La nivel mondial, industria de esports adună anual milioane de spectatori, iar premiile competițiilor depășesc 100 milioane de dolari. În România, se vorbește din ce în ce mai mult despre esports, iar la începutul verii a fost trimisă către Parlament propunerea de modificare a legii sportului, un proiect de lege care ar urma să recunoașcă sporturile electronice în România, astfel încât esports să poată fi dezvoltată și organizată la fel ca și ramurile sportive clasice. Este schimbarea legii sportului cel mai bun scenariu?

Aceasta va fi una dintre temele de la Esports Summit Bucharest 2022, care are loc pe 27 septembrie începând cu ora 10.00, care va putea fi urmărit live pe www.esports-summit.ro.

“La Esports Summit Bucharest 2021 era anunțată inițiativa legislativă care urmărea să aducă recunoașterea oficială a esports-ului în România. Inițiațiva a prins contur și a fost depusă vara aceasta în Parlament. Acum se află în dezbatere la comisii. Va trece in forma actuală? Ce îmbunătățiri necesită? Există voci împotrivă? Care ar fi argumentele acestora? Vom afla la Esports Summit Bucharest 2022”, declară Tudor Dăescu, Președinte Esports Summit Bucharest.

Cea de-a doua ediție Esports Summit Bucharest va prezenta ecosistemul esports la nivel mondial și tendințele și oportunitățile existente pe piața din România. Evenimentul va aduce la un loc peste 20 de speakeri, de la jucători de esports, jucători de fotbal, autorități guvernamentale, cât și reprezentanți ai brandurilor endemice și non-endemice care investesc deja în domeniu. 

Invitații speciali ai evenimentului sunt Ciprian Marica, fostul reprezentant al Echipei Naționale, și Ana Dumbravă, jucătoare pro de CS:GO, care a obținut de curând titlul de MVP (Most Valuable Player) în cadrul turneului ESL Impact League Season 1 din Statele Unite. 

Alături de ei vor fi prezenți Octav ‘’ang’’ Crețu (Nexus Gaming), Mihai Cotos (Digital Crusade), Mara Mareș, consilier de stat, Vlad Marinescu (IESF), Nedim Baytorun (Vodafone), Katerina Todorovschi (BCR), Marius Radu (GG Industry), Sergi Mesonero (ISFE), Alexandru Șiclovan (Racing League Romania), streamerii JaxiTV și Ovvy, Mihnea Brașoveanu (Sphera Franchise Group), Ioana Mârzac-Sigarteu (Samsung), Adrian Socaciu (Institutul Sportiv Român), Sergiu Bura (OneTap Gaming), Răzvan Acsente (Tazz), Irina Folea (Logitech), Cătălin Butnariu (RGDA) și  Alexandru Ion (Nexus Gaming).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.