Într-o noapte sinistră, un ordin secret al vânătorilor de monștri reapare din umbră și se reunește la întunecatul Templu Bloodstone, cu prilejul morții conducătorului lor. Comemorarea macabră a vieții acestuia îi angrenează pe participanți într-o competiție mortală misterioasă, pe urmele unei relicve puternice – o vânătoare care îi va aduce față în față cu un monstru periculos. Inspirat de filmele de groază ale anilor 1930 și 1940, acest film terifiant creează o atmosferă înspăimântătoare, macabră, presărată cu suspans, explorând o nouă latură a Universului Cinematografic Marvel.” – așa sună sinopsis-ul oficial al surprizei pe care ne-a pregătit-o Disney+ și Marvel cu ocazua Halloween-ului 2022.

Înainte de toate trebuie să știm că Werewolf by Night este o serie de benzi desenate din universul Marvel în care îl cunoaștem întâi pe Jack Russell în Marvel Spotlight #2 (lansată în februarie 1972) având la bază o idee a lui Roy Thomas. Jack Russell este vârcolacul îl prim plan și-n adaptarea într-un scurt film de televiziune pentru Disney+ de către Michael Giacchino avându-i ca scenariști pe Heather QuinnPeter Cameron “Werewolf by Night”, Gerry Conway.

Fiind prezentat pentru prima oară de către Disney+ ca “Marvel Studios Special Presentation: Werewolf by Night” sub forma unui teaser în care aflam foarte puține inclusiv că Gael García Bernal îl va interpreta pe Jack Russell și că avem parte de ceva alb-negru inspirat din filmele clasice horror, iar primul trailer sosit a confirmat asta.

Povestea lui Jack Russell este una cu rădăcini și povestită frumos în benzile desenate, dar filmul, de numai 54 de minute, nu se axează pe acest subiect ci, după cum vedeți și-n sinopsis-ul oficial, este o povestire pe care o putem interpreta și ca un episod dintr-un Marvel Monster Universe (n.a. denumirea-mi aparține) pentru că, la urma-urmei avem parte de o combinație a genului clasic horror al anilor ’30 – ’40 cu The Monster Squad, multe elemente fiind împrumutate de pe acolo.

o combinație a genului clasic horror al anilor ’30 – ’40 cu The Monster Squad

Mulțumită Disney+ România, MovieNews.ro a avut acces la film mai devreme și până la lansarea de mâine, 7 octombrie pe Disney+, vă lăsăm cu câteva impresii care cu siguranță vă vor ridica interesul și mai mult asupra acestui proiect foarte interesant și diferit al Marvel.

Cunoscătorii probabil vă întrebați cum de bine-cunoscutul compozitor de coloane sonore de filme, Michael Giacchino, este în postura de regizor în această Prezentare Specială și vă spun că, lăsând la o parte muzica compusă tot de dânsul, se observă o poziționare și coordonare a camerei excelentă de către Giacchino!

Încă din primele secvențe care ne familiarizează cu stilul cadrelor, un alb-negru… întrerupt de puternica culoare roșie a Blood Stone – o combinație vizuală excelentă căci numai acea piatră e roșie… restul un alb-negru-gri tipic filmelor horror vechi… cel puțin în prima parte a filmului, capitolul final fiind un fel de revelație, concluzie cu final deschis. Accentele orchestraționale acompaniază perfect acțiunea din film și când zic acțiune ei bine vom avea parte de dueluri sângeroase cu scene de luptă intense și demne de categoria de vârstă 16+ cu care este clasificat filmul.

Jack Russell în benzile desenate Werewolf by Night

Avem mici răsturnări de situație, elemente supereroice, monștri și o interpretare bună din partea Gael García Bernal și Harriet Sansom Harris, iar povestea amestică atât stilul horror și suspans cu acțiunea și un umor negru îndeajuns să nu depășească limita. De asemenea vom descoperi și o clasică poveste de dragoste care ne va reaminti de producțiile Disney și Marvel precum Beauty and the Beast și Avengers, iar efectele speciale sunt foarte bune păstrându-se oarecum elemente din filmele horror clasice cu vârcolaci. Da, avem chiar și o transformare á la Werewolf in London sau alte filme de gen într-o scenă în care umbrele vorbesc lâsând urletele tranformării să dea de înțeles ceea ce trebuie. Foarte intens și chiar artistic.

În mare, povestea ne aduce laolaltă la un Templu Bloodstone unde mai mulți vânători de monștri trebuie să pună mâna pe Bloodstone aflată în posesia unui monstru, între magica piatră și creaturi existând o conexiune. Bineînțeles că nici vânătorii de monștri nu se au bine între ei și în momentul când se dă startul la vânătoare, într-un sătuc ca un fel de labirint străvechi, încep să se întâmple lucruri neașteptate.

o experiență vizual-narativă excelentă

Werewolf by Night este o experiență vizual-narativă excelentă oferită de Disney+ cu ocazia Halloween-ului și sfârșitul te lasă să-ți dorești și mai mult de la capabilul Giacchino, atât regizoral cât și în postura de compozitor, iar un interviu cu acesta, pentru Polygon, ne cofirmă că Giacchino își dorește o continuare, spinoff sau o serie și ne confirmă că povestea are loc pe Earth-616.

Marvel Studios Special Presentation: Werewolf by Night/”Noaptea Vârcolacului” va fi disponibil de mâine, 7 octombrie pe Disney+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.