The Spy Who Dumped Me – Recenzie

0
2312
Ascultă acest articol


Audrey (Mila Kunis) şi Morgan (Kate McKinnon) sunt două prietene vechi din Los Angeles care se trezesc prinse în mijlocul unei conspirații internaționale, atunci când fostul iubit al lui Audrey apare la ușa ei cu o echipă de asasini nemiloşi pe urmele sale.

Regizor: Susanna Fogel

Scenariu: Susanna Fogel, David Iserson

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie

Lansare: 17 august

Durata: 1h 57min

Studio: Lionsgate Movies

Distribuitor: Vertical Entertainment

Clasificare: A.P.15

Actori:

Justin Theroux … Drew
Mila Kunis … Audrey
Kate McKinnon … Morgan

Sinopsis:

Audrey (Mila Kunis) şi Morgan (Kate McKinnon) sunt două prietene vechi din Los Angeles care se trezesc prinse în mijlocul unei conspirații internaționale, atunci când fostul iubit al lui Audrey apare la ușa ei cu o echipă de asasini nemiloşi pe urmele sale. Surprinse de propriile acţiuni, fetele intră fără ezitare într-o misiune care le poartă prin toată Europa, printre agenți secreți şi curse mortale, hotărâte să ducă la bun sfârşit un plan riscant de salvare a lumii. Intervenția oportună a unui agent britanic fermecător devine singurul lor atu.

Recenzie:

Comedia de față, „Spionul care mi-a dat papucii” reprezintă o interesantă viziune în lumea spionajului – una complicată, plină de răstunări de situație, de nu mai știi în cine să ai încredere și pe cine să-l consideri inamic.

Dacă vrei să te duci sau te roade curiozitatea pentru acest film, nu te aștepta la ceva clasic căci nu e nimic clasic în rezolvarea și ducerea unui stick USB dintr-o tabără într-alta (când CIA, când MI6).

Două prietene

Să începem cu cele două eroine: Audrey, o vânzătoare la supermarket, pasionată de jocurile video, destul de pragmatică, rece, care „nu e în stare să termine ceea ce a început” și Morgan, parcă opusul lui Audrey – colerică, care acționează înainte să gândească, repezită, cu o viață destul de deschisă față de părinți cărora le trimite prin mesaje poze deocheate cu organele sexuale ale partenerilor intimi.

Întâlnirea cu spionul

O mică introducere în atmosfera „Spionului care mi-a dat papucii” începe la ziua de naștere Audrey la un bar și nehotărârea ei că tocmai a fost părăsită printr-un sms, de Drew – un ins, pe care Fogel ni-l înfățișează alergând, împușcând oameni, intrând în casa unor puști nederanjați de nimic și care gândește câțiva pași înaintea următorilor săi. Ceea ce ne duce cu gândul: ăsta e spion!

Bineînțeles, Morgan încearcă să-i facă seara mai bună prietenei sale de-o viață punându-l pe un tip necunoscut să îi zică un compliment spontan lui Audrey. Evident, replica tipului, într-o americănească rusească, se leagă de sâni. După ce Morgan îi trimite un sms lui Drew că îi vor da foc lucrurilor, acesta o sună pe Audrey să nu facă acest gest impulsiv. A doua zi înțelege de ce (Audrey e luată într-o dubă de niște tipi, care îi explică despre Drew pe scurt) trebuia să nu ardă nimic și… practic, acțiunea începe cu cele două prietene care, sunt prinse în firul acesta înnodat al „curților” de spionaj – CIA, FBI, MI6…

Audrey trebuie să se decidă repede ce va face – se va arunca într-o misiune (destul de imposibilă inițial) sau se va ascunde de urmăritorii lui Drew?

Mia și Kate

Analizând jocul actoricesc, Mila Kunis nu se dezice rolurilor în care deși e calculată, pragmatică, realistă, ajunge să facă lucruri nebunești – sieși! Îmi aduc aminte de un alt rol, nu demult, acela din „Mame bune și nebune 2”, când o înfruntă pe maică-sa, o persoană autoritară, care-i punea ordine în viață și comenta orice decizie a ei. Aici, înfruntă o gimnastă periculoasă, niște ruși care aveau ca alibi fiind părinții lui Drew, MI6, FBI, plus propriile frici și temeri. Ceea ce reprezintă provocări destule!

Kate McKinnon o intepretează pe Morgan – tipa „care exagerează” care devine tipa responsabilă, puțin mai temperată, dar la fel de jovială, generoasă și, dacă îmi amintesc bine, parcă și ea era în 2016 într-un film, tot în perioada Crăciunului, în „Office Christmas Party”, alături de Jennifer Aniston (și mulți alții, evident, că era o petrece monstruoasă).

Cele doua prietene se completează foarte bine în aceste roluri și să nu fim cârcotași, chiar se potrivesc întâmplărilor.

Ca personaje masculine îi avem pe Justin Theroux în rolul lui Drew, tipul care nu spune mai nimic despre el – nici măcar adevărat, dar nici neapărat minciuni până la capăt; Sebastian (Sam Heughan), un blondin din MI6, care le va ajuta pe eroine să scape cu viață și asta la propriu! Mai e un coleg de-ai lui Sebastian care te va enerva pe loc, dar nu despre el e vorba… Revenind la Sebastian, e destul de frumușel și are un accent britanic… Hmmm! Ce ziceam?!

În filmul acesta chiar o să râzi când pe un tip rău îl calcă mașina sau nu te va deranja deloc când i se taie degetul… Nu mai zic nimic, dar oricum ideea e că umorul nu e lipsit și se regăsește în film, iar cei care speră să vadă gadget a la James Bond, ei bine nu este niciunul, așa că dacă sperați la ceva neinventat sau vreo funcție nouă a unui X produs, nu. Deloc.

Ca o concluzie „Spionul care mi-a dat papucii” e o comedie cu spioni de sex feminin, care… n-au nicio treabă cu spionajul, dar sunt atât de talentate să aibă și alte probleme pe lângă toată gloata de spioni și asasini de pe urme lor încât te poți aștepta la orice, și când zic „orice”, chiar vă recomand să vedeți filmul și să înțelegeți ce reprezintă acest cuvânt!

Vă invităm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. The Spy Who Dumped Me / “Spionul care mi-a dat papucii” rulează la cinema din 17 august și este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.