39 de scenarii înscrise în competiția “Camera 9”

Înscrierile în competiția susținută de Scena9 și Les Films de Cannes à Bucarest s-au încheiat

0
1144
Ascultă acest articol


Înscrierile în competiția de scurmetraje Camera 9 s-au încheiat. Organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest și Crcaistian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, competiția Camera 9 se adresează studenților facultăților de film din România, într-un demers pentru descoperirea și susținerea următoarei generații de regizori pasionați de cinema-ul de autor.

Aproape 40 de studenți ai facultăților de film din țară și-au înscris proiectele în competiție până la data de 1.09.2016. Printre înscrieri se află proiecte ale studenților de la toate facultățile de film din țară, dar și proiecte înscrise de studenți din cadrul secțiilor foto-video ale universităților de arte.

Dintre inscrieri, un numar maxim de 9 proiecte vor avea ocazia de a primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de minim 2000 Euro din partea BRD Groupe Societe Generale, pentru a produce un film de scurtmetraj.

Juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va avea întâlniri cu echipele celor mai promițătoare proiecte. În urma analizării proiectelor, juriul va alege maxim 9 scenarii pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului.

Din cauza numarului mare de inscrieri, câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 19 septembrie 2016 și vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.

“Mă bucur să văd că proiectul Camera 9 a atras atenția studenților, mă bucur că s-au înscris aproape 40 de proiecte și sper să fie povești cât mai originale și personale printre ele. Abia aștept să lucrăm!”Cristian Mungiu

 Scena9.ro este o platformǎ de jurnalism cultural lansatǎ în mai 2015 care îşi propune sǎ scrie despre ce e relevant, ce e nou sau nedescoperit, ce aduce un plus de valoare în peisajul cultural de la noi, incitând la dialog zone culturale și artistice care, de obicei, nu se intersectează.  Scena9 înseamnǎ o echipǎ de tineri jurnalişti care stau cu ochii pe noua generație de creatori din domenii cât mai variate, de la artă până la știință, le urmăresc proiectele și evoluția. Si-au propus să deseneze portretul acestei noi generații care face lumea noastră să se învârtă.

Platforma face parte dintr-un demers mai amplu al BRD Groupe Société Générale de a susţine cultura.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Inițiativa a generat un trend, festivalul extinzându-se în 2014 la Buenos Aires, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes.

În fiecare an, în octombrie, Les Films de Cannes à Bucarest aduce zeci de filme în premieră absolută în România, în peste 100 de proiecții, unele programate în prezența cineaștilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective și alte evenimente speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.