Interviu cu Alex Sharp despre “3 Body Problem”, acum la Netflix (EXCLUSIVITATE)

"După ce am citit scenariul și m-am gândit la Will și la spațiul psihologic în care trăiește personajul, mi-a schimbat complet perspectiva asupra lucrurilor." - Alex Sharp (Will Downing)

1
696
Ascultă acest articol


3 Body Problem/”Problema celor 3 corpuri” a sosit pe Netflix din 21 martie începând cu ora 10, iar noi am avut posibilitatea să-l vedem anticipat și v-am spus despre ce să vă așteptați de la eldespre ce să vă așteptați de la el, iar dacă ai apucat să-l vezi poți să intri în culise să afli mai multe despre serial de aici.

Din distribuție fac parte Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong și Jonathan Pryce, iar noi am avut plăcerea unui interviu în exclusivitate pentru MovieNews.ro, mulțumită Netflix, cu Alex Sharp care-l interpretează pe Will Downing:

Povestiți-ne despre personajul dvs., Will Downing. Cum ați descrie povestea lui?

ALEX SHARP: Will este unul dintre cei cinci savanți aleși de la Oxford, între care s-a legat o prietenie strânsă. Dintre cei cinci, el este clar cel cu cele mai slabe rezultate, oarecum dezamăgirea grupului. Nu este clar dacă de vină sunt abilitățile științifice, o trăsătură de personalitate sau înclinarea naturală. M-a atras personajul lui, pentru că are o modestie la care poți doar aspira. Poate că acesta este și motivul pentru care nu are același spirit competitiv ca și ceilalți. 

Povestiți-ne puțin despre audiții și despre cum ați primit rolul lui Will.

SHARP: Făcusem o casetă și eram în carantină în sudul Angliei într-un apartament închiriat din zona rurală. Urma să încep filmările la un lungmetraj. M-a sunat impresarul meu să-mi spună că le plăcuse înregistrarea mea, dar voiau să ne întâlnim. În apartamentul acela, internetul era absolut groaznic. Semnalul nu era destul de puternic pentru un apel prin Zoom. N-am avut de ales, m-am urcat în mașină (impropriu spus), un Renault Scenic vechi de 21 de ani, cea mai proastă mașină din lume, pe care ulterior am și înlocuit-o pentru că s-a stricat și am mers acasă la prietenul meu. Pentru că eram în toiul pandemiei de Covid și soția lui era însărcinată, nu am putut intra în casă. Am parcat troaca de Renault Scenic chiar sub fereastra biroului lui. El a pus routerul Wi-Fi acolo și așa am reușit să mă văd pe Zoom cu realizatorii, din mașina mea de doi bani și am obținut rolul.

Ce v-a atras, ca actor, la personajul lui Will? Vedeți vreo asemănare între dvs. și Will?

SHARP: Sincer, diferențele dintre noi m-au făcut mai degrabă să îmi doresc acest rol. După ce am citit scenariul și m-am gândit la Will și la spațiul psihologic în care trăiește personajul, mi-a schimbat complet perspectiva asupra lucrurilor. Deși știam că nu va fi ușor, mi-am dorit să îi spun povestea cât puteam de bine.

Povestea lui Da Shi din acest sezon gravitează în jurul grupului Oxford Cinci. Povestiți-ne despre acea prietenie pe care o vedem pe ecran.

SHARP: Cred că nu sunt doar prieteni, ci o adevărată familie, o familie pe care și-au ales-o și mai cred că sunt toți extraordinari, fiecare în felul lui. Este clar că sunt minți strălucite când vine vorba de știință, dar și abordarea lor asupra lumii, felul în care văd lucrurile și în care reacționează la ceea ce vine din exterior diferă dramatic și uneori sunt în contradicție unele cu altele. Dar este ceva special într-o familie pe care ți-o alegi față de cea în care te naști.

Cum a fost experiența lucrului cu ceilalți actori? Să începem cu Jess Hong.

SHARP: Jess Hong este o actriță și un om minunat. După părerea mea, este pur și simplu incredibilă și contribuția ei la personajul lui Jin este uluitoare. Reușește să creioneze ambiția, competitivitatea științifică, perspectiva și hotărârea lui Jin. O aduce la viață cu multă compasiune, dar și cu ferocitatea pe care o au oamenii de știință care lucrează la un astfel de nivel. După părerea mea, ea îi aduce ambele trăsături lui Jin în totalitate. Au mare noroc că au găsit-o. Cred că de multă vreme căutau pe cineva potrivit pentru Jin și au fost tare fericiți când a apărut Jess.

Personajul dvs. interacționează cu personajul lui Saul, interpretat de Jovan Adepo?

SHARP: Interacționez mult cu Saul și a fost unul dintre lucrurile care mi-a plăcut cel mai mult la scenariu: relația dintre Will și Saul, de unde începe și unde se termină, experiențele pe care le împart. Sunt prieteni și fac amândoi parte din Oxford Cinci, dar arcul narativ al relației lor este incredibil de profund, frumos și neașteptat atât pentru public, cât și pentru personaje. A fost o plăcere să lucrez cu Jovan. Este un actor extraordinar. Am avut ocazia să aprofundăm fiecare dintre scenele delicioase pe care le-au scris pentru noi și am savurat fiecare clipă în care am lucrat cu el.

Ce ne puteți spune despre colaborarea cu Eiza Gonzalez, care interpretează rolul lui Auggie?

SHARP: Și ea este incredibilă. Auggie trebuie să posede o inteligență absolut ieșită din comun și, după părerea mea, alegerile pe care le face Eiza ca actriță sunt foarte interesante. După ce am văzut-o în CHIAR ÎMI PASĂ, de-abia așteptam să lucrez cu ea. Auggie trece printr-un carusel emoțional. Este greu să interpretezi așa ceva și cred că Eiza se descurcă minunat.

Cum a fost să lucrați cu John Bradley, care interpretează rolul lui Jack?

SHARP: Îl ador pe John, toată lumea îl adoră pe John. Îi conferă acea carismă lui Jack cu multă lejeritate. Este genial în scenele comice, dramatice, e pur și simplu o bucurie și să lucrezi, dar și să ieși la o bere cu el.

Povestiți-ne despre dinamica dvs. creativă realizatorii David Benioff, D.B. Weiss și Alexander Woo. Ce conversații ați purtat cu ei despre poveste și despre personajul dvs.?

SHARP: Până acum, cred că s-au adunat sute de ore de conversații. Sunt foarte deschiși la colaborare, dar mi-au permis și să îl creionez pe Will în felul meu. Am venit cu multe idei destul de clare despre identitatea lui și despre cum să ilustrăm experiența lui absolut nebună. Au avut încredere în mine, mi-au oferit spațiu de creație, dar am avut parte și de o colaborare reală, care a fost absolut minunată.

Despre 3 Body Problem:

O decizie crucială luată de o tânără femeie în China anilor ’60 reverberează în timp și spațiu până în prezent. Când legile naturii se dezlănțuie în mod inexplicabil sub ochii lor, un grup restrâns de oameni de știință străluciți își unește forțele cu un detectiv curajos pentru a înfrunta cea mai mare amenințare din istoria omenirii. Seria îi are în distribuție pe Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong și Jonathan Pryce.

David Benioff și D.B. Weiss (Game of Thrones) și Alexander Woo (The Terror: Infamy, True Blood) sunt co-creatori, producătorii executivi și scenariști ai serialului. Bernadette Caulfield (Game of Thrones, The X-Files) este producătoare executivă. Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi), Ram Bergman și Nena Rodrigue sunt producători executivi din partea companiei T-Street. Lin Qi, regretatul fost președinte al The Three-Body Universe, și Zhao Jilong, directorul executiv al companiei The Three-Body Universe care deține drepturile asupra titlului, se numără, de asemenea, printre producătorii executivi. Și Plan B Entertainment, compania lui Brad Pitt, Dede Gardner și a lui Jeremy Kleiner (Okja, Moonlight) sunt producători executivi. Rosamund Pike și Robie Uniacke sunt producători executivi din partea companiei Primitive Streak. Derek Tsang și Andrew Stanton vor avea rolurile de regizori și co-producătorii executivi. Printre ceilalți regizori se numără Jeremy Podeswa și Minkie Spiro.

3 Body Problem/”Problema celor 3 corpuri” este disponibil acum pe Netflix.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.