50 de filme în Cine-Lupta la One World România 2014

Festivalul are loc între 17 și 23 martie.

0
1456
Ascultă acest articol


Cea de-a șaptea editie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World România începe luni, pe 17 martie și aduce la București 50 de filme, împărțite în 5 secțiuni principale și proiecții speciale, dar și matinee pentru liceeni, un atelier de film documentar, spectacole de teatru, dezbateri, un masterclass al cineastului polonez Marcel Lozinski și chiar un circuit turistic aparte, în centrul Bucureștiului.

Inițiat de către Centrul Ceh București acum șapte ani și inspirat de festivalul cu acelasi nume din Cehia, One World Romania este dedicat memoriei lui Vaclav Havel, dramaturg, politician și apărător al drepturilor omului.

[pull_quote_center]„Nu e întâmplător faptul că One World România a fost lansat de către Centrul Ceh și Ambasada Republicii Cehe la București – drepturile omului au fost dintotdeauna una din prioritățile politicii externe a Cehiei“,[/pull_quote_center]

spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh.

Cele 5 secțiuni principale de anul acesta sunt:

  • După 25 de ani
  • Rebeli pentru cauze
  • Statul strâmb
  • Clinica mass-media
  • Și dragostea este un drept al omului

Filmele au fost selecționate din toată lumea, multe dintre ele sunt câștigătoare ale unor premii importante din domeniul filmului documentar și sunt prezentate în premieră națională.

[pull_quote_center]„Nucleul festivalului sunt dezbaterile  care urmează după fiecare proiecție cu realizatorii filmelor și profesioniști din domeniu. Și cred că pe masură ce societatea civilă se dezvoltă în România, crește și importanța festivalului “[/pull_quote_center]

adaugă Rene Kubasek.

Festivalul are loc între 17 și 23 martie în mai multe locații din București. Informațiile complete despre secțiuni, evenimente conexe, invitați, lista completă a filmelor și trailer-ele acestora sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului: www.oneworld.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.