În luna ianuarie, postul de televiziune Filmcafe introduce în grilă titluri noi, pline de eroi neînfricați, care înfruntă dușmani tereștri sau nu, zdruncină sisteme de conducere și luptă pentru popor și dreptate. Astfel, din grila primei luni din an fac parte producții hollywoodiene cu Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger, Mark Wahlberg și Daniel Day-Lewis. Mai jos, aflați mai multe detalii despre câteva dintre premierele difuzate în luna ianuarie de postul Filmcafe:

• „Inimă neînfricată”, 7 ianuarie, la ora 18:35. Oscarizatul film regizat de Mel Gibson este inspirat de lupta scoțianului William Wallace de a-și elibera conaționalii de sub domnia Regelui Edward I al Marii Britanii. Stai alături de Filmcafe, pentru al doilea film care poartă semnătura actorului australian, pentru a striga împreună „Ne pot lua viețile, dar nu ne vor lua niciodată libertatea!”.

• „Predator”, 11 ianuarie, la ora 20:00. Arnold Schwarzenegger dă nas în nas cu un extraterestru monstruos în filmul lui John McTiernan, care a dat naștere unei francize și este considerat unul dintre cele mai bune povești de acțiune din istorie. Trimis să salveze o echipă a Forțelor Speciale, care a dat de greu în jungla din America Latină, Dutch (Schwarzenegger) ajunge să lupte pentru propria supraviețuire.

• „Ultimul mohican”, 14 ianuarie, la ora 19:40. Suntem în timpul războiului din 1757, dintre coloniștii britanici (cu o populatie de aproximativ 2 milioane de persoane) și cei francezi (în jur de 60.000 de oameni) din America de Nord, în Munții Adirondack. Aici, Hawkeye (Daniel Day-Lewis), un european adoptat de mohicani, salvează un grup de britanici, din care face parte și atrăgătoarea Cora Munro (Madeleine Stowe). Pelicula laureată cu Oscar (pentru sunet) este inspirată de romanul lui James Fenimore Cooper din 1826 și de adaptarea cinematografică anterioară, din 1936.

• „Planeta maimuțelor”, 18 ianuarie, la ora 19:45. În filmul bazat pe romanul SF al lui Pierre Boulle, astronautul Leo Davidson (Mark Wahlberg) se prăbușește cu nava pe o planetă stranie, unde maimuțele sunt stăpâne, iar oamenii sclavi. După ce se împrietenește cu activista Ari (Helena Bonham Carter) și rebela Daena (Estella Warren), Leo devine o figură importantă a rezistenței umane, călcându-l pe coadă pe Generalul Thade (Tim Roth). Regia este semnată de Tim Burton, iar Charlton Heston (protagonistul primei adaptări, din 1968) apare într-un rol cameo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.