După ce au umplut stadioane întregi cu fani şi au făcut spectacole incendiare în toate colţurile lumii, legendara trupă rock Metallica a pornit într-un turneu mondial prin …cinematografe! “Metallica – Through The Never”, un film de acţiune inspirat din ritmurile intense ale muzicii rock va rula pe marile ecrane din întreaga ţară, în format 3D, începând cu data de 27 septembrie, cu exclusivitate pentru formatul IMAX în prima săptămână. Filmul oferă fanilor din România experienţa de neuitat a unui concert rock live care alternează vizual cu episoade dintr-un film de acţiune.

Explicând de ce au ales varianta îmbinării unei performanţe live cu episoade alerte de acţiune într-o producţie cinematografică, Lars Ulrich, toboşarul Metallica şi solistul co-fondator James Hetfield, au declarat:

“Căutam de multă vreme un film în care să ne implicăm, dar nu ne place să repetăm experienţe, aşadar nu ne tenta formatul de documentar, ne doream ceva grandios şi ieşit din tipare. Aşa că am făcut nu doar ceva mai mare şi mai uimitor decât făcusem noi vreodată, ci mai mare şi mai puternic decât a făcut oricine altcineva vreodată”.

Filmul aduce în prim plan atât atmosfera de concert Metallica, cu mii de fani în delir, dar şi aventurile prin care trece Trip, un membru al echipei tehnice, care porneşte într-o misiune urgentă:  trebuie să recupereze un element de scenă misterios, esenţial în scenografia spectacolului. Scenele palpitante de acţiune accelerează ameţitor ritmul filmului şi amplifică experienţa cinematografică. Cadrele filmului au fost filmate exclusiv pentru IMAX, fiiind suprinse folosind simultan 24 de camere de filmat, tehnologie  şi efecte speciale de ultimă oră.  Intensitatea sunetului, perspectiva 360 de grade şi atmosferă de concert se sincronizează perfect cu aventurile suprarealiste pe care Trip le trăieşte în încercarea de a-şi duce misiunea la bun sfârşit. Astfel, spectatorii au parte de un spectacol inedit, complex şi vibrant, chiar din scaunul de cinematograf.

În acelaşi timp cu lansarea filmului, Universal Music va lansa în România noul album Metallica, care este în acelaşi timp coloană sonoră şi sursă de inspiraţie a filmului. Albumul poartă acelaşi nume ca filmul şi se anunţă la  fel de incendiar.  Albumul va include 16 piese, incluse pe 2 discuri şi este aşteptat cu nerăbdare de fanii trupei rock.

Partenerii filmului sunt Rock FM, Metalhead şi Universal Music. Mai multe detalii găsiţi pe www.cineforum.ro şi www.facebook.com/cineforum.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.