Big Hero 6 – Recenzie

4
5063
Ascultă acest articol


Un film despre legătura specială ce se dezvoltă între robotul uriaş gonflabil Baymax şi genialul Hiro Hamada şi cum aceştia se alătură unui grup de prieteni în încercarea de a forma o echipă de supereroi de ultimă oră.

RegizorDon Hall, Chris Williams

Scenariu : Jordan Roberts, Daniel Gerson, Robert L. Baird

Gen: Animaţie, Acţiune, Aventură

Lansare : 23 ianuarie 2015

Durata : 102 min

Studio :  Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios

Distribuitor : Forum Film

Clasificare : A.G

Actori :

Scott Adsit  …    Baymax (voce)
Ryan Potter    …     Hiro (voce)
Daniel Henney  …   Tadashi (voce)
TJ. Miller   …     Fred (voce)
Jamie Chung  …     Go Go (voce)

Sumar: “Un film despre legătura specială ce se dezvoltă între robotul uriaş gonflabil Baymax şi genialul Hiro Hamada şi cum aceştia se alătură unui grup de prieteni în încercarea de a forma o echipă de supereroi de ultimă oră.” IMDB

Despre:  Deşi publicul Walt Disney Animation Studios este obişnuit cu producţiile pline de umor şi suflet ale studiourilor, de această dată filmul „Big Hero 6 / Cei 6 supereroi”, este o comedie de aventuri cu multă acţiune. El urmăreşte povestea specialistului în robotică Hiro Hamada, care învaţă să-şi exploateze geniul mulţumită strălucitului său frate Tadashi şi prietenilor lor: dependentul de adrenalină Go Go Tomago, ordonatul Wasabi, expertului în chimie Honey Lemon şi a pasionatului de tehnologie Fred.

Când o întorsătură devastatoare de situaţie îi aruncă în mijlocul unor evenimente periculoase care se desfăşoară pe străzile din San Fransokyo, Hiro apelează la ajutorul prietenului său apropiat – un robot pe nume Baymax – şi transformă întregul grup într-o echipă de eroi high-tech, hotărâţi să desluşească misterul.

Inspirat din benzile desenate omonime de la Marvel, „Cei 6 supereroi” este regizat de Don Hall („Winnie the Pooh”) şi Chris Williams („Bolt”), fiind produs de Roy Conli („Tangled”).

RECENZIE:

După producţia „Planes: Fire and Rescue”, studiourile Disney aduc pe marile ecrane o nouă animaţie – „Big Hero 6”, inspirată dintr-o serie de benzi desenate, nu foarte cunoscută, creată de Marvel. „Big Hero 6” a fost nominalizat de curând la categoria cea mai buna animaţie la Oscar. Regizorul Don Hall (responsabil până acum doar de desene animate) a început să cerceteze universul Marvel în timp ce lucra la proiectul „Winnie the Pooh” şi a descoperit benzile desenate „Big Hero 6”. „Este un film Disney cu ADN Marvel”, a spus producătorul Roy Conli. O mare parte a timpului din producţie a fost utilizat în cercetarea lumii robotice pentru a-l crea pe Baymax. Don Hall, împreună cu echipa de producţie, a vizitat mai multe universităţi cum ar fi Harvard şi MIT. Acele medii au devenit sursă de inspiraţie pentru laboratoarele oraşului fictiv.

BH6_Academy_Image_31_17.140_4k_v2.0 [800x600]Acţiunea animaţiei are loc într-un oraş imaginar, numit San Franskyo (o combinaţie între San Francisco şi Tokyo), acolo unde tânărul Hiro Hamada (Ryan Potter) a terminat liceul la vârsta de 13 ani. Este un supergeniu în ceea ce priveşte tehnologiile. Prima scenă ni-l prezintă pe Hiro într-o luptă robot vs. robot. După ce câştigă această înfruntare, Hiro se află în pericol şi în ajutorul lui sare fratele său mai mare, Tadashi (Daniel Henney) care-l scapă de primejdie. Tadashi îi vrea binele şi îşi doreşte ca Hiro să urmeze o cale bună, nu cea a luptelor ilegale. Cei doi fac un tur al Facultăţii de Robotică unde se studiază şi se creează tot felul de tehnologii care sunt science fiction pentru noi. Aici îi cunoaşte pe prietenii fratelui, pe care îi numea tocilari şi va rămâne surprins plăcut de invenţiile lor. Se remarcă patru dintre ei. GoGo Tamago (Jamie Chung) este o fată energică care a creat o bicicletă cu roţi electromagnetice, Wasabi (Damon Wayans Jr.) este un tip mult prea ordonat care a creat un fel de laser din plasma, Fred (T.J Miller) nu este un student al facultăţii, dar preferă să piardă timpul în zona high-tech. Cea din urmă, Honey Lemon (Genesis Rodriguez) este pasionată de substanţele chimice şi încearcă să găsească formula corectă pentru nişte mingi lipicioase. Tadashi îi prezintă lui Hiro proiectul la care lucrează de ceva timp, robotul Baymax sau „doctorul personal”, de la care are multe speranţe ca pe viitor să ajute milioane de persoane. Atunci când ai o problemă medicală şi strigi „au”, Baymax se activează încercând să îţi ofere remediul pentru a opri durerea: „Pe o scară de la 1 la 10, cum ai clasa durerea ta?”. Elbig-hero-6-10.5_033.00_0084 [800x600] se dezactivează doar dacă este mulţumit de serviciile oferite. Profesorul Callaghan (James Cromwell), care este conducătorul departamentului de robotică are o discuţie cu Hiro şi îi dă de înţeles că l-ar dori student. Cu o motivaţie de invidiat, Hiro va crea nişte microboţi care se transformă în orice doreşti. După un eveniment tragic petrecut la facultate, microboţii lui Hiro sunt furaţi, urmand sa fie folosiţi cu intenţii distrugătoare. Hiro va înfiinţa echipa compusă din cei 4 studenţi de mai sus şi va încerca să-l oprească pe răufăcătorul care poartă masca. Le va crea costume de supereroi tuturor, dezvoltând ideile lor, iar pe doctorul personal „Baymax” îl imbracă în armura de luptă. Personajul lui Hiro Hamada, conducătorul echipei de supereroi, se foloseşte de cunoştinţele lui în luptă iar Baymax este cel care foloseşte pumnul.

big-hero-6-21.0_019.00_0196 [800x600]Hiro are o relaţie de prietenie bazată pe compasiune cu Baymax. Baymax care arată ca Iron-Man cu costumaţia sa, este cea mai drăguţă creaţie pe care am văzut-o în ultima vreme. Este atât de amuzant încât ai vrea să ai şi tu unul acasă. Personajele sunt cele care te atrag cel mai mult la această animaţie. Regia, care îi aparţine lui Don Hall şi Chris Williams („Bolt”, „Brother Bear”) este impecabilă, precum şi scenariul scris de Jordan Roberts, Daniel Gerson şi Robert L. Baird. Avem parte şi de puţină emoţie din partea personajelor, introdusă treptat. „Big Hero 6” se adresează tuturor categoriile de vârstă, în special celor mici. Animaţia are şi latura ei educativă, un exemplu fiind: înainte să înoţi nu ai voie să mănânci. Baymax oferă un sentiment de simpatie pe care copiii sigur nu l-ar ignora. Tema animaţiei este prietenia şi relaţia între fraţi. Dacă vreţi să vedeţi o animaţie care vă va încânta, recomand „Big Hero 6”. Îl puteţi vedea în IMAX 3D dublat împreună cu familia, copii şi prietenii.

„Big Hero 6” este o animaţie amuzantă centrată pe puterea prieteniei şi a compasiunii.

Postere:

Big Hero 6 Ro

Trailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.