Ascultă acest articol


Producătorii peliculei „Godzilla” regândesc originile unuia dintre cei mai puternici monștri mitici în Kong: Skull Island / “Kong: Insula Craniilor” – un film produs de Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures și Tencent Pictures, care a avut premiera din 10 martie pe marile ecrane din România.

O aventură originală și palpitantă regizată de Jordan Vogt-Roberts („Regii verii”), filmul ne spune povestea unei echipe diverse formată din oameni de știință, soldați și aventurieri, care pornesc să exploreze o insulă mitică, necartografiată, din Pacific, pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă. Izolată de orice mediu familiar, echipa se aventurează pe domeniul mărețului Kong, declanșând bătălia supremă dintre om și natură. Pe măsură ce misiunea lor de descoperire devine una a supraviețuirii, membrii echipei trebuie să se lupte pentru a scăpa din acest Eden primitiv, unde oamenii nu-și au locul.

Din distribuția filmului fac parte Tom Hiddleston („Răzbunătorii”, „Thor: Întunericul”), Samuel L. Jackson, nominalizat la premiile Oscar („Pulp Fiction”, „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”), John Goodman („Transformers: Exterminarea”, „Argo”), Brie Larson, laureată a premiului Oscar („Camera”, „O tipă… dezastru”), Jing Tian („Police Story: Lockdown”), Toby Kebbell („Planeta Maimuțelor: Revoluție”), John Ortiz („Steve Jobs”), Corey Hawkins („Straight Outta Compton”), Jason Mitchell („Straight Outta Compton”), Shea Whigham („Lupul de pe Wall Street”), Thomas Mann („Eu, Earl și sfârșitul ei”), Terry Notary („Planeta Maimuțelor: Revoluție”) și John C. Reilly, nominalizat la premiile Oscar („Chicago”, „Gardienii Galaxiei”).

Pentru a cufunda publicul în întregime în misterioasa Insulă a Craniilor, regizorul Jordan Vogt-Roberts și echipa sa, plus distribuția, au filmat pe trei continente timp de mai bine de șase luni, turnând cele mai importante cadre la Oahu, Hawaii, pe Coasta de Aur, în Australia, și în Vietnam. Aici, filmările au avut loc în mai multe locații, unele dintre ele nemaifiind văzute vreodată într-o peliculă artistică.

Mulțumită Freeman Entertainment vă oferim în exclusivitate în România, un interviu cu BRIE LARSON (Mason Weaver) și JOHN GOODMAN (Bill Randa):

ÎNTREBARE: Care a fost cea mai dificilă scenă de filmat?

BRIE LARSON: Cred că e vorba mai degrabă de întreaga experiență de filmări, decât despre o scenă anume, pentru că fost ca și cum aș alerga pe un traseu cu obstacole pentru 10 ore pe zi, în fiecare zi. E multă mișcare în acest film. Așadar, a fost o experiență cu adevărat fizică pe care nu am mai experimantat-o anterior. Nu am mai ajuns niciodată la punctul în care a trebuit să-mi duc limitele la extrem și este extraordinar de ce este capabil corpul tău. E amuzant.

ÎNTREBARE: Cum te-ai pregătit pentru acest rol?

BRIE LARSON: Am avut un antrenor și m-am apucat de treabă. Am mai făcut asta când am filmat pentru Room, dar acolo a fost vorba de un alt fel de antrenament. Pentru Room a trebuit să fiu rezistentă dar micuță, iar pentru Kong: Skull Island a trebuit să ies în evidență. Corpul tău se comportă altfel când ai acest tip de putere.

JOHN GOODMAN: Ar putea ucide un tip [râde].

ÎNTREBARE: Ați crescut ca fani ai filmelor cu monștri? 

JOHN GOODMAN: Am avut un poster cu King Kong acasă.

BRIE LARSON: Taci! Asta era replica mea [râde].

JOHN GOODMAN: De asemenea, am avut și un model Revel al lui King Kong când eram copil, dar și modele cu Frankenstein, Vârcolacul (Werewolf) și Fantoma de la Operă (Phantom of the Opera).

ÎNTREBARE:  Brie, cum a fost să intepretezi o versiune neconvențională de eroină Kong?

BRIE LARSON: Am crezut că suntem pregătiți să vedem acest tip de eroină neconvențională. Ce este interesant despre Weaver este că e puternică și tare, dar și sensibilă, în același timp. Mare parte din puterea lui Weaver vine din inimă și latura umană de a-și ajuta membrii echipei — asta ca o alternativă a utilizării forței brute, exploziilor și armelor. Pentru ea, puterea vine printr-o singură conexiune. Cred că acesta este un mesaj incredibil.

ÎNTREBARE: A fost complicat să joci alături de o creatură care nu există, până ce nu este adăugată în post-producție?   

BRIE LARSON: Este rezultatul unor conversații cu adevărat ieșite din comun cu regizorul. Începi de la o necunoscută completă, așadar atunci când apare creatura trebuie să te gândești cum arată ea și cum arată ochii ei. Pare că vrea să mă mănânce sau arată de parcă vrea să fie drăguță cu mine? Cât de înaltă e? Cu ce gen animal o putem compara?

JOHN GOODMAN: E ceva ce făceam înainte de a deveni profesionist. Ce vreau să zic este că exersam în subsolul bisericii și trebuia să-ți folosești imaginația. În acest film a trebuit să-mi imaginez cât de tare aveam să fiu vătămat atunci când Kong ar fi călcat pe mine [râde].

ÎNTREBARE:  Brie, intepretezi rolul unui fotojurnalist în film. Te-ai bucurat de fotografii?

BRIE LARSON: Am făcut cursuri de fotografie cu câțiva ani în urmă și am învățat cum e să developezi un film și am fost foarte încântată să o fac iarăși. Am încercat și am descoperit a fi un hobby meditativ pe platourile de filmare și este diferit la fiecare film. Am început să fac fotografii ca o cale de a rămâne conectată și de a-mi păstra mintea activă. Geanta cu camera a devenit destul de grea, într-un sfârșit, pentru că voiam să fie cât mai real, așadar am adăugat lentile adiționale și alte materiale legate de fotografie.

Am mers la Legendary și Warner Bros. și le-am sugerat să mă lase să trag cadre în culise. Au fost de acord. Așadar am avut o chestie a noastră, secretă, în care eu le trimiteam materiale foto și ei le developau într-un laborator secret.

ÎNTREBARE: Cum a fost să filmați în Vietnam? 

JOHN GOODMAN: Ne-a plăcut la nebunie. A fost complet exotic pentru mine. Au și niște caverne grozave, de asemenea.

BRIE LARSON: Am mers să vedem diferite zone ale Vietnamului. Mâncarea a fost atât de bună! Totul ține de prospețimea ingredientelor lor. Am mâncat tot pe ce am reușit să pun mâna.

JOHN GOODMAN: Da, Bánh mi și Pho au fost două dintre meniurile noastre preferate.

BRIE LARSON: De asemenea, îmbrăcămintea e uimitoare.

JOHN GOODMAN: Am primit un tricou Vietnamez măsură foarte mare.

BRIE LARSON: Ne-a luat ceva până ți l-am găsit.

JOHN GOODMAN: I s-ar fi potrivit câinelui meu [râde].

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.