De la Peter Jackson, regizorul şi producătorul premiat cu Oscar, vine filmul „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” – a treia parte din trilogia creată în urma adaptării capodoperei „Hobbitul”, scrisă de J.R.R. Tolkien, apărută în traducere românească la Editura RAO. Trilogia spune povestea evenimentelor întâmplate în Pământul de Mijloc cu 60 de ani înainte de „Stăpânul inelelor”, pe care Peter Jackson şi echipa sa l-au adus pe marile ecrane în trilogia blockbuster care a culminat prin filmul premiat cu Oscar „Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui”.

„Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” reprezintă apogeul călătoriei de peste 16 ani a regizorului, co-scenaristului şi producătorului Peter Jackson, în demersul său de a aduce la viaţă universul bogat stratificat al Pământului de Mijloc, creat cu aproape un secol în urmă de J.R.R. Tolkien în capodoperele sale literare „Hobbitul” şi „Stăpânul inelelor”. Filmările trilogiei „Hobbitul” au durat peste 9 luni (266 de zile), desfăşurându-se în Noua Zeelandă, cunoscută acum în întreaga lume drept „Pământul de Mijloc” din cinematografie.

[pull_quote_center]„Când am făcut «Stăpânul inelelor», a existat o presiune puternică, pentru că era un proiect important, realizat într-un mod nemaipomenit, iar atunci nu aveam realizările pe care le avem acum”,[/pull_quote_center]

spune Peter Jackson.

[pull_quote_center]„Acele filme ajuns în lume, iar acum au devenit parte din cultură, astfel că acest lucru a creat un fel de presiune pentru filmele «Hobbitul». Dar singurul mod în care poţi răspunde acestui lucru este a fi corect faţă de tine însăţi, ca producător de film. Asemeni întregii mele cariere, am încercat să fac filme pe care mi-ar plăcea mie să le văd la cinema. A fost o mare bucurie să vedem cum primele două filme «Hobbitul» au fost atât de bine primite de către fani, pentru că şi noi suntem fani. Însă este extrem de entuziasmant, de asemenea, să prezentăm pentru prima oară această lume şi incredibila sa mitologie unei noi generaţii, cu povestea prin care a început totul.”[/pull_quote_center]

[pull_quote_center]„Este minunat să vină oameni la mine să-mi spună ce mult înseamnă Gandalf pentru ei, iar acum aflu că şi sunt şi copii care nu se născuseră când filmam pentru «Stăpânul inelelor», dar care abia aşteaptă să vadă ultimul film din seria «Hobbitul». Pur şi simplu trebuie să accepţi că Gandalf există dincolo de cărţi şi de filme; el reprezintă o idee, nu doar o persoană”, [/pull_quote_center]

declară şi legendarul actor Ian McKellen, interpretul lui Gandalf.

Povestea hobbitului pe nume Bilbo Baggins (Martin Freeman), care porneşte într-o aventură nemaipomenită şi primejdioasă în Ţinuturile Sălbatice, alături de Vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) şi Compania Piticilor, condusă de Prinţul Thorin Oakenshield (Richard Armitage), cuprinde temele puternice întreţesute în scrierile lui Tolkien – legăturile de prietenie, natura onoarei şi a sacrificiului, corupţia adusă de bogăţie şi putere, curajul ascuns al celor mai improbabili eroi, capabil să înfrunte chiar şi cele mai mari forţe ale răului.

În ultimul film din serie, fiecare dintre personaje duce propria bătălie interioară, fiind forţat să facă alegeri importante şi adeseori dureroase, care îi afectează atât pe ei, cât şi pe cei din jur.

[pull_quote_center]„Bătălia de proporţii epice aflată în centrul acestui film reprezintă punctul culminat al firelor narative din cele trei filme, care continuă să se desfăşoare chiar şi când armatele se dezlănţuie pe câmpul de luptă”, [/pull_quote_center]

adaugă Jackson.

[pull_quote_center]„Există mult suspans şi tensiune, victorie, precum şi tragedie, pe măsură ce planurile diferite şi conflictele personale dintre personaje ating punctul critic. Tot ce am văzut – cine sunt personajele şi pentru ce luptă fiecare – conduce spre acest moment. Cred că este cel mai puternic şi mai emoţional dintre cele trei filme «Hobbitul», onorând fiecare personaj pe care l-am însoţit de-a lungul acestei călătorii.”[/pull_quote_center]

Sinopsis

„Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” aduce pe marile ecrane o încheiere de proporţii epice pentru aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman), Thorin Oakenshield (Richard Armitage) şi Compania Piticilor. Piticii din Erebor şi-au recâştigat bogăţia vastă a ţării lor natale, dar acum trebuie să suporte consecinţele de a-l fi dezlănţuit pe teribilul Dragon, Smaug, asupra bărbaţilor, femeilor şi copiilor fără apărare din Oraşul de pe Lac.

Regele de sub Munte, Thorin Oakenshield, sacrifică prietenia şi onoarea în căutarea legendarei pietre Arken. Neputând să-l ajute pe Thorin să vadă lucrurile raţional, Bilbo este determinat să facă o alegere disperată şi primejdioasă, neştiind că pericole şi mai mari se află înainte.

Un vechi duşman s-a reîntors în Pământul de Mijloc. Sauron, Lordul Întunecat, a trimis patru legiuni de Orci, într-un atac pe furiş asupra Muntelui Singuratic. Pe măsură ce întunericul se aproprie de conflictul înteţit, Piticii, Elfii şi Oamenii trebuie să decidă – fie sunt uniţi, fie sunt distruşi. Bilbo se află în situaţia de a lupta pentru viaţa lui şi a prietenilor săi, când cinci oştiri măreţe pornesc la război.

Ian McKellen se reîntoarce în rolul Gandalf cel Gri, iar distribuţia internaţională este întregită de Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O’Gorman, Graham McTavish, Stephen Fry, Ryan Gage. În film mai joacă şi Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Mikael Persbrandt, Sylvester McCoy, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, William Kircher, Stephen Hunter, Adam Brown, John Bell, Manu Bennett şi John Tui.

Click pe poster pentru mai multe detalii:

Hobbit3_ro [1600x1200]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.