Monștri., lungmetrajul de debut al regizorului Marius Olteanu, obține Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

0
720

Monștri., lungmetrajul de debut al regizorului Marius Olteanu, rupe tradiția și obține Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, derulat în perioada 7-17 martie 2019.

Distincția pentru filmul românesc vine după ce patru ani la rând titlul a fost câștigat doar de filme din Bulgaria. Acesta este cel de-al doilea premiu obținut de Monștri. în acest an, primul fiind Premiul Publicului acordat de ziarul Tagesspiegel în cadrul Berlinalei 2019.

Festivalul Internațional de Film de la Sofia se numără printre cele mai importante evenimente din estul Europei, iar ediția de anul acest a reunit 189 de filme din 53 de țări și peste 300 de specialiști din domeniu. Juriul care desemnat câștigătorul a fost format din producătorii Nik Powell și Stas Namin, regizorii Ewa Podgórska și Ilian Metev și actrița Hazar Ergüçlü.

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, Monștri. este o poveste de dragoste atipică construită ca un puzzle care îi face pe oameni să reflecteze la propria lor persoană, la alegerile pe care le fac.

Lungmetrajul îi are în distribuție pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu.

Distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.