„Agentul de la U.N.C.L.E” este filmul nr. 1 în box office-ul românesc

0
1056
Ascultă acest articol


În urma weekend-ului de lansare, „Agentul de la U.N.C.L.E.” a devenit liderul box office-ului românesc, fiind vizionat de 30.862 spectatori şi generând încasări în valoare de 610.102 RON. Filmul a fost urmat în clasamentul încasărilor de „Misiune: imposibilă. Naţiunea secretă”, care a fost urmărit la sfârşitul săptămânii trecute de 12.485 spectatori, locul trei fiind ocupat de animaţia „Minionii” cu un număr 12.250 de admisii.

Henry Cavill („Man of Steel: Eroul”) îl interpretează pe carismaticul Napoleon Solo, în timp ce Armie Hammer („Reţeaua de socializare”) devine rivalul său, KGB-istul Illya Kuryakin, în producţia Warner Bros. Pictures „Agentul de la U.N.C.L.E.”, un film regizat de Guy Ritchie şi inspirat din popularul serial difuzat în 1960. Filmul a avut premiera pe marile ecrane din ţară pe 21 august.

Plasat la începutul anilor 60’, în plin Război Rece, „Agentul de la U.N.C.L.E.” evidenţiază concurenţa dintre cei doi agenţi de top CIA şi KGB. Nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte, cei doi trebuie să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională, care vrea să destabilizeze fragila ordine mondială folosind arme nucleare şi tehnologie avansată. Singura pistă către organizaţia secretă este fiica unui om de ştiinţă german dispărut, prin intermediul căreia cei doi se pot infiltra în organizaţie.

Pe lângă Henry Cavill şi Armie Hammer, din distribuţie mai fac parte Alicia Vikander („Anna Karenina”), Elizabeth Debicki („Marele Gatsby”), Jared Harris („Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor”) şi Hugh Grant în rolul lui Waverly.

Scenariul a fost scris de Guy Ritchie şi Lionel Wigram, care au colaborat la revitalizarea detectivului clasic Sherlock Holmes în două filme de succes. Povestea le aparţine lui Jeff Kleeman şi David Campbell Wilson, alături de Guy Ritchie şi Lionel Wogham, pornind de la serialul de televiziune cu acelaşi nume.

John Davis („Cronici”), Steve Clark-Hall („RocknRolla” şi cele două filme cu Sherlock Holmes), Lionel Wigram şi Guy Ritchie au produs acest film, cu David Dobkin care a fost producător executiv.

Echipa de creaţie a lui Ritchie i-a inclus directorul de imagine John Mathieson, de două ori nominalizat la Premiul Oscar („Fantoma de la operă” şi „Gladiatorul”), scenograful Oliver Scholl („Jumper: oriunde, oricum” şi „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”), editorul James Herbert (filmele Sherlock Holmes şi „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”), creatoarea de costume Joanna Johnston, nominalizată la Premiul Oscar („Lincoln”) şi compozitorul Daniel Pemberton („Avocatul”).

„Agentul de la U.N.C.L.E.” a avut premiera în România pe 21 august, în cinematografele din toată ţara, în IMAX şi 4DX.

Un film prezentat de Warner Bros. Pictures, o producţie Ritchie/Wigram, o producţie Davis Entertainment, un film de Guy Ritchie, „Agentul de la U.N.C.L.E.” va fi distribuit la nivel mondial de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros. Entertainment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.