Am privit luna Decembrie cu foarte mult entuziasm, iar evenimente precum Austria Comic Con, care au avut loc în luna Septembrie, ne-au arătat că se pot face evenimente și în vreme de pandemie, evident cu luarea unor măsuri speciale pentru o astfel de perioadă. Aveam pregătite foarte multe surprize pentru public, însă, din pacate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 din România dar și din Europa, precum și interdicția de a organiza evenimente mari în interior, ne-au împins spre a reprograma ediția din 2020 a East European Comic Con ce ar fi trebuit să aibă loc în 3-6 Decembrie pentru o nouă perioadă, 3-6 iunie 2021.

Evident că am analizat și o variantă online a evenimentului, însă Comic Con înseamnă în primul rând o experiență care poate fi trăită cu adevărat, numai fizic la eveniment. Interacțiunea cu actorii, expozanții sau artiștii este motorul Comic Con, ceea ce a atras dintotdeauna fanii, le-a trezit emoții și le-a creat amintiri valoroase. Acest aspect a fost subliniat și de impactul unor evenimente similare din SUA, care au apelat la această soluție.

Tocmai pentru că o astfel de experiență fizică a participantului este sufletul evenimentului, nu ne dorim să punem în niciun fel în pericol sănătatea și siguranța publicului. În acest sens, dacă situația epidemiologică o impune, ediția din Iunie va fi compusă din spații interioare și exterioare, cu posibilitatea ca zilele de weekend să fie împărțite în 2 sesiuni de vizitare cu o pauză de o ora, în care noi vom igieniza și dezinfecta toate spațiile comune.

Iar persoanele care au achiziționat un bilet pentru East European Comic Con 2020/2021, au libertatea să folosească biletul oricând aleg să participe la Comic Con, fie ca este vorba de 2021 sau 2022!

În prezent, echipa East European Comic Con lucrează la un magazin online cu diverse produse oficiale care se va lansa pana în luna Decembrie, la ediția din București (3-6 Iunie 2021), dar și la o nouă ediție Transylvania Comic Con care să se desfășoare în Cluj Napoca în toamna anului 2021.

În concordanță cu Articolul 32 din OUG 70 14 Mai 2020, toate persoanele care și-au păstrat biletele pentru reprogramarea inițială din decembrie 2020 pot alege una din următoarele opțiuni:
1 – Folosirea biletelor pentru ediția din București (3-6 iunie 2021).
2 – Folosirea biletelor pentru ediția din Cluj-Napoca (octombrie sau noiembrie 2021)
3 – Folosirea biletelor pentru ediția din București (Mai-Iunie 2022).
4 – Transformarea sumei iîntr-un credit online în magazinul virtual pe care îl vom lansa în luna Decembrie.

* Abonamentele de 4 zile pot fi folosite tot pentru 4 zile în cazul în care se optează pentru varianta 1. Cine optează pentru variantele 2 sau 3 va putea folosi biletele pentru 3 zile de eveniment.

Reamintim, EECC nu transmite newsletter și nici alte informații prin e-mail, sursele oficiale de informare sunt paginile oficiale de Facebook si Instagram și site-ul www.comic-con.ro.

În același timp, alături de acest anunț, dorim să lansăm un apel către Guvernul României privind necesitatea stringentă a unui plan de măsuri concrete care să poată fi implementat pentru segmentul de Târguri, expoziții și festivaluri. Acest domeniu de activitate nu a primit niciun sprijin financiar sau logistic, nicio relaxare, chiar dacă este în continuare complet blocat de mai bine de 7 luni, spre deosebire de alte industrii care au putut funcționa la o anumită capacitate, în ciuda restricțiilor.

Echipa East European Comic Con a pus la cale 3 scenarii diferite, fiecare cu măsurile aferente destinate prevenirii infestării cu SARS-Cov2, pe care le vom face publice până la finalul lunii Noiembrie.

În final, dorim să mulțumim publicului pentru înțelegere și răbdare și le recomandăm să urmărească site-ul nostru pentru noutățile privind edițiile din 2021, dar și din anii viitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.