi cu multe.

[rating:3/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.