Ce ascunde episodul 6 din “Istoria secretă a benzilor desenate” (AMC)

0
1152
Ascultă acest articol


Pe 31 martie, seria-documentar în șase părți „Istoria secretă a benzilor desenate” se încheie la AMC, cu al șaselea episod, difuzat de la ora 14:00. Acesta se axează pe Image Comics, companie care a fost creată ca o alternativă la giganții Marvel și DC Comics. Marvel i-a dat zero șanse de reușită, dar Image a dat lovitura și este până astăzi una dintre cele mai importante companii de profil din America de Nord. Printre invitații acestui episod se numără: Todd McFarlane, Rob Liefeld, Jim Lee, Erik Larsen, Jim Valentino, Marc Silvestri, Whilce Portacio și Kevin Smith.

ȘTIAȚI CĂ?

  • „Problema cu benzile desenate era că DC și Marvel aveau monopol asupra creatorilor. Dacă nu voiai să mai lucrezi la Marvel, puteai traversa strada și te puteai angaja la DC, dar dacă nu voiai să lucrezi cu niciuna dintre companii, nu prea aveai multe opțiuni”, povestește Robert Kirkman
    în 1992, 8 desenatori au părăsit Marvel pentru a fonda noua companie Image Comics, unde creatorii își păstrează drepturile de copywright asupra creațiilor proprii (aici a apărut și celebra serie „The Walking Dead”, a lui Kirkman)
  • prima bandă desenată publicată de nou-apăruta Image Comics a fost „Youngblood”, care a fost un succes imediat

    Image a lansat hit după hit în anii ’90: „Spawn”, „Savage Dragon”, „WildC.A.T.s”
    a fost prima companie care a colorat digital benzile desenate proprii, investind mult in calitatea producției acestora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.