Ascultă acest articol


Sincer vă spun, de Formula 1 m-am cam lăsat, poate că au trecut anii, mi-e dor de duelurile Senna – Mansell, Senna – Schumacher, Schumacher – Hill, Hakkinen – Schumacher. Astăzi, de fapt de la apariția lui Hamilton, apoi Verstappen, parcă e o cursă a unui singur pilot și atât. Ba chiar și la Vettel, la fel.

În MotoGP există o rivalitate istorică între spanioli și italieni, mai apare câte un motociclist britanic, dar chiar merită să te uiți, cel puțin la clasa 500 e o încântare și astăzi. Am jucat cam toate jocurile din franciza MotoGP, iar cel apărut zilele acestea este cel mai bun, dar nu foarte bun. Sunt probleme, în continuare, multe bug-uri, AI-ul a început să trișeze, o punem tot pe seama bug-urilor, iar grafica nu mă încântă atât de tare. Fizica de manipulare a motocicletei este grozavă, în schimb, plus că ai câteva moduri unde ești ajutat, iar dacă vrei senzații tari, atunci încearcă pe modul Normal, să vezi acolo nebunie. E foarte adevărat că unele simulatoare sunt mai grele decât orice joc din seria Souls, iar factorul impredictibilității e prezent la tot pasul. Și încercați să jucați MotoGP 24, fără a fi asistat de AI. E posibil ca după nici măcar o jumătate de oră să dați rage quit, uninstall, la revedere, de ce naiba am cumpărat un joc atât de greu?

Un AI mai deștept și trișor

Nu am găsit nimic excesiv la manevrabilitate, cum ar fi să stau prea mult ridicat cu puțină frânare, iar orice exagerare înclinată te aduce pe jos, adică să nu te crezi Marquez sau Rossi, las-o așa, șampion. Alunecarea se simte bine, intuitivă și distractivă, la fel ca și poziția roții din față în timpul rulajelor. Sunetul este îmbunătățit pentru toate motocicletele, îmi place foarte mult la KTM, are vechiul sunet in-line-4. Când se pierde din tracțiune, iarăși, sunetul este grozav și chiar ai impresia că asiști la un Grand Prix.

Inteligența artificială este îmbunătățită în sensul că îți oferă mai puține manevre și vă permite să rămâneți în traficul intens. Nu m-am încurcat prea mult cu AI adaptiv, dar o voi face mai târziu. Am descoperit că fără AI adaptiv și la setări mai mici, AI începe foarte puternic în primele tururi, iar apoi, mai târziu, aruncă prosopul, mai ales pe linii drepte. Comisarul de cursă este ca arbitrii de la VAR, de la noi, ia decizii dubioase și arbitrare, dar o punem tot pe seama bug-urilor. Țin să menționez că am jucat pe PC MotoGP 24, mă gândesc că pe console ar fi mai reușit.

Adio echipe personalizate

Una dintre dezamăgiri este lipsa echipelor personalizate. Modul meu preferat de a juca cariera (și probele) din trecut a fost cu o motocicletă personalizată, pe care o dezvolt de-a lungul sezoanelor. În MotoGP 24 nu am găsit această posibilitate. Era o problemă în MotoGP 23, după un sezon, cu o echipă personalizată, la startul noului sezon jocul îți dădea crash. Probabil că nu i-au dat de cap nici dezvoltatorii și au renunțat la cel mai frumos mod din joc. Aici îmi amintesc de licențele din MotoGP, iar acum există o vigilență asupra piloților AI, înainte aveai impresia că sunt doar pentru tine penalizările, acum le primesc și ceilalți. Rivalii tăi primesc avertismente, sunt penalizați dacă te ating, dacă încalcă limitele pistei. Ai putea spune că este ciudat, dar în sfârșit se apropie de realitate. Și probabil că asta mi-a plăcut. Mă luptam cu Jorge Martin, pe care nu aveam cum să-l ajung, era într-o cursă fabuloasă, iar pe final, incredibil, omul a căzut cu motocicleta și am avut bulanul românului, cum s-ar spune. Deci, iată, dacă vreți un joc în care AI-ul să se distreze, MotoGP 24 este titlul câștigător.

Un gameplay mai stabil

Pentru fanii hardcore ai motociclismului, MotoGP 24 vine cu o serie de îmbunătățiri, față de ediția trecută, iar aici Milestone dă impresia că a ascultat de lume. Motocicletele sunt mult mai stabile, începi să le simți la manevrabilitate. Asta îți permite să optezi pentru configurații de motociclete cu viteză mai mare, să trageți de motorul vostru până la limită. Simt că dificultatea nu este foarte diferită de celelalte titluri, însă dacă vrei să câștigi în fața unui AI de nivel superior, chiar trebuie să parcurgi traseul fără pic de greșeală, să dai din tine totul, dar să fii și foarte rapid. Dar, pentru începători, eu vă dau un sfat: jucați, fraților, cu modul asistat, vă familiarizați mai ușor cu controlul, vedeți cum trebuie să pilotați pe un asfalt umed, față de unul uscat.

La cursele de sprint, de exemplu, calendarul este simulat după cel din viața reală, ba chiar ești întrebat la începutul modului Carieră, dacă vrei să le incluzi. Dacă nu, atunci vă personalizați voi calendarul, adaptându-vă la experiența single player.

Grafica, sunetul, senzația generală îmi demonstrează că nu s-au schimbat prea multe față de MotoGP 23, adică nu s-a trecut la generația viitoare, s-a rămas pe același engine și cred că și eu am devenit mai pretențios. Dar, să revenim, atunci când discutăm despre un simulator al curselor de motociclete, e clar că nimeni n-o face mai bine decât Milestone. E clar că vedem actualizări cu progres lent, de la un joc la altul, dar e bine că există.

Și cred că avem de-a face cu un joc care le oferă mai multă experiență jucătorilor care nu sunt atât de buni ca piloți, dar care au unde învăța, MotoGP 24 te ia ușor, e făcut pentru toate categoriile. Dar, v-am spus, sunt câteva bug-uri, nu mai există modul de scenarii, care era în MotoGP 22, poate că drumul cel bun se va vedea în 2025. Până atunci, pot spune că MotoGP 24 este cel mai bun simulator de motociclete de pe piață, așa că încercați-l, nu veți regreta, mai ales că se adresează unei nișe speciale.

MotoGP 24 a fost lansat din 2 mai pe Playstation 5, PlayStation 4, Xbox Series S|X, Windows PC (Steam) și NVIDIA GeForce NOW

  • Gen: Sport
  • Lansare: 2.05.2024
  • Studio: Milestone
  • Distribuitor: Netzah Game
  • Platforme: Playstation 5, PlayStation 4, Xbox Series S|X, Windows PC (Steam) și NVIDIA GeForce NOW
  • Clasificare: 3+
  • Sistem de testare: PC, CPU: Ryzen 5900x/ GPU: Nvidia GeForce RTX 3080/ RAM: 32GB/ TV-Monitor: Samsung LC34G55T
  • Sinopsis:

IT ONLY HAPPENS IN MOTOGP 24

Campionatul Oficial 2024 este acum disponibil pentru tine: cu noi caracteristici, rivalități acerbe și competiții online de cucerit. Urcă-te pe motocicletă și bucură-te de conținutul oficial al celui mai recent sezon MotoGP.

CAREER & RIDERS MARKET

Riderii adevărați fac alegeri atât pe pistă, cât și în afara ei. Definește-ți calea cu Turning Points și Rivalries. Bucură-te de noua piață a riderilor și modelează-ți cea mai dinamică carieră de până acum. Începeți fiecare nou sezon cu actualizări ale listei de jucători și noi scenarii în padocuri. Doar talentul poate face diferența: dovedește-o!

MotoGP Stewards

Noul Stewards MotoGP monitorizează cursele și sesiunile cronometrate pentru a garanta o competiție corectă. Comportamentul neloial al AI sau al jucătorilor este acum sancționat în funcție de ceea ce s-a întâmplat pe circuit.

Adaptive Difficulty și accesibilitate

Bucură-te de nouă tehnologie Adaptive Difficulty, care adaptează dinamic dificultatea AI la abilitățile tale. Pentru că fiecare jucător să se distreze în mod egal, verificați toate suporturile de accesibilitate.

Cursele sunt, de asemenea, o chestiune de stil

Exprimă-ți pasiunea pentru MotoGP și personalizează-ți pilotul. Personaliză-ți emblemele de cască, butt-patches, autocolantele și numerele de curse. Apoi împărtășiți-le cu alți jucători. Nu uitați, sharing is caring!

NOU LIVEGPS, CROSS-PLAY ȘI SPLIT-SCREEN LOCAL

Depășește-ți limitele și concurează în Campionatele LiveGP, sezoane online lunare cu evenimente dedicate și clasamente proprii. Concurează cu cei mai buni jucători din întreagă lume datorită funcției cross-play. Sau invită câțiva prieteni la ține și provoacă-i la o cursă locală cu ecran divizat 1vs1 pentru a determina cine este cel mai bun pilot.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.