Joaquin Phoenix și Ridley Scott vin pe marile ecrane în noiembrie!

0
365
Ascultă acest articol


La mai bine de două decenii de când Joaquin Phoenix a obținut prima sa nominalizare la Oscar, pentru rolul unui împărat roman nebun, câștigătorul premiului Oscar se reunește cu regizorul său din “Gladiator”, Ridley Scott, pentru o altă piesă epică de epocă.

Intitulată inițial “Kitbag”, viitoarea dramă istorică “Napoleon” se concentrează pe viața și dragostea infamului conducător cu soția sa, Josephine, interpretată de Vanessa Kirby.

Conform sinopsisului oficial, “Kitbag” este o privire originală și personală asupra originilor lui Napoleon și a ascensiunii sale rapide și nemiloase până la rangul de împărat, privită prin prisma relației sale dependente și adesea volatile cu soția și singura sa dragoste adevărată, Josephine. Intenția filmului este de a surprinde faimoasele bătălii ale lui Napoleon, ambiția necruțătoare și mintea strategică uluitoare a acestuia, ca lider militar extraordinar și vizionar al războiului.

Regizorul Scott a colaborat din nou cu David Scarpa, scenaristul filmului “All the Money in the World”, la realizarea scenariului, iar Scott și Kevin Walsh produc “Napoleon” pentru Scott Free Productions. Apple Studios se află în spatele proiectului, după ce a fost anunțat pentru prima dată în 2020 împreună cu 20th Century.

Napoleon” primește calificativul R

“Napoleon” ar fi obținut o clasificare R din partea MPAA, confirmând că producția sa este finalizată. Se spune că filmul ar avea o durată de aproximativ 150 de minute și este vizat pentru o premieră la Cannes.

Ridley Scott a rescris “Napoleon” din cauza lui Joaquin Phoenix

Ridley Scott a revenit la capitolul istoric, iar acum avem atât prima imagine a celui mai recent film al său, Napoleon, cât și informația că va ajunge în cinematografe înainte de a ajunge pe Apple TV+.

Regizat de Scott după un scenariu de David Scarpa, filmul îl are în rolul împăratului și liderului militar francez pe Joaquin Phoenix. Ni se promite o incursiune în originile lui Napoleon și în ascensiunea sa rapidă și nemiloasă până la rangul de împărat, văzută prin prisma relației sale captivante și adesea volatile cu soția și singura sa dragoste adevărată, Josephine (Vanessa Kirby).

Ridley Scott a pivotat scenariul “Napoleon” în timpul producției după ce l-a văzut pe Joaquin Phoenix intrând în pielea personajului.

“Joaquin este cât se poate de departe de convențional. Nu în mod deliberat, ci din intuiție. Asta este ceea ce îl face să ticăie. Dacă ceva îl deranjează, te va anunța. El a făcut ca [‘Napoleon’] să fie special prin faptul că a pus constant întrebări. Joaquin este probabil cel mai special și mai atent actor cu care am lucrat vreodată.”

Scott a sfârșit prin a rescrie întregul “nenorocit de film” pentru a se concentra pe ceea ce a fost Napoleon Bonaparte în viața reală.

“Cu ‘Napoleon, cred că am săpat și am găsit personajul, sau cât mai aproape de ceea ce ar fi putut fi. “Cu Joaquin, putem rescrie nenorocitul de film pentru că el este inconfortabil. Și asta s-a cam întâmplat cu ‘Napoleon'”. Am desfăcut filmul pentru a-l ajuta să se concentreze pe cine a fost Bonaparte. A trebuit să respect asta, pentru că ceea ce se spunea era incredibil de constructiv. A făcut ca totul să devină mai mare și mai bun”.

Se pare că filmul surprinde faimoasele bătălii ale lui Napoleon, ambiția necruțătoare și mintea strategică uluitoare a acestuia, ca lider militar extraordinar și vizionar al războiului. Ceea ce sună foarte bine, dar va trebui să concureze cu Bill & Ted’s Excellent Adventure în ceea ce privește portretizarea lui Napoleon.

“Napoleon” a fost retras de Apple în ciuda rapoartelor inițiale de lansare din 2022

“Napoleon” nu s-a aflat în cursa pentru sezonul 2023 al premiilor Oscar, în ciuda rapoartelor anterioare potrivit cărora Apple ar fi lansat filmul la sfârșitul anului 2022. În septembrie 2022, “Napoleon” se afla încă în procesul de post-producție. Datorită unui parteneriat cu Sony, filmul va ajunge în cinematografele din întreaga lume la 22 noiembrie, înainte de a fi difuzat ulterior pe Apple TV+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.