10 secrete pe care (probabil) nu le știi despre Marvel’s Doctor Strange (EXCLUSIVITATE)

Doctor Strange va sosi pe DVD în România din 7 martie fiind distribuit de ProVideo.ro

0
2135
Strange Secret #6
Ascultă acest articol


De la Marvel Studios vine Doctor Strange, care spune povestea faimosului neurochirurg Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), a cărei viață se va schimba pentru totdeauna după un accident grav. El încearcă să se vindece, dar posibilitățile îi sunt limitate ajungând tocmai în Kamar-Taj în căutarea leacului. Acolo el descoperă artele mistice și devine un vrăjitor puternic care va lupta împotriva unor forțe întunecate ce vor să distrugă realitatea așa cum o știm noi.

Filmul va fi disponibil în format Digital HD/3D, Disney Movies Anywhere, Blu-ray 3D™, Blu-ray, Digital SD, DVD și On-Demand și vine împreună cu 80 de minute de material bonus. Fanii vor primi imagini din culise, scene șterse la montaj, gaguri, partea a doua dintr-un așa-numit mockumentary amuzant, Team Thor, un comentariu audio și câteva informații în exclusivitate despre viitorul Marvel Cinematic Universe.

Iată, în exclusivitate în România, 10 secrete pe care (probabil) nu le știi despre Marvel’s Doctor Strange:

1. STRANGE SECRET #1

REGIZORUL SCOTT DERRICKSON ESTE ÎNCÂNTAT CĂ FANII POT PRIVI ÎNDEAPROAPE ÎN CULISELE DOCTOR STRANGE

Formatul Blu-ray și Digital al Doctor Strange vine cu scene din culise, gaguri, un comentariu audio și o privire, în exclusivitate, la viitorul Marvel Cinematic Universe. Atunci când a fost întrebat ce-l încântă cel mai mult la formatul acesta, Scott Derrickson a declarat: “Sunt foarte încântat că fanii vor avea posibilitatea să intre în culise și să analizeze în detaliu filmul. Dacă privești îndeaproape la detaliile din culisele din Kamar-Taj, vei vedea că production designer-ul – Charlie Wood – are propriul stil. Am filmat sanctuarul și curtea din Kamar-Taj la Londra. Detaliile lemnului, cărămizilor și altor elemente sunt incredibil de realiste. Charlie vă va spune că singurul loc unde veți găsi asemenea detalii, la o scală mare, este clar, Londra, pentru că această tradiție de modelare datează din istorie. Această tradiție a dăinuit de generații și există doar în Londra. Nu vei găsi un asemenea nivel de detaliu fin niciunde în altă parte. Toate elementele și detaliile sunt absolut fantastice. Atrag atenția fanilor să se concentreze asupra production design-ului din film pentru că vor vedea multe.”

2. STRANGE SECRET #2

ACTORII AU FOST INSTRUIȚI SĂ CREEZE MAGII CU MÂINILE DE CĂTRE UN DANSATOR PROFESIONIST

Audiență din toată lumea a fost instruită cum să realizeze vrăji în Doctor Strange. “Am învățat cum să le producem de la JayFunk, care este un dansator și coregraf profesionist,” a explicat actrița Tilda Swinton, care o interpretează pe Ancient One în film. “Toată lumea ar trebui să meargă pe YouTube să-l privească pe JayFunk, pentru că e uimitor. Are degete magice! Sunt reale ! Nu-s realizate cu ajutorul efectelor speciale, cum sunt ale noastre. JayFunk ne-a instruit o serie de mișcări extraordinare, care a trebuit să fie super-precise pentru că la post-producție urma să se adauge liniile cu ajutorul efectelor speciale. Rezultatul, a ieșit fantastic.”

3. STRANGE SECRET #3

 SCENELE EPICE DIN HONG KONG, DE LA SFÂRȘITUL FILMULUI, AU FOST CEL MAI COMPLICAT DE FILMAT

Sunt multe scene și efecte speciale în film, despre care se vorbește în amănunt în cele 5 clipuri cu secvențe din culise în acest format pentru acasă, iar una dintre ele a fost foarte greu de filmat – își amintește regizorul Scott Derrickson. “Tehnic, scena filmată în revers cu distrucția Hong Kong-ului, a fost cea mai grea scenă de filmat din cariera mea,” recunoaște regizorul. “A fost cel mai dificil de realizat pentru că n-am mai făcut așa ceva. Nimeni, niciodată nu a mai filmat o asemenea scenă în acest mod. Fiecare cadru a trebuit să fie realizată într-un anume fel și a trebuit să tragem și mai multe duble pentru fiecare. A trebuit practic să filmăm fiecare cadru de câte 4-5 ori utilizând motion control, care consumă timp și este costisitor pentru că, după filmare trebuie să rulezi cadrele în revers. Trebuie să-i sincronizezi pe actori pentru versiunea în revers, dar apoi să și continui înainte. A fost incredibil de complicat să punem cap la cap totul și procesul a durat mai multe săptămâni, dar s-a meritat pentru că am realizat ceva ce audiența nu a mai văzut vreodată.”

4. STRANGE SECRET #4

FILMĂRILE AU FOST AMÂNATE DATORITĂ ANGAJAMENTULUI SHAKESPEAREAN A LUI BENEDICT CUMBERBATCH

Atunci când Benedict Cumberbatch a semnat să-l joace pe Doctor Strange, era programat deja să-l joace pe Hamlet în Londra în West End și a fost nevoie să decalăm puțin filmările. În loc să alegem alt actor, producătorii au ales să întârzie filmările și să respecte angajamentul lui Cumberbatch. “A fost cu adevărat măgulitor,” a declarat actorul. “Mă bucur foarte tare că au făcut asta. Rolul lui Doctor Strange implică un balans al responsabilităților; este cu adevărat motivant și te împinge să realizezi ceva așa cum trebuie. E un bun punct de plecare.”

5.  STRANGE SECRET #5

REGIZORUL THOR: RAGNAROK, TAIKA WAITITI, A FILMAT SCENA DE LA FINAL, DINTRE THOR ȘI DOCTOR STRANGE

Scott Derrickson nu a filmat fiecare scenă din Doctor Strange. “Două scene nu le-am filmat eu. Cameo-ul cu Stan Lee și scena de la final cu Strange și Thor,” explică regizorul. “Regizorul Thor: Ragnarok, Taika Waititi, a filmat scena de la final. Înainte să realizăm fereastra aceea din sanctuar, care a fost construită în Londra, Taika a venit aici și a lucrat cu Chris Hemsworth și Benedict. Am decis s-o folosim la finalul filmului.”

6. STRANGE SECRET #6

LA ÎNCHEIEREA FILMĂRILOR, BENEDICT CUMBERBATCH A INTRAT ÎNTR-UN MAGAZIN DE BENZI DESENATE COSTUMAT ÎN DOCTOR STRANGE

Actorii sunt cunoscuți că le place să se amuze pe platourile de filmare, dar Benedict Cumberbatch a dus acest amuzament la un nou nivel, atunci când a terminat de filmat ultima scenă filmată la New York. În loc să meargă la rulota sa să se schimbe, actorul a decis să surprindă fani dintr-un magazin de benzi desenate din apropiere, îmbrăcat fiind în Doctor Strange cu tot cu pelerină. “Am mers într-un magazin de benzi desenate, în ultima zi de filmare din New York,” se amuză Cumberbatch. “Nu aveam la mine niciun ban, deci n-am cumpărat nicio bandă desenată, dar mi-am oferit serviciile. Am zis, ‘Uite, dacă filmul nu are succes, am să mă întorc să umplu rafturile pentru tine!’ A fost un moment magic. A fost foarte special. Am fugit de Mads [Mikkelsen, care intepretează rolul lui Kaecilius] și am ajuns la acel magazin de benzi desenate. A fost incredibil.”

7. STRANGE SECRET #7

 SCENE DIN NEPAL AU FOST CONSTRUITE ÎN MAREA BRITANIE

Filmările Doctor Strange au început în Nepal, unde producătorii au filmat câteva scene de exterior, dar Himalaya nu este singura locație unde au fost trase cadre; o stradă din Kathmandu a fost recreată în Europa, la fel și curtea din Kamar-Taj. “Nu am tras cadre în Kathmandu, dar am avut o scenă care a fost filmată la Londra, unde am construit un platou de filmare.” A spus Mads Mikkelsen. “Au construit strada la Longcross Studios, iar atenția la detalii a fost incredibilă. Era un copac care ieșea din pământ și era unul adevărat. Asta este magia de film. Uitându-mă în jos, pe alee, parcă așteptam să sară o maimuță, în orice secundă. Mi-am amintit că gândeam în acel moment, ‘Ce e asta? E incredibil.’ Platoul a fost extraordinar.”

8.  STRANGE SECRET #8

 BENEDICT CUMBERBATCH A AVUT UN “MOMENT SUPEREROIC” ATUNCI CÂND A ÎMBRĂCAT COSTUMUL PENTRU PRIMA OARĂ

Atunci când Benedict Cumberbatch a acceptat rolul lui Doctor Strange nu a avut nici cea mai vagă idee cât de mult îl va afecta să poarte costumul. “A fost interesant atunci când mi-am pus prima oară costumul și pelerina,” admite actorul. “M-am simțit ca un copil de Halloween! Creația costumului îi aparține lui Alex Byrne și a făcut o treabă senzațională. Ea a zis, ‘Ah, ai avut un moment supereroic, nu-i așa?’ I-am răspuns, ‘Da, cred că am avut unul.’ A fost un moment incredibil. M-am ciupit să văd dacă e adevărat.”

9.  STRANGE SECRET #9

 VERIUNEA RETAIL CONȚIE SCENE ȘTERSE NEMAIVĂZUTE

Veriunile de Blu-ray și cea Digitală ale Doctor Strange conțin mai mult de 80 de minute de șcene nevaivăzute, gaguri și șcene scoase de la montaj. La adresa scenelor șterse, Scott Derrickson admite: “Bineînțeles, scene au trebuit scoase la montaj pentru a nu lungi prea mult povestea. În Doctor Strange, două scene cu Kaecilius au fost scoase din film în procesul de editare. Una dintre ele este scena din biserică unde Kaecilius ucide un părinte. Chiar mi-a plăcut dialogul în acea scenă, dar a fost mai potrivit pentru film să fie scoasă.” Dar acum fanii pot vedea acea scenă intitulată Kaecilius Searches For Answers în toată splendoarea sa, în formatul retail și digital al filmului.

10.  STRANGE SECRET #10

 TILDA SWINTON A REUȘIT SĂ FILMEZE ÎN SECRET, LA LONDRA

Chiar dacă paparazzi l-au surprins pe Benedict Cumberbatch filmând în Nepal, producătorii au făcut tot posibilul să-i țină departe de Tilda (Ancient One). “Am vrut să nu fie surprinsă de paparazzi, Ancient One și ne-a fost teamă că nu vom reuși, atunci când am filmat primele scene pe străzile din Londra,” explică Tilda Swinton. “Fotografii cu Benedict și Chiwetel [Ejiofor, care intepretează rolul lui Baron Mondo] filmând pe străzile din Kathmandu au scăpat pe net în mai puțin de 20 de secunde de la filmarea scenelor, ceea ce a fost rușinos. Fotografii cu ei circulau peste tot pe internet așa că am decis să facem cumva ca nimeni să nu o vadă pe Ancient One, ale cărei cadre s-au tras în centrul Londrei. Marvel sunt de fel foarte secretoși și-mi place acest lucru. Inițial nu am crezut că vom reuși, ‘Cum vom face să trecem nevăzuți?’ Dar am reușit. Totul s-a întâmplat la o oră foarte matinală, într-o duminică. Am filmat scena din centru Londrei și nimeni n-a reușit să facă nici măcar o fotografie.”

Doctor Strange va sosi pe DVD în România din 7 martie fiind distribuit de ProVideo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.