Ascultă acest articol


Acer și-a anunțat angajamentul față de neutralitatea emisiilor de carbon[] pentru linia de laptopuri Aspire Vero, începând cu noul Aspire Vero 16 (AV16-51P). În conformitate cu standardele internaționale[] pentru calcularea amprentei de carbon și a neutralității climatice, în fiecare etapă a ciclului de viață al dispozitivului[]  se iau măsuri pentru a minimiza amprenta de carbon[] , iar apoi, vor fi aplicate credite de carbon de înaltă calitate pentru a atinge neutralitatea climatică. 

“Pentru a contribui la abordarea provocărilor din ce în ce mai mari reprezentate de schimbările climatice, pe partea de produse, Acer propune o “tehnologie conștientă” proiectată și realizată cu gândul la viitor”, a declarat Jerry Kao, COO, Acer Inc. “Pe partea corporativă, Acer s-a alăturat inițiativei RE100 și s-a angajat să obțină 100% energie electrică regenerabilă până în 2035. Ne-am angajat, de asemenea, să obținem emisii nete zero până în 2050.”

Încă de la debutul seriei, laptopurile Aspire Vero au fost proiectate în mod ecologic, cu scopul de a minimiza amprenta de carbon pe tot parcursul ciclului de viață. De la fabricare, la ambalare și până la reciclarea la sfârșitul ciclului de viață, fiecare proces a fost examinat și perfecționat continuu pentru a contribui la reducerea emisiilor. Cea mai recentă iterație a produsului, Aspire Vero 16 (AV16-51P), se bucură de îmbunătățiri pentru:

  • Culoare, material și finisaj: Șasiul este fabricat dintr-un amestec de peste 60% plastic reciclat (față de 30% la prima generație), iar suprafața sa nu conține compuși organici volatili, vopsea sau aditivi. Touchpad-ul folosește plastic provenit din oceane pe suprafață.
  • Componente: Dispune de cele mai recente procesoare Intel® Core Ultra, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât generațiile anterioare.
  • Ambalare: Se iau măsuri pentru a reduce amprenta de carbon prin reciclarea deșeurilor generate în timpul producției și prin utilizarea de ambalaje 100% reciclabile. Proiectarea atentă permite ca cutia din hârtie 100% reciclată, certificată FSC, să fie ușor de refolosit.
  • Transportul maritim: Acer a încheiat un parteneriat cu furnizorii de servicii logistice pentru a reduce emisiile de gaze de eșapament ale containerelor maritime standard datorită biocombustibilului pe diferite rute.
  • Utilizare: Software-ul de gestionare a bateriei AcerSense se concentrează pe eficiența energetică cu patru moduri de performanță: Eco+, Eco, Balanced și Performance. 
  • Reciclare și reparații: Pentru o dezasamblare rapidă și ușoară în vederea reparării, modernizării sau reciclării, se utilizează șuruburi standard.

După punerea în aplicare a acestor eforturi de reducere a emisiilor, Acer va folosi creditele de carbon de înaltă calitate pentru a atinge neutralitatea climatică. 

Mai multe detalii despre Acer Aspire Vero 16 vor fi împărtășite în ianuarie, la Las Vegas. Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea pot varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile și prețurile produselor pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat birou Acer prin intermediul www.acer.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.