Knock at the Cabin – Recenzie

"Knock at the Cabin satisface nevoia de a petrece o după-amiază la un film bun."

0
526
Ascultă acest articol

“Distribuția este excepțională fără dar și poate, cu Dave Bautista în rolul lui Leonard.”

Regizor: M. Night Shyamalan

Scenariu: M. Night Shyamalan

Gen: HorrorThriller, Mister

Lansare: 3.02.2023

Durata: 1h 40min

Studio: Universal Pictures

Clasificare: N-15

Distribuitor: Ro Image

Actori:

Dave Bautista … Leonard
Jonathan Groff … Eric
Rupert Grint … Redmond
Nikki Amuka-Bird … Sabrina
Ben Aldridge … Andrew
Abby Quinn … Adriane
Kristen Cui … Wen

Sinopsis:

În timp ce se află în vacanță la o cabană izolată, o tânără și părinții ei sunt luați ostatici de patru străini înarmați care le cer familiei să facă o alegere de neconceput pentru a evita apocalipsa. Având acces limitat la lumea exterioară, familia trebuie să decidă în ce crede înainte ca totul să fie pierdut.

Recenzie:

Trebuie să stabilim de la bun început că M. Night Shyamalan nu este acel regizor geniu pe care îl credeam acum mulți ani urmă. Este un regizor bun însă cu o problemă. Filmele lui se împart în 4 categorii. Filme excepționale precum The Sixth Sense este prima categorie. Cea de-a doua sunt filme pentru nimeni cum a fost Lady in the Water. Ce-a de-a treia sunt acele filme care ne scot din pasă proastă și remediază faptul că ultimul film al lui pe care l-am văzut a fost din ce-a de-a doua categorie, vorbim aici de filmele care ne surprind, filme precum Split sau The Visit. Și ce-a de-a patra categorie este The Happening. Dacă ați văzut The Happening știți deja despre ce este vorba dacă nu, sunteți probabil cei mai norocoși dintre pământeni.

Knock at the Cabin sau cum a fost tradus în română, „Cabana de la capătul lumii”, după titlu cărții pe care este bazat (The Cabin at the End of the World, de Paul Tremblay), este ultima lansare a lui M. Night Shyamalan. Se prevede deja a fi unul din filmele acelea dezbinătoare care vă împărții cinefilii în cei care cred că face parte din a doua categorie sau cei care cred că face parte din a treia. Pe scurt filmul este despre patru persoane care pătrund într-o cabană unde doi taţi, adică un cuplu homosexual, şi fetiţa lor adoptivă petreceau o vacanţă împreună, şi le oferă acestor trei persoane un ultimatum, ori decid şi aleg pe unul din membrii familiei să sacrifice ori lumea se va sfârși.

Distribuția este excepțională fără dar și poate, cu Dave Bautista în rolul lui Leonard, un tip vizual înfiorător dar foarte calm care susține că este profesor de școală gimnazială. Jonathan Groff din serialul Mindhunter și Ben Aldrige fac un cuplu destul de credibil, dată situația precară în care se afla în dinamica acestui film. Per total și fără să îi menționez pe toți în parte, distribuția a fost una foarte bună care şi-a dus rolul până la capăt surprinzător având în vedere că vorbim de un film unde acțiunea se petrece într-o cabană în proporție de 90% din el. Este vorba mai mult de dialog și personaje și o dificilă muncă de convingere că ceea ce susțin cei 4 patru intruși, este adevărat.

Personal, filmul face parte din categoria a 3-a, unde M. Night Shyamalan surprinde. Ştiu sigur că a luat povestea din carte şi a personalizat-o până la punctul în care putea să facă altceva sau să îi dea alt titlu, dar ca o experienţă cinematografică, de „entertainment”, Knock at the Cabin satisface nevoia de a petrece o după-amiază la un film bun. Faptul că începe imediat şi după o lasă mai moale, aşa transformându-se într-un fel de mister, într-un „şi dacă chiar mint şi nu e adevărat”, te ţine curios pe parcursul filmului. Aș spune că este un film care solicită un pic mai mult spectatorul român din cauza principiilor și conceptului de o familie compusă din doi tați și un copil adoptat.

Însă filmul nu este fără păcat. Există, dacă stai să analizezi povestea mai departe de un simplu film care să te distreze sau să te țină curios timp de o oră şi patruzeci de minute, probleme fundamentale care nu îşi primesc răspunsul sau scene, cum o să vedeți mai târziu, a cărei logica lipsește cu desăvârșire. Nici un film nu este „air tight” dar odată ce trece acea senzație inițială de „wow ce film grozav” și tot te gândești la el, încep să apară inconsistențe.

Knock at the Cabin/”Cabana de la capătul lumii” rulează din 3 februarie la cinema, fiind distribui în România de către Ro Image 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.