Ascultă acest articol

Independenţa Film va aduce luna aceasta în cinematografele din România lungmetrajele La Grande Bellezza şi The Broken Circle Breakdown, două filme premiate week-endul acesta la Oscar 2014, respectiv César 2014.

La Grande Bellezza / The Great Beauty (regia Paolo Sorrentino) a câştigat aseară Oscar-ul pentru Cel mai bun film străin şi va putea fi văzut pe marile ecrane din România începând cu 21 martie.

The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat (regia Felix Van Groeningen) a primit vineri seară, la Paris, premiul César pentru Cel mai bun film străin şi va avea premiera la noi vinerea aceasta, 7 martie.

Independenţa Film a avut trei filme din cele cinci nominalizate la Oscar anul acesta, la secţiunea “Cel mai bun film străin”: La Grande Bellezza / The Great Beauty, The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat şi The Hunt / Vânătoarea. Acesta din urmă a rulat deja pe ecranele din România anul trecut.

Alte premii şi nominalizări

În afară de Oscar-ul pentru “Cel mai bun film străin” primit aseară, La Grande Bellezza / The Great Beauty are Globul de Aur 2014  şi premiul BAFTA 2014, la aceeaşi secţiune. Filmul lui Sorrentino a făcut parte din Competiția oficială a Festivalului de la Cannes, anul trecut, şi a fost nominalizat la Premiul César pentru Cel mai bun film străin.

The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat (aka Alabama Monroe) a fost nominalizat şi el la Oscar 2014, secţiunea Cel mai bun film străin. Pelicula a câștigat recent Premiul publicului Panorama şi Label Europa Cinemas la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2013. La European Film Awards 2013, Cea mai bună actriţă a fost desemnată Veerle Baetens. Lungmetrajul a primit premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film străin la Palm Springs 2014 şi LUX Prize 2013, trofeul Parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.