Ascultă acest articol

Pentru cinefili, e un film obscur care nu a atras atenția multor consumatori, dar ca orice produs Sundance a făcut pui și rădăcini în amintirea celor care caută și găsesc filme independente.

Regizor: Michael A. Cahill

Scenariu: Michael A. Cahill

Gen: Dramă, Comedie

Lansare: Septembrie 2007

Durata: 1h 33min

Studio: Millennium Films

Distribuitor:

Clasificare: A.P.13

Actori:

Michael Douglas … Charlie
Evan Rachel Wood … Miranda

Sinopsis:

Un părinte ieșit de la o instituție a celor cu probleme mentale încearcă să-și convingă fata cum că există aur spaniol îngropat undeva în suburbii.

Recenzie (de Sebi Răducu):

Poate nu e cea mai bună perioadă pentru nostalgie. Sau poate că e. Poate noi, aici din mijlocul sau marginea Europei vedem lucrurile altfel sau poate doar ne place să fim diferiți, dar există momente în viața noastră când vrem să evadăm din propria noastră sentință și să facem lucruri imprevizibile, care să ne pună sângele în mișcare.

Michael Douglas – Charlie (King of California)

Așa cred că poate fi rezumată pe scurt experiența filmului care mi-a rămas în minte pentru povestea lui simplă, dar mai ales coloana sonoră – King of California.

Pentru cinefili, e un film obscur care nu a atras atenția multor consumatori, dar ca orice produs Sundance a făcut pui și rădăcini în amintirea celor care caută și găsesc filme independente.

Michael Douglas face probabil unul dintre cele mai ludice roluri pe care un actor are ocazia să le găsească, pentru că personajul lui este atât de ieșit din comun, încât orice acțiune face parte din tiparul lui, și în același timp e ieșită din norma unui om obișnuit.

Eva Rachel Wood – Miranda (King of California)

Evan Rachel Wood – la începuturile ei – joacă rolul fiicei care trebuie să păstreze distanța și doza de echilibru între hazardul lumii văzute de tatăl său și realitatea problemelor create de lipsa tatălui ei, internat la un ospiciu de psihiatrie și faptul că mama ei a murit și rămăsese singură, să se descurce cu propriile ei puteri.

Relația dintre cele două personaje e cel mai interesant lucru de observat, pentru că deși ambii au puncte de vedere diferite de privit lumea, evoluează spre același obiectiv – comoara imaginată de personajul lui Michael Douglas.

Coloana sonoră ajută foarte mult pelicula deoarece dă un aer local – tipic Californiei – dar în același timp – amintește de perioada hippie a anilor ’70 – când adulții și oamenii cărunți de azi erau tinerii idealiști și visători de ieri.

O recenzie de Sebi Răducu

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.