Mia Wasikowska, Johnny Depp, Michael Sheen, Alan Rickman, Stephen Fry, Anne Hathaway şi Sacha Baron Cohen sunt doar câteva dintre marile nume de la Hollywood care aprind imaginaţia cinefililor de pretutindeni în noua ecranizare Disney „Alice Through The Looking Glass / Alice În Ţara Oglinzilor”.

În noul film Disney „Alice În Ţara Oglinzilor”, Alice (Mia Wasikowska) se reîntoarce în lumea bizară din Underland şi călătoreşte înapoi în timp pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp). În scenă intră şi Iepurele Alb (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) şi Mirana (Anne Hathaway), dar şi un personaj cu totul deosebit Timpul însuşi (Sacha Baron Cohen), jumătate om, jumătate ceas.

O nouă Alice, mult mai încrezătoare

În rolul blândei Regine Albe – Mirana – o regăsim pe Anne Hathaway, care spune despre personajul său că, deşi e de partea binelui, situaţia în care se găseşte e mult mai încâlcită decât pare.

Ceea ce m-a atras teribil la acest film este faptul că Mirana nu e deloc perfectă. Din contră, are ceva din întunecimea surorii ei, chiar dacă îşi reprimă puternic această latură”,

spune actriţa. Sora ei, temperamentala Regină Roşie, e interpretată de Helena Bonham Carter.

Revelaţia noului film este, însă, Alice Kingsleigh, interpretată de Mia Wasikowska. De data aceasta, Alice este o tânără foarte determinată, nu doar o fetiţă visătoare şi nonconformistă. Acum, la maturitate, ea se luptă să găsească acel echilibru care să o ajute să împace curiozitatea proprie cu aşteptarea celorlalţi de a se conforma vieţii de adult.

„Alice e un personaj minunat, e mult mai matură şi stăpână pe sine acum, mai ales după ce a revenit din lunga călătorie pe mare. E şi mult mai încrezătoare, dar şi mai inspirată şi entuziastă”,

spune actriţa.

Regizorul noii pelicule, James Bobin, completează:

„Alice, aşa cum a fost imaginată de Lewis Carroll, era o fată vizionară şi bizară, un model feminin puternic în societatea victoriană patriarhală, un fel de femeie modernă într-o societate demodată”.

Voci de neuitat

Alan Rickman, cunoscut publicului din seria „Harry Potter”, dă voce lui Absolem, o fostă omidă albastră cu o personalitate cam pompoasă, iar Stephen Fry o aduce în scenă pe simandicoasa pisică de Cheshire – Chessur – o felină vicleană şi pe care nu te poţi baza.

Iar Michael Sheen îl face auzit pe Iepurele Alb, McTwisp, un personaj extrem de preocupat de propria punctualitate.

Evident, cel mai excentric personaj este cel plăsmuit de scenarista Linda Woolvertoon şi intepretat de Sacha Baron Cohen: Timpul. Cu o mână umană şi una mecanică, Timpul domneşte peste un spaţiu bizar şi are control asupra Cronosferei, o sferă lucitoare care îl ajută să se deplaseze oricând are nevoie în viitor sau în trecut.

 Filmul „Alice Through The Looking Glass / Alice În Ţara Oglinzilor” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 27 mai 2016, în format 3D, IMAX 3D și Dolby Atmos, variantă subtitrată. Forum Film România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.